AC Tutup fan page FACEBOOK sebab kedaulatan sultan atau takut siasatn keatasnya...??

CG Sponsors




adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73


Beberapa hari lepas, selepas berita mengenai syarikat jualan langsung AC Mizal dikatakan scam dan tidak mempunyai lesen oleh blog Aidid dan Utusan Malaysia. AC Mizal telah menutup fan page gelang tungsten-nya di Facebook. Ini satu perkara yang menarik.

Semalam, AC Mizal telah mengeluarkan status di profil Facebooknya mengenai penutupan Fan Page-nya atas alasan terdapat user yang menyamar sebagai Sultan Pahang. Dia menyalahkan user tersebut kerana menghina dan memperkotak-katik-kan kedaulatan Sultan Pahang sebagai alasan untuk menutup fan page tersebut. Agak kelakar dan pelik di sini.

Kami perhatikan beberapa minggu lepas, fan page tersebut bukan diselenggara oleh AC Mizal sahaja, malah terdapat beberapa Admin yang bertindak membuang komen-komen yang tidak bertanggungjawab. Masakan mempunyai Admin yang ramai, hanya kerana seorang user menyamar menjadi Sultan Pahang dia bertindak untuk menutup terus fan page tersebut.

Bukankah lebih baik AC Mizal tidak menutup fan page tersebut supaya memudahkan pihak berkuasa menjalankan siasatan? Atau mungkin AC Mizal sendiri ketakutan dengan bayangannya sendiri kerana pegawai KPDNKK sedang memantau kegiatan syarikatnya yang dikatakan tidak mempunyai lesen jualan langsung itu dan menggunakan testimoni palsu?

Selain bertindak membuat laporan polis dan menggelar blogger sebagai membuat fitnah walaupun mereka mempunyai bukti kukuh. Pihak AC Mizal masih belum cuba menapis fitnah-fitnah tersebut dengan bukti yang ada pada mereka. Kami di sini juga masih mengharap dan menanti bukti-bukti kukuh pihak AC Mizal mengenai gelang tungsten yang mampu angkat orang menggunakan satu jari itu dan harga sebenar gelang itu untuk menangkis “fitnah” yang dikeluarkan di internet.


AC layan carigold mmg best...mantap lagi...:)cgrock:)cgrock
 
Sponsored Post

zerovirus

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Jan 25, 2009
Messages
182,141
Reaction score
79
Points
1,020
apa yang aku nampak ada org melayu nak naik je ... mesti kena cantas ~X(~X(
 

sonOFjawa

Active Member
Joined
Mar 2, 2008
Messages
2,355
Reaction score
24
Points
25
apa yang aku nampak ada org melayu nak naik je ... mesti kena cantas ~X(~X(
biasala tu bro......
yg kita ni ari2 dok kena tipu ngan cher, buat ***** jer.....:)
org sape lg kalau bukan org kita.......
 

adil2604

Super Active Member
Joined
Jun 13, 2008
Messages
7,146
Reaction score
153
Points
73
sbb tue melayu susah nak maju ~X(
betul aku setuju...mugkin ada org yg mmg dah rancang nk jatuhkan dia...kadang2 org tak paham MLM...n kalau ikut konsep mmg boleh berjaya..
cuma nk kena tgk plan n company..
bg aku ACK dah ok cuma plan matrix dia xbest..xpe nie pengalaman bg AC so AC kena banyak2 bersabar2...pengalaman mendewasakan kita...
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
klau org melayu menipu mmg cantas jer.
 

ah fan

Super Active Member
Joined
Oct 29, 2009
Messages
8,148
Reaction score
28
Points
70
no komen..tggu & lihat saje..sape btol sape salah..ckp lebih2 nti jd fitnah plak
 
Sponsored Post
Top
Log in Register