About Me/About Author

CG Sponsors




akubest

Active Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
2,176
Reaction score
14
Points
35
salam...
sbg org baru yg tengah merangkak2 nak blajar berblog nih aku nak tanya sket pasal tab/menu yg dipanggil About Me ataupon About Athor. soklan aku skang neh :
1. adakah penting utk kita sebagai blogger neh memperkenalkan diri kita kat dalam blog tu?
2. apa kepentingan utk kita sbg author blog bila kita tulis pasal diri kita?
3. apa yg patut kita tulis pasal diri kita kat about me/about author tu??

harap2 geng2 blog cg bleh tulung aku yg baru nak blajar berblogging neh :">
 
Sponsored Post

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
salam...
sbg org baru yg tengah merangkak2 nak blajar berblog nih aku nak tanya sket pasal tab/menu yg dipanggil About Me ataupon About Athor. soklan aku skang neh :
1. adakah penting utk kita sebagai blogger neh memperkenalkan diri kita kat dalam blog tu?
2. apa kepentingan utk kita sbg author blog bila kita tulis pasal diri kita?
3. apa yg patut kita tulis pasal diri kita kat about me/about author tu??

harap2 geng2 blog cg bleh tulung aku yg baru nak blajar berblogging neh :">
better tulis. google pun akan ada rasa hormat kat blog anda nnt. kebarangkalian tuk di mark sbg splog pun rendah.

kalo yg buat online store pun mmg digalakkan ada page about me. Guna page title "About Me" atau "About Us"
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
Jawapan dia about me or about us = Wajib buat kena ada kalau tak macam tak lengkap blog tu. Benda asas ni.
 

akubest

Active Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
2,176
Reaction score
14
Points
35
tq bro adar ngan cik laling sebab reply. tapi apa yg kita patut cita kat dalam tu? pasal kerjaya kita ke? pasal apa yg kita buat blog tu ke? or pasal2 yg lain? sori kalo tanya banyak lak :">
 

CikSukan

Blogger Moderator
Joined
Aug 19, 2006
Messages
9,946
Reaction score
580
Points
111
tq bro adar ngan cik laling sebab reply. tapi apa yg kita patut cita kat dalam tu? pasal kerjaya kita ke? pasal apa yg kita buat blog tu ke? or pasal2 yg lain? sori kalo tanya banyak lak :">
Benda asas about me

1. Nama Pena or nama manja kalau nak buh nama betul pun takpa..
2. Asal daerah or negeri dan negara penulis blog.
3. Sijil akademik penting bila blog pasal science ker or professional nyer profession - e.g. buhlah B.A. Hon UiTM Shah Alam
4. Gambar ukuran passport :D avatar pun boleh.
5. Hobi, Minat, Kelab bola penyokong mana, Movie genre jenis apa yg minat, Music genre apa minat, jazz, rock etc..
6. Kenapa menulis blog, tujuan apa? Isi masa lapang nak luah pendapat sesaja etc..
7. Pengalaman hidup.

8. Boleh tambah apa2 jer fun and interesting pasal anda.:D
 

akubest

Active Member
Joined
Mar 28, 2009
Messages
2,176
Reaction score
14
Points
35
kiranya walaupon blog kita tu agak formal tapi bila nak introduce ourself takyah skema sangat la ek laling? btol tak apa yg sy paham neh huhuhu. harap2 tu sy ada kat atas rail yg btol la :p :">
 

anipo

Active+ Member
Joined
May 15, 2008
Messages
4,887
Reaction score
126
Points
33
Benda asas about me

1. Nama Pena or nama manja kalau nak buh nama betul pun takpa..
2. Asal daerah or negeri dan negara penulis blog.
3. Sijil akademik penting bila blog pasal science ker or professional nyer profession - e.g. buhlah B.A. Hon UiTM Shah Alam
4. Gambar ukuran passport :D avatar pun boleh.
5. Hobi, Minat, Kelab bola penyokong mana, Movie genre jenis apa yg minat, Music genre apa minat, jazz, rock etc..
6. Kenapa menulis blog, tujuan apa? Isi masa lapang nak luah pendapat sesaja etc..
7. Pengalaman hidup.

8. Boleh tambah apa2 jer fun and interesting pasal anda.:D
ooh ada jugak requirements utk about authors eh, biasa buat bebas jer..:">
 
Sponsored Post
Top
Log in Register