BTC USD 44,618.8 Gold USD 1,739.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

A Disk Read Error Occured. Press CTRL ALT DEL to restart

Firma

Super Active Member
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
pc aku asal je on dapat masej ni....

x dapat masuk window...macam nak selesaikan:-?
 
Sponsored Post

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
windos currupt la tu..crash ke cne..ermm,..tak try guna live cd ker?x try repair?
 

muorian

Active+ Member
Joined
Apr 27, 2007
Messages
3,798
Reaction score
61
Points
40
hard disk tu.. kena format semula.. cuba buat partition baru, pastu masa format jgn pilih quick format.. pilih yg biasa..
kalau problem sama berulang kena tukar h.disk :)
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,998
Reaction score
456
Points
91
ngee semalam jer baru aku kena prob neh....ko ada pakai byk hardisk tak ???..mcm aku ada 3 biji hardisk kat pc tuh....so dia pening nak detect yg mana satu primary...aku pun godek2 jumper..tp solution tak 100% cun laa pasal kena sacrifice cdrom..so aku disable cdrom skang neh
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
byk kemungkinan ni:

1.hdd corrupt or
2.OS corrupt or
3.bios setting dah "lari" (kekeke) or

korang tambah le lagi

so yg penting skrang try and error :D

gud luck
 

naj2921

Active+ Member
Joined
Apr 16, 2008
Messages
4,529
Reaction score
12
Points
25
keluar skrin biru ke?

Rasanye kalo mcm tu mcm OS corrupt je.. baik recover file dan format :D:D
 

jaih

Super Active Member
Joined
Jan 14, 2006
Messages
9,998
Reaction score
456
Points
91
sekali lagi pc aku wat hal..tp lain mcm plak peel nya hehe..ada stu hardisk dia takleh detect..hd yg sebelum neh utk os punya dah stabil dah..lepas ku godek then baru terperasan cable power supply yg prob huhuh..patut lerr kejap detect..kejap tak detect..kalau dia bleh stabil dlm sebulan neh kira ok ler tuh.huhuh
 

zattara

Active Member
Joined
Apr 26, 2008
Messages
1,514
Reaction score
22
Points
30
byk kemungkinan ni:

1.hdd corrupt or
2.OS corrupt or
3.bios setting dah "lari" (kekeke) or

korang tambah le lagi

so yg penting skrang try and error :D

gud luck

segala kemungkinan tu betoi...huhuhu...:D
dan solution tu agak betoi...dalam bahasa lainnya..godek2..:D




p/s:- lama tak nampak dos...pi mana?bz bebnor skang ni..:">
 

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,111
Reaction score
690
Points
166
segala kemungkinan tu betoi...huhuhu...:D
dan solution tu agak betoi...dalam bahasa lainnya..godek2..:D




p/s:- lama tak nampak dos...pi mana?bz bebnor skang ni..:">

camana TS? :-?

p/s: biasa le sibuk berperang :p
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register