BTC USD 17,217.4 Gold USD 1,789.59
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Santai 5 Simbol Kekayaan Yang Dah Tak Relevan Di Zaman Ini

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
19,485
Joined
Jun 5, 2022
Messages
19,485
Reaction score
2,584
Points
251
Awards
1
tak boleh try nak beli....kena kaji keperluan apa...mcm aku...adroid aku pening sikit nak guna..iphone direct....je...media sosial tu biasa lah...apps dia...tapi terpulang lah siapa selesa....aku dah pakai samsung galaxy note 2 biji....Note 8 sebiji....samsung apa ntah lagi satu ....semuanya lag dan problem memory...dan aku bukan org jenis nak custom ke...nak buat ringtone ke...aku pakai direct kpd penggunaan.....biasa la org tua...hahahaa

direct tu boleh cerita sikit?
Beza direct android dan iphone
iphone mahal kan?
Mungkin samsung" kau tu tak semahal iphone
Jadi, benda mahal" ni memang best guna

Ada org guna iphone ni sebab social status
Aku tak minat benda" camtu
Yg penting aku beli sebab aku selesa.
 
Sponsored Post

fuhrer_69

Active+ Member
Messages
2,758
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,758
Reaction score
541
Points
81
aku baru ada 1 je dari 5 point tu.

kira jauh lagi perjalanan nak nampak kaya.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1
Sebab tu org sekarang guna debit kad....direct tolak akaun....dicadangkan ada 2 akaun....1 akaun guna debit kad untuk beli beli barang....so duit tak bercampur...aduk...

Guna debit kad lebih selamat sebab tak berhutang
Buatkan sedar diri tak ada duit
Jadi jangan berlagak kaya
Kumpul duit dulu untuk beli sesuatu
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,771
Joined
Jan 12, 2008
Messages
28,771
Reaction score
5,841
Points
481
Awards
1
direct tu boleh cerita sikit?
Beza direct android dan iphone
iphone mahal kan?
Mungkin samsung" kau tu tak semahal iphone
Jadi, benda mahal" ni memang best guna

Ada org guna iphone ni sebab social status
Aku tak minat benda" camtu
Yg penting aku beli sebab aku selesa.
mcm kau beli sebab selesa.......malas aku nak cite....kau cari member pakai iphone...kau bezakan lah.....semua family aku guna iphone...sebab senang...
 

Penbiru

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,771
Joined
Jan 12, 2008
Messages
28,771
Reaction score
5,841
Points
481
Awards
1
Guna debit kad lebih selamat sebab tak berhutang
Buatkan sedar diri tak ada duit
Jadi jangan berlagak kaya
Kumpul duit dulu untuk beli sesuatu
Earned before you spend .....
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
388,706
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
388,706
Reaction score
25,675
Points
2,836
Awards
1

rinoa99

Legendary Member
gem
Messages
19,485
Joined
Jun 5, 2022
Messages
19,485
Reaction score
2,584
Points
251
Awards
1
mcm kau beli sebab selesa.......malas aku nak cite....kau cari member pakai iphone...kau bezakan lah.....semua family aku guna iphone...sebab senang...

Phone kau tu kau biasa guna whatsapp, call org, video call(?), ada edit" video ke dll.
Kira kalau call, video call...takde problem berbanding Samsung?
 

saidins

Fun Poster
Messages
136
Joined
Jan 1, 2008
Messages
136
Reaction score
35
Points
30
6. Pakai gigi emas dan senyum2 kat org pun dah x relevan menunjukkan kekayaan ;);)
 

jasonbournekillspy

Active Member
Messages
1,983
Joined
Mar 3, 2007
Messages
1,983
Reaction score
326
Points
41
Definisi kaya bagi den 5 simbol tu kalau ko punyo kilang Dan syarikat 5 simbol tu baru kayo ... Takat sokotui tu membongak Jo ... Kikiki
 

Encik Sponge

Super Active Member
gem
Messages
5,741
Joined
Jul 22, 2013
Messages
5,741
Reaction score
1,053
Points
151
Semua aku xmampu

Air pon mampu teh o ais je.. cer g try bungkus nescafe ais di rebung chef mail pon dah 8 hengget.. mana mampu

Memang aku b40 la kan

Kehkehkeh
 
Sponsored Post

Top
Log in Register