5 Calon Perdana Menteri Malaysia Untuk Masa Hadapan

CG Sponsors




qubs

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2010
Messages
9,482
Reaction score
181
Points
73
mat jargon ni xpyh la :ROFLMAO:
tp syed saddiq myb bley diketengahkn sbb juara debat
org politik xpyh pndai sgt
yg bwt kje PA jela
 
Sponsored Post

nokia3210

Active Member
Joined
Sep 6, 2012
Messages
2,058
Reaction score
249
Points
38
1. Khairy Jamaluddin
2. Ahmad Samsuri Mokhtar
3. Nurul Izzah Anwar
4. Wan Ahmad Fayshal
5. Mohamad Hasan
list ni aku setuju..kecuali ni nurul izzah
nurul izzah mempunyai ideologi yg merbahaya, terutama melibatkan kebebasan beragama..
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
9,052
Reaction score
1,715
Points
151
Kalau ikut parti2 besar, ni je nama yang saya rasa layak

umno - tok mat, hishamuddin hussein, kj
pas - dr samsuri, ahmad fadhli shaari, khalil abd hadi
bersatu - azmin, peja, wan fahysal
pkr - nurul izzah, fahmi fadzil, amiruddin shari
dap - anthony loke, zairil khir johari, gobind singh deo
pan - dr dzulkefly ahmad
pejuang - mukhriz, maszlee

kalau narrow down lagi,

umno - tok mat
pas - dr samsuri
bersatu - azmin
pkr - nurul izzah
dap - anthony loke
pan- dr dzulkefly ahmad
pejuang - mukhriz
kalau di perhatikan nama2 berikut memang ada harapan..sebenarnya mereka semua geng sesama sendiri walaupun berlainan parti

Mereka telah mewarisi kepimpinan drp atuk2 dan bapa mereka

Point agama & perkauman akan terus mereka gunakan utk merebut tahta2..nanti cucu cicit depa pun ikut mende yg sama..mende ni recycle
Seluruh dunia apply mende yg sama

Dan kita akan terus mengundi hehe
 

biomedik2

Active+ Member
Joined
Jan 19, 2020
Messages
3,745
Reaction score
1,164
Points
111
kalau di perhatikan nama2 berikut memang ada harapan..sebenarnya mereka semua geng sesama sendiri walaupun berlainan parti

Mereka telah mewarisi kepimpinan drp atuk2 dan bapa mereka

Point agama & perkauman akan terus mereka gunakan utk merebut tahta2..nanti cucu cicit depa pun ikut mende yg sama..mende ni recycle
Seluruh dunia apply mende yg sama

Dan kita akan terus mengundi hehe
Salah. Ahmad Shamsuri Mokhtar tak termasuk dgn apa yang kau bebel tu
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #3
Joined
Jun 17, 2007
Messages
9,052
Reaction score
1,715
Points
151
Kau bebel tanpa bukti ikut otak liberal kau je
Itu teori ikut hadis melayu ada menyebut, kemana tumpah kuah kalau tidak ke nasi

sejarah telah membuktikan
1603373714544.jpeg
 
Sponsored Post
Top
Log in Register