BTC USD 56,957.3 Gold USD 1,772.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

38 Pekara Tentang National Feedlot Coporation NFC Yang Perlu SIBEDUL & SIBEDAL Tahu

AmzarUmar

Active+ Member
Messages
3,194
Joined
Apr 16, 2008
Messages
3,194
Reaction score
25
Points
30
stakat info copy paste dr blog papgomo apa guna cai...:mad:
papagomo=lembu kak jat:eek::eek:
 
Sponsored Post

meijin

Legendary Member
Messages
11,656
Joined
Oct 30, 2008
Messages
11,656
Reaction score
116
Points
123
dan seperti biasa tt akan menghilangkan diri kerana broadbandnya telah kehabisan bandwidth limit..apa2 pn..dah dpt bonus untuk kerja yg penat menge'paste' cite bong0k daripada blog yg sgt tinggi ilmu bloggernya...
 

md24

Active Member
Messages
1,192
Joined
Aug 20, 2011
Messages
1,192
Reaction score
2
Points
25
ayat pelepas diri..

biasa la...

baca pun dah tau..

pusing2 lagu tu jugak..
 

hvzv9i

Fun Poster
Messages
630
Joined
Feb 7, 2008
Messages
630
Reaction score
8
Points
15
29. Jika benar laporan Rafizi diharap ia akan disiasat dn dilaporkan, dn mengikut kelaziman, tak semudah itu wang yg didebitkan masuk ke dalam akaun syarikat sebelum pengkajian pinjaman dibuat...

38. Suntikan dana drp kerajaan pula perlu ada kelulusan drp lembaga pengarah dn jawatan kuasa pelaburan drp kementerian terbabit.


TT nih buat gempak aje la.. ape plak lepas 29 terus 38??

pi edit balik title tu.. 30 perkara aje la.. takde la banyak sangat.. (nampak sangat TT copy paste aje nih.. hahaha)



1. Memandangkan ia adalah satu jenis pinjaman maka ia perlulah di bayar balik, dan bukannya duit 'percuma'...walaupun ia adalah di berikan kepada syarikat suami seorang menteri

4. Duit tersebut adalah pinjaman dn bukan diberikan secara percuma...

5. syarikat yang telah diberi pinjaman perlu membayar balik kpd kerajaan, sebagaimana jika kita berhutang...perlu membayar balik kpd penghutang...


Perkara 1, 4, dan 5 asyik ulang point yang sama je la.. "hutang kena bayar balik.. pinjaman bukan percuma"

So, pi combine ketiga-tiga point tu jadi 1 point sahaja..

Total perkara-perkara mengikut perkiraan aku hanya lah 27 perkara sahaja.. sekian
 

Bionik

Super Active Member
Messages
8,222
Joined
Nov 16, 2009
Messages
8,222
Reaction score
59
Points
70
1.kat proposal asal tu ada nyatakan nak beli kondo x? sbgi investment kampeni?
2.RM250 jota tu utk yg berkaitan ngan LEMBU. apsal seleweng ke tempat lain?
apa kaitan LEMBU kgan KONDO? adakah KONDO=KANDANG LOMBU?
3.Terang2 dah melanggar kod etika iaitu Conflict of interest. anak2 & Somi kak ijat peneraju NFC, sdgkan kak ijat ado jawatan dlm gomen... apokobondo eh..
4. apsal nak marahkan pembangkang sdgkan Audit Negara yg bongkar isu nih..

Lembu 1Malaysia TINGGAL di kondo.
Malaysian lembu masih rendah berbanding negara jiran...:)):))
 

chuah123

Active Member
Messages
1,957
Joined
May 20, 2010
Messages
1,957
Reaction score
1
Points
25
hahahahaha...agak2 le TT..1Malaysia tau..dia menteri..dpt project pon bukan open tender n dapat atas tiket kroni2...
 

kanemochi

Active Member
Messages
1,258
Joined
Jan 16, 2008
Messages
1,258
Reaction score
17
Points
25
Nak tgk ler cemana Syarikat tuh bayar pinjaman tuh .... :D Kalau pelaburan kondo tuh bagus .... bela ajer 2 ekor lembu yang lain2 beli kondo atas slogan pelaburan :D

kejap kata kondo tu utk pelaburan kejap kata utk mjimatkan kos penginapan bagi pelanggan2 syarikat yg dtg berurusan daripada menyewa hotel, mana satu yg betul ni. Dan kalo betul utk jimatkan kos penginapan, perlu ke beli kondo sebuah yg harganya sampai RM10 juta? RM 2, 3 juta punya kondo pun boleh dpt kat tengah2 bandaraya KL ni...agak eh dah abes pikir alasan2 utk membela pasal NFC sampai daripada 38 alasan2 tu, ada yg pengulangan...benda yg sama tapi ayat berbeza...
 

azmann33

Legendary Member
Messages
11,342
Joined
Mar 2, 2009
Messages
11,342
Reaction score
1,315
Points
201
Penjelasan 30 perkara pun nak TIPU ..tulis 38...haha
lembooo oh lembooo
 

malayneums

Active+ Member
Messages
4,853
Joined
Feb 29, 2008
Messages
4,853
Reaction score
4
Points
25
tt terus menampakkan kebendulannya....
kalau beli property utk pelaburan aset kononnya baiklah takyah labur utk lembu2 mcm tt tu...
baik laburkan semua duit tu beli property lagi masyuk mcm yg tt katakan, betul tak?
maknanya laki sharizat tu lg bijak lah kan... suruh beliau masuk property, bkn bela lembu okey...OLEY!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register