26 tahun selesaikan kiub Rubik

CG Sponsors




eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
LONDON - Selepas berusaha selama 26 tahun dan menghabiskan masa selama 27,400 jam, seorang lelaki di Britain, Graham Parker akhirnya berjaya menyelesaikan permainan kiub Rubik, lapor sebuah akhbar semalam.

Parker, 45, membeli permainan tersebut pada 1983 ketika Yuri Andropov masih menjadi pemimpin Kesatuan Soviet yang kini telah berpecah dan dikenali sebagai Rusia.

"Saya berasa lega kerana berjaya menamatkan permainan. Sebahagian hidup saya dihabiskan bermain permainan itu dan ia juga hampir membuatkan saya gila," katanya.

"Saya terlepas beberapa perkara penting dalam kehidupan semata-mata untuk menyelesaikan permainan itu dan saya juga tidak tidur malam kerana memikirkan masalah itu," katanya.

"Rakan-rakan saya menawarkan bantuan tetapi saya mahu menyelesaikan permainan itu sendiri.

"Apabila saya memusing kiub terakhir dan berjaya menyelesaikan permainan itu saya terus mengalirkan air mata," tambahnya.

Sementara itu, jurucakap Persatuan Kiub Rubik Dunia menyatakan bahawa masa yang diambil oleh Parker untuk menyelesaikan permainan itu merupakan satu rekod. - Agensi

Satu lagi gila
 

Attachments

Sponsored Post

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
Lembap tol dia ni.. Orang lain boleh buat kurang 1 jam jer...
 

rocksoft

Fun Poster
Joined
Jul 6, 2008
Messages
527
Reaction score
2
Points
25
"The current world record for single time on a 3x3x3 Rubik's Cube was set by Erik Akkersdijk in 2008, who had a best time of 7.08 seconds at the Czech Open 2008."

gile pe 26 years
 

adar

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Dec 20, 2005
Messages
9,027
Reaction score
215
Points
73
"The current world record for single time on a 3x3x3 Rubik's Cube was set by Erik Akkersdijk in 2008, who had a best time of 7.08 seconds at the Czech Open 2008."

gile pe 26 years
something wrong with his brain. :)):))
 

GT

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Nov 14, 2008
Messages
38,557
Reaction score
245
Points
123
"The current world record for single time on a 3x3x3 Rubik's Cube was set by Erik Akkersdijk in 2008, who had a best time of 7.08 seconds at the Czech Open 2008."

gile pe 26 years
Pergh.... kalau aku tinggal 3 step jer boleh kot....
 

ipannapi

Fun Poster
Joined
Oct 13, 2008
Messages
701
Reaction score
3
Points
15
die saje je kot buat lambat2 biar masuk rekod..
ntah lerr labu~
:(scam

:)):)):))
 

silverchair959

Legendary Member
Joined
Dec 21, 2005
Messages
17,861
Reaction score
88
Points
125
search kat google...mmg ada step dia nak completekan benda nih...tuh pasal org yg slalu main benda nih tutup mata pun bleh buat...just hafal step...
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
dia pusing sebulan 1mm saja kot....
 

ajim2002

Fun Poster
Joined
Apr 14, 2007
Messages
907
Reaction score
2
Points
15
aku dah berapa kali beli kiub tu tp tak penah nya siap.
2 minggu lepas br beli lg 1.sapa2 yg terror tu ajar2 aku ni.:(:)(:)((
 

badrush

Super Active Member
Joined
Sep 4, 2008
Messages
5,519
Reaction score
18
Points
65
songal punya owang.....

buang maso...

layan cg dah jadi top poster dah..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register