BTC USD 42,445.7 Gold USD 1,774.32
Time now: Jun 1, 12:00 AM

For Sale 2013 Mercedes Benz A180 SE 1.6 (A) Reg 2018

Sponsored Post

Faisalh

Fun Poster
Joined
Mar 6, 2013
Messages
244
Reaction score
2
Points
15
ya tapi my bro punya kes dulu taktau la apa dia bt modify eksos pastu ada part dlm im not sure apa, nah tetibe kereta mcm telan minyak kuat la idk. bunyi pun tk sedap.
hmmm susah tu kalau rosak dalam. melainkan kalau sebab minyak tu tak sesuai untuk kereta atau clog. sbb kete kawan aku pun cmtu terus tukar minyak lain, ok pulak enjin dia
 

carriefire

Junior Member
Joined
Jun 9, 2013
Messages
61
Reaction score
0
Points
6
ada kereta mampu milik yg sbln dlm 300 lbih ja
haah ada banyak je kereta mampu milik skarang. lagi bagus ambik cmtu sbb at least boleh tanggung kos bulanan. sbb takut sangkut dekat bayar tol n minyak je. nasib aku jumpa minyak yg elok n berkualiti lagi
 

azmer29

Freshie
Joined
Aug 30, 2019
Messages
15
Reaction score
0
Points
13
hmmm susah tu kalau rosak dalam. melainkan kalau sebab minyak tu tak sesuai untuk kereta atau clog. sbb kete kawan aku pun cmtu terus tukar minyak lain, ok pulak enjin dia
sebelum dia tukar tu dia guna and skrg guna apa?
 

kembararimba

Freshie
Joined
Sep 17, 2019
Messages
37
Reaction score
1
Points
21
hmmm susah tu kalau rosak dalam. melainkan kalau sebab minyak tu tak sesuai untuk kereta atau clog. sbb kete kawan aku pun cmtu terus tukar minyak lain, ok pulak enjin dia
boleh try tips ni kat bro aku. mana tau menjadi sebab nasibnlah sapa suruh modify kan tak pepasal telan minyak hmm.
 

Faisalh

Fun Poster
Joined
Mar 6, 2013
Messages
244
Reaction score
2
Points
15
sebelum dia tukar tu dia guna and skrg guna apa?
dia mmg jenis guna semua tak kira masa tak kira tempat. tapi skrg dia dh guna shell and aku pun guna yg sama mmg best sbb selalu dpt ekstra km tau xD spe belom cuba ptut cuba. pernah gk pegi perlis dari selangor pon boleh tinggal 2 bar lagi, mmg unbelievable lah
 

Faisalh

Fun Poster
Joined
Mar 6, 2013
Messages
244
Reaction score
2
Points
15
boleh try tips ni kat bro aku. mana tau menjadi sebab nasibnlah sapa suruh modify kan tak pepasal telan minyak hmm.
hahaha biasalah kn kita kdg nk mewah2 jugak, tpi try lah guna shell sbb bagi aku kelikatan minyak dia tu bagus untuk enjin kita dia kasi serap banyak. tu yang enjin susah nak appear masalah
 

azmer29

Freshie
Joined
Aug 30, 2019
Messages
15
Reaction score
0
Points
13
dia mmg jenis guna semua tak kira masa tak kira tempat. tapi skrg dia dh guna shell and aku pun guna yg sama mmg best sbb selalu dpt ekstra km tau xD spe belom cuba ptut cuba. pernah gk pegi perlis dari selangor pon boleh tinggal 2 bar lagi, mmg unbelievable lah
ouh lebih kurang tk pernah kisah pun bnyk tmpat yg aku isi, kena experience sndiri ni klau dh jimat..
 

kembararimba

Freshie
Joined
Sep 17, 2019
Messages
37
Reaction score
1
Points
21
hahaha biasalah kn kita kdg nk mewah2 jugak, tpi try lah guna shell sbb bagi aku kelikatan minyak dia tu bagus untuk enjin kita dia kasi serap banyak. tu yang enjin susah nak appear masalah
hahah dah first day dgn shell katanya nak try sebulan tgok apa hasil.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register