20 perkara yang membuat anda tak suka kepada agen insuran.

CG Sponsors




1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
130
Points
73
salam semua,

Minta maaf la sebab buat tajuk macam ni...

heheheheeh....

bukan apa, aku ada kerja rumah, kelas malam ni nak kena hantar. aku dah cari2.. cuma dapat banyak ni jer. So aku nak mintak tolong forumers yang lain tolong tambah.

Ni jer yang aku dapat ;

1.suka mengganggu dgn promote produk mereka.
2.suka merayu-rayu walaupun kita dah cakap tak nak.
3.cakap jer lebih, perkhidmatan haprak.
4.menyembunyikan maklumat.
5.
6.
7.
8.
9.

ala... banyak lagi... apa lagi yer... tolong yer...
 
Sponsored Post

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
1.suka mengganggu dgn promote produk mereka.
2.suka merayu-rayu walaupun kita dah cakap tak nak.
3.cakap jer lebih, perkhidmatan haprak.
4.menyembunyikan maklumat.
5.bila tolak kena kutukla kata takde matlamat idup
6.
7.
8.
9.
 

1305

Super Active Member
Joined
Sep 19, 2008
Messages
9,731
Reaction score
130
Points
73
haa... tq... tambah la lagi... penin dah pala ni...

apa lagi yer...
 

ironclaw7

Freshie
Joined
Dec 17, 2008
Messages
31
Reaction score
0
Points
6
1.suka mengganggu dgn promote produk mereka.
2.suka merayu-rayu walaupun kita dah cakap tak nak.
3.cakap jer lebih, perkhidmatan haprak.
4.menyembunyikan maklumat.
5.bila tolak kena kutukla kata takde matlamat idup
6.suka memburuk2kan dan merendahkan kompeni lain
7.sudah dapat dia senyap. kontek balik2 unreachable.
8.
9.
 

wicked_game

Active Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
2,044
Reaction score
2
Points
25
Salam..

ni aku nk tambah sket.. sbb blaku ket kwn aku, nyaris nk kene ket aku tp hr tu aku x turun lepak dgn depa..

time 2 depa ni tgh lepak minum/makan, then dtg sorg brader ni terus duduk then bebel/promote pasal insurans.. x bg salam then x kenalkan diri.. mmg brader ni agak berumur then kwn2 aku ni dlm 20an.. kok ye pon respek la prospek kn then dorg ni ckp la xnk lepas tu order makanan sampai, time depa ni tgh pulun brader tu dgn cekal hati dok lepak skali tggu depa ni habis mkn.. kwn2 pn jiwa kacau je nk mkn..

takat tu je aku nk kongsi.. ada lg tp jd karangan la plk nnt kn.. hehe..

moral of the story.. respek pelanggan.. adab kene jaga walaupn prospek anda jauh lbh mude dr anda..
 

DanielAriffin

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jan 16, 2007
Messages
7,042
Reaction score
25
Points
75
1.suka mengganggu dgn promote produk mereka.
2.suka merayu-rayu walaupun kita dah cakap tak nak.
3.cakap jer lebih, perkhidmatan haprak.
4.menyembunyikan maklumat.
5.bila tolak kena kutukla kata takde matlamat idup
6.suka memburuk2kan dan merendahkan kompeni lain
7.sudah dapat dia senyap. kontek balik2 unreachable.
8.Sembang yg best aje... keburukan tak mau citer pon.. sembang macam kompang...
9.
Hello geng...
itu dia..
 

Ridzuan_AIA

Active+ Member
Joined
Jan 26, 2008
Messages
3,021
Reaction score
241
Points
33
apa laa negatif dan daif sgt pemikiran org melayu ni sampai boleh buka thread mcm ni.... sedihhhh

kepada 1305 aku rasa kalau ko ada kerja rumah, aku ada idea apa tajuk nak bagi.

'CIRI2 ke'stupid'an 1305' sila senaraikan...

1.
2.
dan seterusnya....
 
Last edited:

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
apa laa negatif dan daif sgt pemikiran org melayu ni sampai boleh buka thread mcm ni.... sedihhhh

kepada 1305 aku rasa kalau ko ada kerja rumah, aku ada idea apa tajuk nak bagi.

'CIRI2 ke'stupid'an 1305' sila senaraikan...
ni satu contoh agen.. :D
ahaks
bro insuran tu mmg bagus sangat.. aku tau kepentingan untuk ada insuran ni.. tapi topik sini ialah 20 perkara yang membuat anda tak suka kepada agen insuran. so kalau bro tak jangan la terasa.. tak semuanya agen ni negatif mcm yg tersenarai tu.. tapi kami saje nak kongsi apa yg kami tak suka dengan perangai agen2 ni.. bukan kata kami kutuk insuran..

tapi tengokla kan.. takleh kritik skit dah kena 'daif' dah.. hehe agen2 insuran mcm bro la tak 'daif kot..
 

remy

Fun Poster
Joined
Mar 15, 2006
Messages
670
Reaction score
0
Points
10
kita mesti hormat prospek..buat proper appoinment and baru brief..
jgn kita kondemkan company2 lain..

tajuk thread ni patut tukar to " perkongsian info untuk bantu majukan agen2 insurans" baru x la nampak kasar sgt..jgn kondem org lain juga..
 

Dellyx

Fun Poster
Joined
Aug 15, 2008
Messages
863
Reaction score
7
Points
15
1.suka mengganggu dgn promote produk mereka.
2.suka merayu-rayu walaupun kita dah cakap tak nak.
3.cakap jer lebih, perkhidmatan haprak.
4.menyembunyikan maklumat.
5.bila tolak kena kutukla kata takde matlamat idup
6.suka memburuk2kan dan merendahkan kompeni lain
7.sudah dapat dia senyap. kontek balik2 unreachable.
8.bila borak pasal keburukan agen2 insuran ni, dia kata "negatif dan daif sgt pemikiran org melayu"
9.
tambah tambah
 
Sponsored Post
Top
Log in Register