2 Kes Penipuan Awal Org Malaysia (Kad Kredit & Bank Fraud)

CG Sponsors




TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
salam semua

siapa tahu detail ttg 2 kes di bawah:

1. tak silap tahun 1980an dulu,org bank malaysia yg curi 10 sen or 5 sen dari ribuan org malaysia (kes pertama)

2. 5 student di England yg buat penipuan dgn kredit kad di England, tahun 1997 dulu

nak tahu cerita details, dan 2 kes macam ni ada terjadi ke lagi?
 
Sponsored Post

acan

Banned
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
yg no 1 tu nme beliau Aman Shah..jap aku cri blk keratan akhbar beliau..
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
yg no 1 tu nme beliau Aman Shah..jap aku cri blk keratan akhbar beliau..
dlm jel ke skrg dia tu?

yg budak 5 org student UK tu camana ya

ada sya dgr, diorg ni polis ajak join kerja sekali, sbb pakar bab fraud :)
 

acan

Banned
Joined
May 31, 2009
Messages
19,661
Reaction score
15
Points
120
ni brita kes Aman Shah..









credit to bro magnet..beliau yg bg aku artikel ni..

kes ni taun 90 an..sbb aku smpt tgk agi..
 

Abu nawas

Legendary Member
Joined
Mar 17, 2007
Messages
11,237
Reaction score
309
Points
131
apa dah jadi kat aman shah ni yer :-?
 

TrafficRobbers

Active Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
1,668
Reaction score
55
Points
30
kijer kat bukit aman dnga kate..tah ah..
sya dgr cam tu juga, mana yg otak macam ni polis ambil diorg bantu polis utk tangkap scammer

otak kena otak scammer juga, baru boleh tangkap scammer he he :D

yg mana berjaya hack kad kredit org pun mana yg dpt ditangkap, diorg akan jadi ejen polis, macam cerita "catch me if you can" (leonardo di caprio)
 
Last edited:

AjuL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Jul 2, 2009
Messages
9,046
Reaction score
173
Points
73
hu2..nsb baik la aku xde skill mcmni :)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register