2 aktivis Melayu ditahan dalam kes sembur cat pada tulisan Cina papan tanda

CG Sponsors




Sponsored Post

shah_ae

Legendary Member
Joined
Oct 27, 2008
Messages
15,271
Reaction score
584
Points
161
Bkan bod0 bang...
Nak bg melayu buka mata, ape yg jadi kat sana....
Bukan nak backup ke ape, report polis ade 4 atas geng2 mamu ni...
1. MCA
2. GERAKAN
3. MAJLIS BANDARAYA
4. DAP

Nmpak tak ape yg tersirat kek situ...
Tk kiro parti apo pun, die org backup apo yg bangso dia pejuangkan...

Bukan mcm org kito, ngutuk.. Pok pek pok pek kat media sosial.. Action takdo...
Smbang koncang... At least ado gak geng mamu ni buek kojo, bior la org islam sndiri kato dio bod0 la.. Nak namo la...
Huhu...

Skrg ni den tgu gak, ado ke mano2 yb ko.. Abg long kwnsan ko... Ayahando ko... Berbunyi... Kalo tkdo, kito biar la kes ni jadi sejuk mcm kes macau scam tu...

Pndapat den yg tk skolah tinggi..
Kalo salah, tolong jolok kan...
Ehh, silap.. Tolong botul kan....
Hehehe...
Mmg nak name pun...
Kebanyakan video Buat live fb siap suh share...
Sape tak kenai tok singa...
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,128
Reaction score
250
Points
51
Mmg nak name pun...
Kebanyakan video Buat live fb siap suh share...
Sape tak kenai tok singa...
Hahhaha...
Share dulu.. Share dulu...
Cukup 100 kita buka cerita...

Biasa la tu, org buek marketing...
Suko tgk, tak suko.. Tk yah tgk..
Apo yg den nak bg tau, kalo mamu ni tk buat mcm ni... Ado lagi org kito yg tk sodar.. Tak nampak apo yg jd kek negaro kito.... Bangso lain smua bersatu... Bangso kito yo suka jatuh kan bangso sndiri..
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,956
Reaction score
1,698
Points
151
Negara kita ada undang2
Walaupun nampak menyebelahi org kapir

tp kita jgn ikut perangai kapir
Kapir tu kapir harbi
Lantak kat depa

jadilah islam zimmi
Yg ikut perintah ulil amri
 

silasroon

Active+ Member
Joined
Oct 10, 2016
Messages
3,437
Reaction score
990
Points
81
Nak buat macam mana, buat tindakan yang mungkin menyalahi undang-undang, pastu bila PDRM buat siasatan dan tuduh mereka di Mahkamah, mereka anggap perkara tu sebagai satu perjuangan.

Sama jugak hal Mat Sabu, Guan Eng dan Anwar dok jaja cerita mereka ditahan dulu, lawan Polis, buat rusuhan, pastu claim PEJUANG.

Hehehe.
 

akecema

CG Top Poster Club
Joined
Jan 26, 2007
Messages
20,968
Reaction score
1,924
Points
206
Nak buat macam mana, buat tindakan yang mungkin menyalahi undang-undang, pastu bila PDRM buat siasatan dan tuduh mereka di Mahkamah, mereka anggap perkara tu sebagai satu perjuangan.

Sama jugak hal Mat Sabu, Guan Eng dan Anwar dok jaja cerita mereka ditahan dulu, lawan Polis, buat rusuhan, pastu claim PEJUANG.

Hehehe.
Bukan lge buat jenayah sbb nak dapat duit derma untuk wang jaminan ke?
 

pudins70

Super Active Member
Joined
Mar 28, 2011
Messages
7,550
Reaction score
499
Points
91
Cari pasal la Tok Singa buat hal kat Penang, dia tak tahu itu republik siapa.
 

akudotcom

Super Active Member
Top Poster #4
Joined
Jun 17, 2007
Messages
8,956
Reaction score
1,698
Points
151
Nak buat macam mana, buat tindakan yang mungkin menyalahi undang-undang, pastu bila PDRM buat siasatan dan tuduh mereka di Mahkamah, mereka anggap perkara tu sebagai satu perjuangan.

Sama jugak hal Mat Sabu, Guan Eng dan Anwar dok jaja cerita mereka ditahan dulu, lawan Polis, buat rusuhan, pastu claim PEJUANG.

Hehehe.
tak bole samakan kita rakyat marhaen dgn ahli politik..cuba matsabu spray papantanda..dia hina nabi pelarian tak pun pulis tak tangkap

Kita aje yg tak bole

antara dua darjat bos hehe
 

lats840

Active Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,128
Reaction score
250
Points
51
Nak buat macam mana, buat tindakan yang mungkin menyalahi undang-undang, pastu bila PDRM buat siasatan dan tuduh mereka di Mahkamah, mereka anggap perkara tu sebagai satu perjuangan.

Sama jugak hal Mat Sabu, Guan Eng dan Anwar dok jaja cerita mereka ditahan dulu, lawan Polis, buat rusuhan, pastu claim PEJUANG.

Hehehe.
Hahahaha...
Tp tu la, kalo nak nmpak lg cerdik...
Dpt kan pndgan n nasihat dari org pndai law.. Peguam ke....
Lopeh tu, baru la buat action..
Baru sodap tgk next episode, apo geng sana bukak langkah...

Tp tk tau gak, mano tau.. Die org mmg dh ade cable lawyer ke.. Ape ke....
Kito tgk je la next episode.. Harap ado la bondo baik yg jadi...

Apo pun, 3 report dari puak yg samo tu mmg kono buka mato....
Lain parti, tp pejuangkan bangsa sendiri....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register