1MDB : 642 Juta Najib Sah Dari Arab Saudi.

Recommended Brokers


akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
18,542
Reaction score
983
Points
166
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
tgk je la jelotong bro
bayangkan la, menteri dap paling zuhud, aset tarak langsung
logik ke tak logik
 
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,908
Reaction score
167
Points
133
Ohh..kira nak bongkar la duit tu sebenarnya dari mana. Yang nak dakwa sekarang duit masuk 2014/15 pasai apa duk cerita duit masuk sebelum tu..cerita la yg 2014/15 tu..ke nak kata duit derma tu sebenarnya duit src. Banyak sangat duk cipta konspirasinya..last last barai..
Pasai apa tu kena tanya pasukan pembelaan..
 

apoeki

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
4,740
Reaction score
133
Points
33
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
betul ke duit cash hampir 1b
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
12,378
Reaction score
304
Points
131
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
Mungkin sebab dia Dari keluarga bangsawan.. harta dia memang banyak Dari kecil....

Tak ada beza dengan Mahathir...rasanya banyak lagi harta dia...tetapi dia Bukan Dari keluarga elite
 

SMI6

Active Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
1,866
Reaction score
276
Points
46
kalau blh dapat 642 juta dari arab saudi

nak buat apa lagi pau duit 1MDB sampai 45, juta tak sampai 1.7% dari 2.6 billion
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
3,574
Reaction score
845
Points
71
Dapat duit bnyk2
Tak bayar cukai pulak tu.
Akta amla lepas tak ni?

Anak terima harta waris dari bapak pun kene tax kot
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,978
Reaction score
1,439
Points
141
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
bila kita jdi orang nombor 1 dlm negara..

semua orang yg x kenal dtng ngadap..

logiknya.. mereka akan bawa buah tangan..

sekian penerangan ringkas.. 😏
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
17,615
Reaction score
924
Points
161
Rafizi nie antara pengerak fitnah.. Mmg manusia munafik.. Dia gunakan btul2 kuasa fitnah.. Mereka reka isu utk menghasut kebencian...

Rafizi mmg berbakat dlm menggerakkan fitnah.. Sehingga ramai cai ph anggap rafizi nie pakar ekonomi.. Sbb dia punye sembang serupa khinzir terbang
mana pergi fomula minyak...formula ptptn...dan lain lain lagi
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
6,926
Reaction score
198
Points
73
Adakah sebab nie xkp sprm berenti?
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
21,757
Reaction score
2,324
Points
191
dulu lagi Muhyiddin dah buat statement najib dapat found dari luar..

last2 muyidin belot dan buat persepsi negatif dan join madey demi kuasa..

ada statement muhyidin kat perhimpunan orang umno tanpa kehadiran najib..

xsilap kat janda baik kot..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register