1MDB : 642 Juta Najib Sah Dari Arab Saudi.

CG Sponsors




akecema

Legendary Member
Joined
Jan 26, 2007
Messages
19,787
Reaction score
1,575
Points
206
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
tgk je la jelotong bro
bayangkan la, menteri dap paling zuhud, aset tarak langsung
logik ke tak logik
 
Sponsored Post

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,983
Reaction score
201
Points
133
Ohh..kira nak bongkar la duit tu sebenarnya dari mana. Yang nak dakwa sekarang duit masuk 2014/15 pasai apa duk cerita duit masuk sebelum tu..cerita la yg 2014/15 tu..ke nak kata duit derma tu sebenarnya duit src. Banyak sangat duk cipta konspirasinya..last last barai..
Pasai apa tu kena tanya pasukan pembelaan..
 

apoeki

Super Active Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
5,521
Reaction score
355
Points
91
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
betul ke duit cash hampir 1b
 

imatheonlyone

Legendary Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
13,015
Reaction score
415
Points
141
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
Mungkin sebab dia Dari keluarga bangsawan.. harta dia memang banyak Dari kecil....

Tak ada beza dengan Mahathir...rasanya banyak lagi harta dia...tetapi dia Bukan Dari keluarga elite
 

SMI6

Active Member
Joined
Jan 3, 2016
Messages
2,326
Reaction score
468
Points
46
kalau blh dapat 642 juta dari arab saudi

nak buat apa lagi pau duit 1MDB sampai 45, juta tak sampai 1.7% dari 2.6 billion
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,234
Reaction score
1,242
Points
101
Dapat duit bnyk2
Tak bayar cukai pulak tu.
Akta amla lepas tak ni?

Anak terima harta waris dari bapak pun kene tax kot
 

jaws_am

Legendary Member
Joined
May 29, 2008
Messages
10,618
Reaction score
1,814
Points
191
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
bila kita jdi orang nombor 1 dlm negara..

semua orang yg x kenal dtng ngadap..

logiknya.. mereka akan bawa buah tangan..

sekian penerangan ringkas.. 😏
 

Penbiru

Legendary Member
Joined
Jan 12, 2008
Messages
19,409
Reaction score
1,514
Points
201
Rafizi nie antara pengerak fitnah.. Mmg manusia munafik.. Dia gunakan btul2 kuasa fitnah.. Mereka reka isu utk menghasut kebencian...

Rafizi mmg berbakat dlm menggerakkan fitnah.. Sehingga ramai cai ph anggap rafizi nie pakar ekonomi.. Sbb dia punye sembang serupa khinzir terbang
mana pergi fomula minyak...formula ptptn...dan lain lain lagi
 

lau_kau

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2007
Messages
8,040
Reaction score
529
Points
111
Adakah sebab nie xkp sprm berenti?
 

kiddd2

CG Top Poster Club
Joined
Jun 7, 2011
Messages
23,199
Reaction score
2,867
Points
191
dulu lagi Muhyiddin dah buat statement najib dapat found dari luar..

last2 muyidin belot dan buat persepsi negatif dan join madey demi kuasa..

ada statement muhyidin kat perhimpunan orang umno tanpa kehadiran najib..

xsilap kat janda baik kot..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register