1MDB : 642 Juta Najib Sah Dari Arab Saudi.

Recommended Brokers


stonecold88

Active+ Member
Joined
May 31, 2009
Messages
3,880
Reaction score
665
Points
71
itu terpulang kpd siapa yg menilai..

cth lain yg mudah hadam..

seorang suami berjaya membawa pulang hadiah yg diberi oleh kontraktor..

ikuti perbualan ringkas dibawah..

suami : sayang nih hadiah kontraktor bagi kt kita.. sebuah ipad..

isteri : eh kenapa kontraktor tu bg ?

suami : abang nih penasihat projek..😜

isteri : wah abang.. untung la kita kan..

suami : yup.. itu la kelebihan jdi penasihat projek.. gaji dpt.. hadiah pun dpt.. untungkan ?

isteri : *senyum tersipu²..

*kes dirujuk.. suami beliau merupakan kakitangan kerajaan yg mengurus perihal projek tersebut.. beliau tahu selok belok urusan dan menjadi pemudahcara projek.. Kontraktor sangat suka bekerja dgn beliau..

___

Sebab tu kena tanya diri sendiri.. aku kerja siang malam dpt gaji.. sbgi pemudahcara projek ? wajar x aku terima sbrng hadiah dari kontraktor projek ?

if jwpn kita..

1) kontraktor nk bg.. aku ambil ja..

so kes najib dirujuk sbgi "derma"

___

2) aku x nak terlibat dgn sbrng hadiah dari kontraktor projek.. sbgi kakitangan kerajaan aku kerja dgn amanah.. aku ambil gaji yg diberi shj..

so kes najib dirujuk sbgi "menerima wang dgn pengaruh jwtn atau manipulasi wang dgn pengaruh jwtn.."

___

kena tgk secara overall kes.. hubungkait 1MDB dgn syarikat putra arab.. dimana najib merupakan penasihat 1mdb..




😏
Arab gila pun takkan bagi derma RM2.6 bilion, kata Tun Dr Mahathir.
https://m.malaysiakini.com/news/322513

sekarang apa macam ?? dah sah pak arab bagi...sapa yg gila sekarang???
 
Sponsored Post

apoeki

Active+ Member
Joined
Aug 7, 2012
Messages
4,721
Reaction score
132
Points
33
Arab bg tu kn dana politik. Sama mcm PH la dpt dana dr luar negara
 

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,908
Reaction score
167
Points
133
Laaa...duit sumbangan ghupanya...bukan ke duit dari SRC ker?..
Tu duit masuk akaun Najib pada 2011. Perbicaraan sekarang tentang duit masuk akaun Najib pada 2014/15, duit SRC.
 

ayiem676

Active+ Member
Joined
May 12, 2011
Messages
3,772
Reaction score
65
Points
35
Tu duit masuk akaun Najib pada 2011. Perbicaraan sekarang tentang duit masuk akaun Najib pada 2014/15, duit SRC.
pelik pula... kenapa perbicaraan sekarang sibuk pasal akaun najib 2011.. ni berita baru minggu ni bang..
 

jaws_am

Super Active Member
Joined
May 29, 2008
Messages
9,977
Reaction score
1,439
Points
141
Ko ni macam semua tahu je pasal Najib dan cara merompak duit rakyat oleh PM/ahli politik. Aku dulu pun percaya Najib rompak duit rakyat dan aku merupakan penentang kerajaan BN tegar. Tapi sekarang ni aku tak berapa percaya lagi sebab berpuluh tahun PR/PH kata ada bukti kukuh Najib rompak duit rakyat tapi masa tu tak boleh nak buat apa sebab kerajaan dikawal oleh Najib. Sekarang ni PH dah jadi kerajaan dah setahun lebih. Kasi keluar le semua bukti yang dilaung2kan sebelum ni.
Aku pun tgh tunggu segala bukti yg dilaung2kan.. memandangkan ini kes white collar crime..

ianya memakan masa untuk diselesaikan..

nak x nak.. kena tunggu hasil keputusan mahkamah..
 
Last edited:

shane

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
13,908
Reaction score
167
Points
133
pelik pula... kenapa perbicaraan sekarang sibuk pasal akaun najib 2011.. ni berita baru minggu ni bang..
Boleh check, baca lagi bila duit tu masuk akaun Najib. Tu tahun 2011, tunggu cerita dia next time.
Perbicaraan ni tentang duit masuk akaun Najib tahun 2014/15, duit SRC.
 

rsat

Fun Poster
Joined
Aug 4, 2011
Messages
716
Reaction score
36
Points
30
Boleh check, baca lagi bila duit tu masuk akaun Najib. Tu tahun 2011, tunggu cerita dia next time.
Perbicaraan ni tentang duit masuk akaun Najib tahun 2014/15, duit SRC.
Ohh..kira nak bongkar la duit tu sebenarnya dari mana. Yang nak dakwa sekarang duit masuk 2014/15 pasai apa duk cerita duit masuk sebelum tu..cerita la yg 2014/15 tu..ke nak kata duit derma tu sebenarnya duit src. Banyak sangat duk cipta konspirasinya..last last barai..
 

liverpool

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,634
Reaction score
240
Points
83
Boleh check, baca lagi bila duit tu masuk akaun Najib. Tu tahun 2011, tunggu cerita dia next time.
Perbicaraan ni tentang duit masuk akaun Najib tahun 2014/15, duit SRC.
Ini nnt kes 1mdb punya tahun 2011, masuk 2.6bilion yg disebut 600 juta jer dr arab saudi.. 2bilion lg lom sebut.. yg skrg kes jalan 42juta dr src.. so tggu sterusnya,
 

stonz

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,213
Reaction score
110
Points
33
rata-rata tengok ada yang sokong ada yang tidak.
tapi kawan2, boleh ke berfikir sebentar...... macam mana seseorang itu boleh hidup serba mewah padahal gaji beliau tak ada pun smpai berjuta sebulan. duit cash hampir 1 billion.... barang kemas lagi, bag2 dan etc la....

saya tak boleh nk fikir macam mana beliau dapat semua itu.. mungkin dapat hadiah setiap hari?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register