13 April 2013 : Pesanan Mufti / Cendekiawan / Pendakwah Bebas/NGO Tentang PRU13

CG Sponsors




tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Assalamualaikum & Selamat Malam Minggu.

Saya tidak pasti, sama thread seumpama ini telah dibuka mahu pun sebaliknya.
Andai sudah ada, saya dengan rendah hati memohon maaf & dipohonkan agar Moderator Section Politik ( Tuan Akecema & Tuan Lambda123 ) dapat "merge"kan ( gabungkan ) sahaja thread ini dengan thread sedia ada.
Dalam thread ini, saya cuba memasukkan pesanan-pesanan ikhlas serta teguran-teguran daripada cendekiawan/pendakwah bebas/mufti berkaitan dengan kempen PRU 13 ini.
Jika di kalangan rakan-rakan juga punya pesanan-pesanan tersebut, bolehlah share di sini sebagai pedoman kita bersama.

In Shaa Allah.... dengan cara ini, kita mengharapkan kempen PRU 13 kali ini lebih jujur, ikhlas serta telus.
Begitu juga di kalangan para penyokong setiap parti dapat menjaga tutur kata serta bahasa dalam mendebatkan sesuatu isu.

Jika ada salah & silap dalam thread yg saya buka ini, diharapkan berilah teguran terus kepada saya.

Sekian dan terima kasih.


===============================================
Pesanan-pesanan daripada YouTube

 
Last edited:
Sponsored Post

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
Pesanan Daripada Ustaz Zaharuddin




Pesanan Daripada Syed Ibrahim ( NGO MAFREL )





Pesanan Daripada Ustaz Zahazan





Pesanan Daripada Prof Muhaya

 
Last edited:

timur & barat

Super Active Member
Joined
Jan 8, 2010
Messages
9,416
Reaction score
908
Points
116
Bgus Thread ni TT..tp pesanan biarlah bg dua2 pihak trase bru ada umph..:))
 

shop onlines

Fun Poster
Joined
Apr 11, 2013
Messages
279
Reaction score
0
Points
10
dalam politik xpayah nak tunjuk baik sgt la..aku kadang geli dgn ustaz2 yg x berparti ni...sana x sokong,sini pun x sokong...mcm bagus sgt...klo x reti nak berpolitik ,baik dok diam2.
 
Last edited:

tokmat™

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Dec 23, 2005
Messages
33,932
Reaction score
274
Points
136
dalam politik xpayah nak tunjuk baik sgt la..aku kadang geli dgn ustaz2 yg x berparti ni...sana x sokong,sini pun x sokong...mcm bagus sgt...klo x reti nak berpolitik ,baik dok diam2.
mereka sekadar memberi pesanan....
kalau ustaz2 yang berpolitik beri pesanan....
lemparan lain pulak yg diberikan.....
jadi..... tuan ada cadangan tak...?
pesanan daripada siapa yg kita nak follow ketika ini selain pesanan Nabi Muhammad.....
barangkali tuan boleh share pesanan2 mereka buat tatapan bersama.... :)
 

akira_sempoi

Active Member
Joined
Sep 29, 2008
Messages
1,797
Reaction score
2
Points
25
dalam politik xpayah nak tunjuk baik sgt la..aku kadang geli dgn ustaz2 yg x berparti ni...sana x sokong,sini pun x sokong...mcm bagus sgt...klo x reti nak berpolitik ,baik dok diam2.
Dalam islam, kita kena saling nasihat menasihati.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register