BTC USD 61,287.7 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

1/5 kes perceraian berlaku akibat dari facebook

underscore

Legendary Member
Joined
Sep 20, 2008
Messages
11,909
Reaction score
4,400
Points
206
Menurut American Academy of Matrimonial Lawyers,

1 dari 5 sebab perceraian ada kaitan dengan Facebook.


Facebook menampilkan gambar2 cantik untuk dilihat oleh orang lain.

Sebab lain adalah masalah nostalgia yang terpendam yang kembali menyala di hati sebahagian orang

66% dari pengacara mengatakan kes perceraian disebabkan Facebook.

Myspace 15% ,

Twitter 5% dan masalah lain 14%.

Kes terbanyak memang disebabkan menemui teman baru di Facebook,

20% menurut pengacara di Inggeris.

Facebook menimbulkan banyak masalah bagi pasangan yang telah berkeluarga.

antaranya adalah chatting yang dilakukan oleh pasangan yang tidak sah yang tidak sepatutnya dilakukan di internet.
 
Sponsored Post

shafee_gti

Fun Poster
Joined
Jan 3, 2011
Messages
136
Reaction score
3
Points
15
ini memang benar juga.
dari facebook lah, boleh jumpa girlfriend/boyfriend lama.
dan berlakulah curang.
 

Aril Lasso

Fun Poster
Joined
May 19, 2010
Messages
191
Reaction score
1
Points
15
Dah lama aku dengar berita ni..
nasib baik aku blum kahwin lg..
camna ye nanti nak bg bini aku guna FB ke @ x..
aduih teknologi ni kadang2 mennyusahkan jgak..:-?:-?:-?
 

sil3nthunt3r

Active Member
Joined
Jan 5, 2011
Messages
1,219
Reaction score
0
Points
20
semua tu terpulang pada individu tu sendiri..kalau boleh kawal diri, xkan nyer berlaku kes curang, cerai dll.
 

atlantis

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
Feb 3, 2008
Messages
35,221
Reaction score
767
Points
161
alasan je. padahal dah retak tunggu belah..
 

Scorpions10

Legendary Member
Joined
Jan 29, 2010
Messages
16,345
Reaction score
56
Points
120
Dah lama aku dengar berita ni..
nasib baik aku blum kahwin lg..
camna ye nanti nak bg bini aku guna FB ke @ x..
aduih teknologi ni kadang2 mennyusahkan jgak..:-?:-?:-?

better halang..klau bro sygkan wife la nnt..aku pon dh terminate fb wife aku..xde faedah lgsg..blh ke bior bini kita dok chat malam2 ngan org lain..bior la nk kata cemburu pun..asalkan besok2 ni x jd apa yg kita risaukan..fb ni mmg hampehhh..sory ye penggemar fb..:)paid:)paid
 

mdza

Fun Poster
Joined
Jan 17, 2010
Messages
247
Reaction score
5
Points
15
padanla facebook kena block kalau kes mcm ni berterusan..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register