BTC USD 23,446.0 Gold USD 1,865.94
Time now: Jun 1, 12:00 AM

🚘 Kelab Pemilik Proton Persona CG

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,403
Paid Membership
Top Poster #10
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,403
Reaction score
1,784
Points
151
Bab performance tu lebih kurang je
Kereta lama macam lagi berat dan stabil sebab lagi rendah dan lebo
Ohh.. kalau lebih kurang baik dia xyah ubah..xtau la org lain tp kwn lg suka yg lama..design pun cantik.. design skrg ni nk nmpk futuristik je.. lpas tu bnyk meniru.. cuba tgk bhgn blkg x70 dgn Cayenne.. sama je.. 🤭
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,703
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,703
Reaction score
26,793
Points
2,836
Awards
2
Ohh.. kalau lebih kurang baik dia xyah ubah..xtau la org lain tp kwn lg suka yg lama..design pun cantik.. design skrg ni nk nmpk futuristik je.. lpas tu bnyk meniru.. cuba tgk bhgn blkg x70 dgn Cayenne.. sama je.. 🤭

Nampak nya kita sependapat masta
Nak buat macam mana designer nampak gitu lawa
Mungkin nak bagi lebih aerodinamik
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,403
Paid Membership
Top Poster #10
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,403
Reaction score
1,784
Points
151
Nampak nya kita sependapat masta
Nak buat macam mana designer nampak gitu lawa
Mungkin nak bagi lebih aerodinamik
Mgkin design dia nk uptodate la kot.. mmg slalu lpas brp tahun diaorg akn adjust design.. paling ketara dulu2 lpas sedan mesti aerobik..tp model sama.. persona pun ade gen2..wira ade putra dan satria..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,703
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,703
Reaction score
26,793
Points
2,836
Awards
2
Mgkin design dia nk uptodate la kot.. mmg slalu lpas brp tahun diaorg akn adjust design.. paling ketara dulu2 lpas sedan mesti aerobik..tp model sama.. persona pun ade gen2..wira ade putra dan satria..

Persona Elegance lawa masa tu di bawah CEO Dato Syed
Lepas China dah ambil alih
Design-design dah mula tak berapa cun
 

yussv

Super Active Member
gem
Messages
8,403
Paid Membership
Top Poster #10
Joined
Oct 18, 2008
Messages
8,403
Reaction score
1,784
Points
151
Persona Elegance lawa masa tu di bawah CEO Dato Syed
Lepas China dah ambil alih
Design-design dah mula tak berapa cun
Ohh..ade sejarah ye..kwn xtau plak.. sbnrnya kalau ikutkn design mmg kena la dgn zaman skrg.. cuma kwn suka design lama.. 🤭
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,703
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,703
Reaction score
26,793
Points
2,836
Awards
2
Ohh..ade sejarah ye..kwn xtau plak.. sbnrnya kalau ikutkn design mmg kena la dgn zaman skrg.. cuma kwn suka design lama.. 🤭

Ada sejarah tersendiri 🤭

Minat kita sama tuan
Design lama lebih elegan

Lebar dan nampak gagah
 

TXT

CG Super Hardcore Club
gemgemgemgemgemgem
Messages
395,703
Paid Membership
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
395,703
Reaction score
26,793
Points
2,836
Awards
2
ada je boss, saya pun pakai persona jugak, model 2018 nya persona, dulu tak suka persona ni sebab buruk.

tapi bak kata orang, yang tak suka ni la yang sangkut.

Pendapat peribadi
Design persona selepas varian Elegance dah tak cantik
Tak se gah Elegance punya
Tapi itu pendapat masing-masing 😄
 

fuhrer_69

Active+ Member
Messages
2,819
Joined
Sep 18, 2013
Messages
2,819
Reaction score
574
Points
81
Pendapat peribadi
Design persona selepas varian Elegance dah tak cantik
Tak se gah Elegance punya
Tapi itu pendapat masing-masing 😄
betul dah tu tuan, ramai cakap macam tu, persona saya ni bahagian depan memang garang, cantik la bagi saya.

tapi bila tengok bahagian belakang terus tepuk dahi. hahahaha

sebenarnya kalau perasan lampu belakang persona sekarang ni lebih kepada nak copy mercedes nye lampu belakang, model c300.

tapi end up nya buruk
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register