Man United 🏆⚽ Manchester United FC Part 3 (UEL 21 Feb 155AM) - FT Brugge [1][1] MU

CG Sponsors




TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226

'Kapten' pasukan untuk sebuah pasukan bola sepak, kadang kala dikenali sebagai skipper ialah ahli pasukan yang dipilih untuk menjadi ketua dalam padang: Adakah @HarryMaguire93 lebih layan menjadi skipper berbanding @D_DeGea atau @juanmata8?

Merujuk kepada seseorang yang berkebolehan atau berpengalaman daripada ahli pasukan yang lain. seorang pemain yang boleh mempengaruhi permainan. Armband dilengan bukan sekadar suka suka untuk dipakai.

Bukan sekadar coin toss sebelum sepakmula (untuk pilihan hujung dan untuk menentukan siapa yang bermula dulu) dan keputusan mengenai sepakan penalti. Kapten takda special authority dibawah laws untuk cabar keputusan pengadil, tapi still masih boleh berbincang.

Kapten menjadi pengurus dalam padang. Membekalkan rallying point untuk pasukan sekiranya ahli pasukan moral down. Yang akan menaikkan semangat pasukan. kapten mungkin menyertai manager dalam menentukan kesebelasan utama untuk sesetengah perlawanan.

Umur juga penting dalam pemilihan kapten. Jika pemain tersebut lebih senior di dalam pasukan, dia akan lebih dihormati. Tempoh masa pemain dalam pasukan juga penting sebenarnya. Kapten seorang yang senior dan sudah bersama pasukan untuk beberapa musim.

Posisi pemain? Juga salah satu aspek yang perlu dilihat. Kapten perlu berada didalam padang. Mungkin sebab ole tak pilih @D_DeGea sebab dia hanya mampu mempengaruhi zon pertahanan dia saja kerana limit jarak,sementara @HarryMaguire93 mampu kesemua posisi secara menyeluruh.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226

Bruno Fernandes proved he can be the man to invigorate Man United's midfield in Sporting CP's derby against Benfica showing his class both on the ball and off it
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226

Sporting CP remain unhappy with structure of Man United’s move for Bruno Fernandes… with ‘unlikely bonuses including winning Ballon d’Or and Ole Gunnar Solskjaer’s side lifting the Champions League’
 

apiez_85

Active+ Member
Joined
Dec 4, 2008
Messages
4,960
Reaction score
102
Points
43
MU pun ada beberapa peluang tp tak dapat convert gol.

p/s : gol salah tu punca dari offside. tapi keeper bole terus sepak bola dari kat tangan ya? nak tanya je
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Joined
Mar 15, 2010
Messages
266,181
Reaction score
8,938
Points
2,226
The boss has spoken after a battling display at Anfield ⬇

 
Sponsored Post
Top
Log in Register