🏆⚽ Manchester United FC Part 3 (EPL 11 Ogos 1130PM) - FT MU [4][0] Chelsea

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 17 19.8%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 9.3%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 38 44.2%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 24 27.9%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 25 29.1%

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
🏆⚽ Manchester United FC Part 3 (EPL 11 Ogos 1130PM) - FT MU [4][0] Chelsea



Assalamualaikum buat semua fans Manchester United FC dalam CariGold

Thread ini di wujudkan untuk sama-sama berkongsi info dan pendapat mengenai Manchester United (MU)

Semoga kita semua dapat berforum dengan berhemah

:D Sebarang emo-emo tidak di benarkan sama sekali :D


MU


SMS no HP & ID ke 013-6243699
Warga Manchester United @ CG

1. TXT
2. GnoLa
3. KIOS
4. kebabom
5. wolfverine182
6. emir
7. ajib88
8. Cameo
9. protozuaqs
10. viper207
11. Fx_L
12. koman
13. oldskoolrocka
14. azanney
15. AzsAs
16. Arluth
17. ammar5
18. DDos
19. basyir89
20. potsmoker
21. kapak
22. aspil1
23. KIZMAN
24. whitebeard
25. Zordeck
26. VertiLo
27. SayaBudakBaruBelajar
28. AMICO66
29. eh?
30. BOCK
31. Iman_Sr
32. jameq
33. chroniclesmind
34. Duffayoi14
35. ah fan
36. mohdzairilanuar
37. marko
38. jc_king
39. royal_berlian
40. afifdaud
41. amazingold88
42. apiez_85
43. Hayy
44. adaceae
45. syaq90
46. zahiruddin
47. mdikhsan
48. Zunan
49. horras
50. pecot85
51. shahril_hyundai
52. rionesta
53. niklas29
54. pokyo
55. qarm
56. kemolok
57. momoque
58. soleq
59. emir
60. faRina
61. ahchan
62. ADI78
63. phoenix_r7
64. justeayoes
65. superb stuff
66. manmd
67. ecen
68. farr1z
69. Rafiz2000
70. iqbalhajar
71. psx_dream87
72. hurairah01
73. airi
74. moneyfinder
75. azhanorazam
76. trainzboy
77. Joe Kabuna
78. nuzz
79. shah_ae
80. myrul369
81. stonz
82. mrahizad

 
Last edited:
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Ada dua khabar gembira untuk MU bulan August ini.
1- Harry Maguire join MU.
2- Ashley Young jadi kapten baru MU season 2019/2020.

Tak de lagi makhluk yamg lebih aura ke kat MU selain Young?
Kemasukan Maguire bermakna ada 3 centreback England dalam MU iaitu Smalling dan Jones.
 
Sponsored Post

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,522
Reaction score
96
Points
0
Location
Tepen-Kuale-Putrajaya
Ada dua khabar gembira untuk MU bulan August ini.
1- Harry Maguire join MU.
2- Ashley Young jadi kapten baru MU season 2019/2020.

Tak de lagi makhluk yamg lebih aura ke kat MU selain Young?
Kemasukan Maguire bermakna ada 3 centreback England dalam MU iaitu Smalling dan Jones.
kapten x semestinya tiap2 game dia akan main bang,

dulu Carrick pernah jd kapten season tu bkn dia main sgt pun dh dkt nk pencen :)):))
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
kapten x semestinya tiap2 game dia akan main bang,

dulu Carrick pernah jd kapten season tu bkn dia main sgt pun dh dkt nk pencen :)):))
Ye betul tu tuan.
Tapi tak de yang lebih karisma dari Young.
Beria2 kata nak jual Young ke MLS,
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United

[ BMU - TERKINI LUKAKU ]

Romelu Lukaku tiba di kotaraya Milan untuk menjalani ujian perubatan dengan ditemani ejennya, Federico Pastorello.

Inter Milan dibawah pengurusan Antonio Conte dilaporkan membayar £62 juta berserta add-ons £12 juta kepada Manchester United untuk membawa Lukaku.

Pengumuman rasmi dari kedua-dua kelab akan dilakukan pada waktu terdekat.

Selamat jalan dan semoga terus maju, Rom!

Sumber : Goal, Telegraph

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

kundur75

Active Member
Joined
Sep 12, 2011
Messages
1,173
Reaction score
59
Points
0
ari ni last transfer date kan? Bruno? Dybala mmg x dah sbb lukaku ke inter...dengo dybala nak ke spurs plak..
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Daily Mail UK mengatakan Solksjaer ialah pengurus pertama yang akan dipecat dari semua pengurus yang ada pada liga EPL 2019/2020.
Rationya ialah 6/1.
Pep dan Kloop ratio nak kena pecat ialah 100/1 (ratio amat mustahil).
Adakah kita as MU Fan akan check in gua setiap weekend pada season ni. ��
 
Sponsored Post
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
ny update?
knapa skrg smua mcm duk dlm gua..rmai dh hijrah ke city ke?
Kalau tuan nak tahu penyokong MU yang bertukar ke City ialah yang umur 40 keatas.
Melainkan dia ialah ex students di UK😝
 
Sponsored Post
Sponsored Post

pijoe

Legendary Member
Platinum Member
Verified
Joined
Jun 11, 2008
Messages
12,878
Reaction score
982
Points
113
Location
Office IKOFXM
aku tengok statistik macam tak berapa ok je
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
aku tengok statistik macam tak berapa ok je
Betul tuan.
Chelsea tidak bernasib baik je.
1 kena tiang. 1 kena palang.
Cross depan goal MU banyak kali.
Pedro try luar box banyak kali.
MU dapat goal dari serang balas yang laju bukan tactical.
Pendapat saya kalau MU main laju macam sekarang, memang patut le Lukaku kena jual.
Laju betul Martial, Rashford, Lingard dan Pareira lari.
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Manchester United


🗣 "The atmosphere when I came on was amazing. I think the fans were amazing. They stuck with us throughout and to score here is a dream come true.” - Daniel James
 
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - PANDANGAN PAKAR ]

Graeme Souness lagenda Liverpool yang kini bergelar pengulas sukan menepis tanggapan pembelian Harry Maguire sebagai satu pembaziran kepada Manchester United.

Berkata kepada The Times, Souness menjelaskan "Mereka akan menjadi pasukan yang lebih bagus dengan kehadiran Harry Maguire".

"Saya tidak peduli jika anda [penyokong] Manchester United ataupun City, kerana anda perlu menekan lembaga pengarah kelab untuk membelinya. £80 juta? Ia satu angka yang tinggi namun kehadiran Maguire dapat mengukuhkan benteng pasukan seperti United. Sebagaimana kesan Van Dijk di Liverpool".

"Bila Leicester cuba mengendurkan transaksi perpindahan, kita dapat melihat Harry cuba ke depan agar ia dilakukan segera".

"Jangan fikir ia situasi sama seperti Van Dijk. Di Liverpool, mereka mempunyai barisan hadapan yang lebih bagus. Tetapi Maguire juga mempunyai karakter berbeza dengan saiz skuad ketika ini. Mengapa mahu membandingkan mereka berdua?".

Bercakap kepada Sky pula, Souness berkata "Saya ramalkan Manchester United akan mengakhiri musim ini di kedudukan keempat. Maguire akan memberikan kesan besar kepada kempen mereka".

p/s : terima kasih Souness atas pandangan.

Sumber : The Times, Sky, Give Me Sport

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


| BMU - Semasa |

Rasmi. Manchester United telah mengesahkan menandatangani Hannibal Mejbri, 16 tahun dari Monaco dengan bayaran yang boleh meningkat hingga € 10 juta. Beliau akan beraksi untuk skuad bawah 18 tahun United. Memiliki permainan yang saling tak tumpah dengan Tahith Chong.

#BMU02
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


Kemenangan pertama tuan-tuan, puan-puan!

Ayuh mari kita melompat lebih tinggi bersama. 🔴

Terima kasih Manchester United!

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - SEMBANG PAK MAT KEMBALI ]

Manchester United memulakan kempen musim ini dengan kemenangan ke atas Chelsea. Disatu sudut lain ia menemukan Ole Gunnar Solksjaer dan Frank Lampard sebagai pengurus kelab masing-masing.

Walaupun memenangi perlawanan, masih banyak yang perlu di perbaiki oleh pasukan kita. Mari dengarkan apa sembang Pak Mat yang baru sedar dari koma selama dua musim.

David De Gea - Bermula sebagai kapten, sedikit sebanyak menaikkan moral beliau. Beberapa kali mengagalkan percubaan pemain Chelsea. Pak Mat percaya De Gea kini dalam proses pembelajaran menjadi 'ball playing keeper' sepertimana arahan pengurus. (7 markah).

Aaron Wan Bissaka - Kemunculan julung kali sebagai pemain The Red Devils di musim ini. Tengok muka pun sudah tahu, anak kelahiran Kuala Berang ini seorang yang komited dalam tugasan. Sering kali mematahkan serangan lawan dengan kakinya yang panjang. (7.5 markah).

Victor Lindelof - Pilihan utama di pertahanan tengah. Mendapat regu baru bukan satu tugasan mudah buat beliau. Tetapi Pak Mat percaya Iceman kita akan lebih jitu bergandingan dengan regu barunya selepas beberapa perlawanan nanti. Tiada bolos, kerja selesai. (7 markah).

Harry Maguire - Pemain pertahanan termahal dengan harga Benayoun. Penampilan pertama selaku pujaan Mancunian. Semua mata tertumpu padanya. Ternyata Maguire memberikan nilai tambah di benteng pasukan. Hadangan, bentesan dan arahan beliau antara aset yang diperlukan selama ini. Namun masih terlalu awal untuk berlebihan memuji beliau. (7.5 markah).

Luke Shaw - Selesa mengawal posisi kiri. Biarpun kadangkala dibolosi, beliau sentiasa berusaha memenangi kembali penguasaan. Seperti juga Wan Bissaka, beliau rajin membantu dalam fasa serangan. (7 markah).

Scott Mctominay - Antara anak muda yang mengujakan Pak Mat. Mungkin beliau kurang kreatif menjana bahagian tengah tetapi kerja kerasnya dapat dilihat sewaktu pasukan memerlukan khidmat beliau. Semoga Mctominay terus belajar dan berjaya seperti idolanya, Akram Mahinan. (7 markah).

Andreas Pereira - Barangkali sedikit gemuruh dalam aksi kesebelasan utama. Tambahan pula perlawanan pertama musim ini. Masih banyak peluang dan ruang untuk beliau. Apapun Pak Mat memberi kredit kepadanya diatas satu bantuan gol kepada rakan sepasukan. (6 markah).

Paul Pogba - Beliau merupakan 'enjin' pasukan kita. Jika Pogba didalam kondisi terbaik, nescaya tiada siapa dapat menghalangnnya. Pengaruh beliau di sesuatu perlawanan, amat besar peranannya. Apa lagi anda mahukan, dua bantuan gol hasil dari hantaran beliau. (7.5 markah).

Jesse Lingard - Budak nakal pasukan kita. Beliau wajar diberikan penghargaan diatas komitmennya didalam perlawanan tadi. Tugasan Lingard bukan sahaja mengelirukan lawan, tetapi turut menyebabkan pengadil pening memikirkan aksi lincahnya. (7 markah).

Anthony Martial - Pemuda yang hanya bisa tersenyum selepas menjaringkan gol. Kembali menggunakan nombor asalnya, merupakan simbolik buat Martial lebih efektif didepan gawang lawan. Hasilnya satu jaringan dari beliau dalam perlawanan menentang The Blues. (7 markah).

Marcus Rashford - Inilah sisi penyerang Manchester United yang selama ini hilang. Naluri pemusnah, sentiasa bergerak kehadapan. Bergandingan bersama Martial, beliau diberikan peranan sebagai pengempur utama. Cuma di harapkan anak jati Manchester ini lebih klinikal semasa menyudahkan produk akhir. Sepertimana perlawanan sebentar tadi, dua gol darinya dan muncul sebagai pemain terbaik perlawanan pilihan Pak Mat. (8 markah).

Pemain Gantian.

Daniel James - Siapa sangka untuk membuat debut pertama kali di Old Trafford dalam persalinan Manchester United dan menjaringkan gol. Berbekalkan potensi kelajuan yang ada pada dirinya, James pasti menarik minat pihak lawan untuk mengasari beliau. Bagaimanapun ia satu pengalaman buat James bergelar pemain The Red Devils. Tahniah James. (7 markah).

Juan Mata - Tidak dapat banyak dapat diperkatakan mengenai aksi beliau kerana masa sangat suntuk. Apapun Mata seorang pemain senior yang dihormati penyokong bukan sahaja kerana bakat atau pengalamannya, malahan beliau amat disanjungi disebabkan kesanggupan beliau dikurangkan gaji semata-mata untuk bersama pasukan. (5 markah).

Mason Greenwood - Sama seperti Mata, bakat dari akademi ini memasuki perlawanan di penghujung masa. Namun beliau tetap cuba mengancam kubu lawan. Pak Mat yakin, Greenwood bersedia merampas tempat dalam kesebelasan utama seandainya pemain-pemain senior longlai dan alpa. (5 markah).

Pengurus.

Tiga mata berharga diraih. Mungkin ada ruang yang perlu di perbaiki oleh beliau. Keseluruhannya Ole Gunnar Solksjaer berjaya dalam tugasan pertama selaku pengurus sebenar kali ini. Semoga Ole juga dapat berjaya seperti mentornya, Sir Alex Ferguson. Biar masa yang menentukan. (7 markah).

Terima kasih juga kepada tiang dan palang gol kerana menafikan percubaan dari pihak Chelsea. (10 markah).

p/s : anda baca sampai habis? Anda sememangnya pembaca BMU terbaik. Nanti kami cuba beri lencana top fans.

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

exboy

Super Active Member
Joined
Oct 18, 2013
Messages
5,462
Reaction score
107
Points
63
Ulasan aku utk gane mlm tu..


1- pogba..ko tak cukup bagus malam tu..banyak kali hilang bola..ko nasib baik dapat tebus sikit sebab bg satu assist

2- harry maguire steady the ship..kurang sikit stress de gea

3- wan- wissaka memang power..cube tengok interception dan work rate die.turun naik turun naik..aku terkenang mcm ashley cole mase memule kemunculan die di arsenal,off course die left back..just nak compare je

4- daniel james..aku tak kenal pun sape..tapi nampak mcm ade harapan, jangan jadi macam macheda, januzaj, rossi udah la..

5- banyak pemain muda2 lagi..paling tua pun de gea..maybe sebab tu die yg jadi captain

6-man utd dah main macam zaman tok alex..short, fast sweet passing style..
Kene pressing pun main passing depan pintu gol sendiri

7-speed dan skil martial dan rashford..any time inter change position left inside forward and advanced forward

8- teamwork..semua nampak macam happy satu sama lain..semua datang celebrate secepat mungkin mase kawan score
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - IKHLAS DARI JOSE ]

Mantan pengurus Manchester United, Jose Mourinho memberikan pendapat beliau mengenai gandingan Victor Lindelof dan Harry Maguire.

"Pemain ini [Maguire] antara tunjang utama pasukan. Dengan personalitinya, membaca perlawanan, tenang ketika bertahan Maguire merupakan pemain terbaik, dibawa masuk Manchester United".

"Lindelof akan menjadi pemain pertahanan yang sangat bagus. Ditambah pula dengan kehadiran Maguire, mereka akan membentuk satu gandingan ampuh di garisan akhir pasukan". [Sky] #mufc

Sebelum sepakmula perlawanan, Mourinho turut ditanya pasukan manakah yang berpeluang ditabalkan sebagai juara dalam kempen musim ini.

"Saya fikir terdapat empat pasukan untuk itu. Man City, Liverpool, Spurs dan Man City B". [Sky] #mufc

p/s : terima kasih Jose.

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - PETIKAN KATA ]

Daniel James "Anda tidak dapat gambarkan bagaimana perasaan ketika menjaringkan gol di Old Trafford dalam aksi debut. Ia impian menjadi kenyataan. Pengurus memberitahu anda supaya bersedia untuk beraksi. Pengurus menasihati anda, pergi ke sana dan cuba nikmatinya [suasana sorakan Stretford End]". #mufc [BBC]

Tahniah The Flash dari Wales!

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - BERTABAHLAH LAMPARD ]

Dalam sidang media selepas perlawanan menentang Manchester United, Frank Lampard menyatakan pandangan mengenai pasukannya.

"Banyak kesilapan mudah sewaktu mereka menjaringkan gol. Kami mendominasi perlawanan dalam separuh masa pertama. Namun kami buntu bila di tiba kotak penalti lawan".

"Di satu ketika, pasukan saya sepatutnya sudah mendahului tuan rumah. Bukan sesuatu yang mudah jika keputusan [3-0] memihak tuan rumah . Mereka ini pasukan yang mempunyai pemain dengan kepantasan. Bila kami hilang penguasaan bola, mereka akan segera menghukum kami dengan serangan balas yang pantas. Kami perlu lebih kerap memegang bola, semoga ini menjadi pengalaman buat pemain saya. Empat kosong, ia sangat jauh untuk dikejar".

"Sangat jelas pasukan ini dilarang dalam bursa perpindahan, ditambah lagi dengan beberapa kes kecederaan pemain. Saya cuba mendesak Ngolo [Kante] biarpun tahu beliau belum sepenuhnya cergas. Tetapi itu bukanlah alasan mengapa kami tewas hari ini [semalam]".

"Empat kesilapan. Selebihnya Manchester United lebih klinikal menyudahkan peluang terhidang. Kami perlu segera bangkit dari kekalahan ini, ia tidak bagus untuk momentum pasukan. Dengan persembahan sebegini kami sewajarnya harus tampil lebih bagus".

Dalam masa yang sama Lampard mempertahankan tindakan beliau menurunkan pemain dalam kesebelasan utama. Ia selepas kritikan pedas bekas bos beliau, Jose Mourinho.

Mourinho "Mereka tidak keras dalam perlawanan. Rashford dan Martial senang menembusi blok pemain Chelsea. Namun jika berhadapan pertahanan lebih keras dari set pemain Chelsea, mereka didalam kesulitan. Jelas sekali Chelsea tidak kompak sebagai unit serangan, tengah mahupun pertahanan".

"Mereka ada Ngolo [Kante], Oliver [Giroud] dan Marcos [Alonso] dibangku simpanan tapi tidak di gunakan. Perlu anda ketahui, ini tetap Manchester United walaupun mereka tidak sehebat Manchester yang lampau".

Lampard membalas "Saya tidak ambil peduli kata-kata pengkritik. Mereka boleh saja bercakap. Tetapi apa yang pasukan ini ada, inilah pilihan terbaik yang kami ada".

"Kami sudah mencuba dan jelas kami mampu memperagakan bolasepak bertenaga, namun pilihan yang saya ada terlalu terhad. Biarkan saja mereka menjalankan tugas sebagai pengulas di kaca tv".

p/s : sabar lah lagenda Lampard. Semoga kita ketemu lagi di Stamford Bridge.

Sumber : Sky Sports, Daily Mail

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


| BMU - Petikan Kata |

Pogba mengenai Maguire: "Seperti yang saya panggil beliau 'The Beast'. Sejujurnya, seperti yang anda lihat, beliau benar-benar hebat, beliau adalah seorang pemimpin. Beliau berjaya menyesuaikan diri dengan kami dalam latihan. Beliau mempunyai sersefahaman yang baik dengan Victor. "

#BMU02
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


| BMU - Petikan Kata |

Pogba: "Saya di Manchester. Saya gembira dengan rakan sepasukan saya, saya sentiasa mahu memenangi perlawanan. Saya akan sentiasa memberi yang terbaik apabila saya berada di padang. "

#BMU02 #GGMU!
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


| BMU - Perlawanan Seterusnya |

Wolverhampton Wanderers lawan Manchester United
Liga Perdana Inggeris (Perlawanan Minggu 2)
Stadium Molineux, Wolverhampton.
Selasa, 20 Ogos 2019, 03.00 pagi

#BMU02
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ Si labah labah ]

"Kalau macam ni lah cara kau main Wan,
aku rasa kita takkan nampak dah kelibat Ashley Muda untuk tempoh masa yang lama dengan Manchester United."

Rajin, padu, berdisiplin tinggi.

Tak lama lagi, Gareth Southgate akan panggil la engkau.

#BMU14
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[BMU - STATISTIK]

Statistik individu Aaron Wan-Bissaka menentang Chelsea.

100% ketepatan hantaran di kawasan serangan.
100% menang perebutan bola di udara.
86% ketepatan hantaran.
6 menang bentesan.
3 melakukan halangan
0 melakukan kekasaran
0 bolos jaringan gol

Adakah Wan-Bissaka pemain terbaik United setakat ini?

p/s: AWB masih konsisten sejak pra-musim untuk setiap perlawanan! 💪💪💪

#GGMU

#BMU06
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - SIDANG MEDIA OLE ]

1. Mengenai keputusan perlawanan:
Kami telah mendahului 1-0 seperti yang anda mahukan keputusan pada babak pertama. Anda mahu momentum berkembang. Pada babak kedua, kita meningkatkan keyakinan dalam cara permainan yang kami melakukan kerana separuh masa pertama kami dalam keadaan panik, gugup dan kami memberikan banyak bola kepada lawan.

"Kami berkembang ke dalam permainan dan, pada separuh kedua, saya fikir kami sangat baik dan tidak terlalu banyak bermain dengan bola."

2. Kecemerlangan pemain baru:
"Sudah tentu, Aaron dan Harry (kami bertambah baik), kami telah menyimpan rekod bersih, mereka telah masuk ke pasukan dan skuad dan mereka telah mengangkat semua orang, mereka telah mencabar pemain lain kerana ada persaingan untuk tempat dalam kesebelasan utama sekarang."

"Saya pasti Daniel James akan ingat (gol debut beliau) sepanjang hidupnya. Beliau mempunyai musim panas yang sukar dengan kehidupan peribadi beliau dan untuk memulakan kerjayanya seperti ini, saya sangat gembira untuknya. "

3. Mengenai Pogba:
"Beliau pemain yang sangat, sangat bagus dan cintakan bola sepak. Apabila beraksi di atas padang atau di tempat tertutup, beliau makin maju di sini (Old Trafford), beliau pemenang Piala Dunia."

"Beliau jarang menghampakan anda. Beliau mungkin hilang bola beberapa kali tapi itu tak mengapa. Beliau merampas bola dan bermain dengan baik."

"Paul boleh melakukan banyak tugas, beliau boleh menjadi pemain tengah menyerang dan hari ini beliau lebih berperanan sebagai penghubung. Apabila anda mempunyai (Victor) Lindelof, (Harry) Maguire dan David (de Gea) di bahagian belakang, mereka boleh melorongkan bola kepada Paul yang memudahkan tugas pemain itu.

"Buktinya beliau mencipta hantaran fantastik untuk gol ketiga dan membuat larian kencang untuk jaringan keempat. Saya mahu beliau terus berperanan seperti itu.”

4. Mengenai Rashford:
"Saya fikir Marcus berkembang dengan baik. Beliau semakin meningkat, lihatlah tubuhnya sekarang. Beliau mampu mengharungi banyak perlawanan musim ini.

"Beliau bergelut dengan masalah pergelangan kakinya musim lalu, jadi musim ini saya menaruh harapan yang lebih tinggi ke atasnya, bahkan terhadap keseluruhan skuad. Kami semakin cergas dan kami bertambah mantap.

"Beliau semakin cergas dan usianya bertambah. Kami mempunyai tempoh enam minggu untuk berusaha mencapai bentuk yang kami perlukan dan beliau beraksi dengan luar biasa ketika mempunyai ruang di bahagian belakang.

"Berkenaan gol ketiganya, beliau hampir mengulangi gerakan ketika menentang Kristiansund di Norway tetapi sentuhan penyudah pula mengecewakannya. Mujurlah kali ini ia berhasil."

5. Mengenai gol Anthony
"Amat penting buat seorang penyerang (untuk menjaringkan gol) tetapi bagaimana anda bertindak balas? Adakah anda akan cepat berpuas hati lalu menganggap 'saya telah menjaringkan gol', atau anda mahukan lebih banyak gol dan mulai sedar bahawa 'di sinilah saya boleh menyudahkan peluang'?

"Gol tidak akan terhasil di sebelah sayap kiri dengan anda mempamerkan kemahiran, sebaliknya gol akan terhasil dalam kotak penalti dan saya sangat gembira kerana Anthony menjaringkan gol dari jarak lima meter hasil hantaran silang itu kerana saya jarang melihat kelibatnya di situ."

6. Prestasi semasa pengurusan:
"Itulah tugas seorang pengurus, bahawa kita sentiasa perlu memperbaiki permainan/pasukan. Kita perlu melihat di belakang hasilnya. Saya akan berkata sama jika kita memdapat keputusan yang berbeza. Ini adalah kerja yang sedang berjalan dan para pemain memberikan yang sangat baik sejak dari 1 Julai - sebelum itu lagi sebenarnya, kerana mereka cukup cergas untuk mereka melaksanakan apa yang kita mahu mereka lakukan. Kami tahu ia hanya permulaan dan terdapat hubungan yang perlu dilakukan. Semakin kita faham antara satu sama lain dan dapat bermain dengan satu sama lain dan menunjukkan bahawa kita adalah satu pasukan, ia akan bertambah baik. "

7. Permulaan yang baik:
"Apabila anda memulakan musim seperti ini, kelab, penyokong, semua orang pulang ke rumah dengan gembira. Sekarang ini tentang konsistensi, fokus (menentang Wolves) aksi di Molinuex pada hari Isnin (awal pagi Selasa waktu Malaysia). Kami masih ingat keputusan dua perlawanan terakhir bertemu mereka yang mana saya juga berada disana".

"Jadi kami hanya perlu pergi ke sana, melakukan yang terbaik dan tidak akan mengulangi keputusan seperti musim lalu".

p/s : Ayuh, ini masanya! 🔴👊

#GGMU #BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


[ BMU - HARI INI DALAM SEJARAH ]

Pada detik ini enam belas tahun yang lalu, Manchester United menandatangani bakat muda dari Sporting Lisbon.

Cristiano Ronaldo didatangkan dengan harga £12.24 juta. Ia merupakan rekod pemain remaja termahal dilakukan oleh pasukan Great Britain ketika itu. Anak muda berambut kerinting ini juga merupakan pemain pertama dari Portugal menyarung jersi kelab.

Selebihnya, ia sudah menjadi satu sejarah hebat untuk diri beliau dan Manchester United.

#BMU7 🔰
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Buletin Manchester United


| BMU - Info |

Daniel James telah menandatangani perjanjian boot dengan Adidas untuk melengkapkan hari-hari cemerlang pemain sayap Manchester United itu.

Pemain berusia 21 tahun, yang ditandatangani dari Swansea dengan harga £ 15 juta pada musim panas lalu, menjaringkan gol pertama Liga Perdana Inggeris dalam debutnya bersama United kemenangan 4-0 ke atas Chelsea pada hari Ahad.

#BMU02
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Ulasan aku utk gane mlm tu..


1- pogba..ko tak cukup bagus malam tu..banyak kali hilang bola..ko nasib baik dapat tebus sikit sebab bg satu assist
2 assists tuan.
Goal no 3 dan goal no 4.
 
Sponsored Post
Sponsored Post

kundur75

Active Member
Joined
Sep 12, 2011
Messages
1,173
Reaction score
59
Points
0
pogba ni problem dia..selalu nak gentel..pas tu hilang bola...x de pla effort nak dpt bola tu semula..
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
I see..tq betulkan fakta..tapi masih tak cukup bagus utk aku
Betul kata tuan.
Pogba ni belum cukup bagus.
Last week rasanya saya tonton Fanzone di Astro.
Rata2 mengakatakan Pogba ni tiada masalah pun nak stay kat MU.
Tapi citarasa Pogba hendak bermain dengan teammate yang sebaris nama dengan dia memang tidak boleh di halang.
Kalau dia join Juve atau Real, penuh stars dalam team tu.
Siapa nama besar dalam MU selain De Gea.?
Perkara ni memang susah di halang sebab Pogba ialah tonggak France jadi juara WC Russia.
Mana2 players menang WC selalu sikap macam ini seperti Maradona, Ozill, Ramos.
Pogba besar kepala sekarang ni.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Betul kata tuan.
Pogba ni belum cukup bagus.
Last week rasanya saya tonton Fanzone di Astro.
Rata2 mengakatakan Pogba ni tiada masalah pun nak stay kat MU.
Tapi citarasa Pogba hendak bermain dengan teammate yang sebaris nama dengan dia memang tidak boleh di halang.
Kalau dia join Juve atau Real, penuh stars dalam team tu.
Siapa nama besar dalam MU selain De Gea.?
Perkara ni memang susah di halang sebab Pogba ialah tonggak France jadi juara WC Russia.
Mana2 players menang WC selalu sikap macam ini seperti Maradona, Ozill, Ramos.
Pogba besar kepala sekarang ni.
Ye la sbb nk dpt kan team mate yg blh berikan kejuaraan lagi buat dia
Star la katakan
MU sekarang baru dalam proses naik balik
Mula dari bawah
Kemasukan ubi2 padu
 
Sponsored Post

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,522
Reaction score
96
Points
0
Location
Tepen-Kuale-Putrajaya
I see..tq betulkan fakta..tapi masih tak cukup bagus utk aku
betul tu, kalau menang BPL season ni mmg bonus la...

apa2 pun mmg x expect menang BPL season ni dgn barisan player yg ada skrg ni, sekurang2nya blh mengurangkan kemasukan ke gua musim ni :)):))
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
betul tu, kalau menang BPL season ni mmg bonus la...

apa2 pun mmg x expect menang BPL season ni dgn barisan player yg ada skrg ni, sekurang2nya blh mengurangkan kemasukan ke gua musim ni :)):))
boleh dapat top 4 dah cukup bagus tu yop musim ni dgn senarai pemain yg ada skrg
 
Sponsored Post

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
7,047
Reaction score
80
Points
0
Harap jgn awal2 je la padu..esok dh tgh2 lemau balik dok tangga 6..
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Kalau tgk game aritu nak kata padu xde padu sgt pun Chelsea byk attack dan kontrol game cuma finishing bagus xde byk buang chances
Chelsea sedap lagi main tapi tu la deme tumpul
Kalau tak memang kena jgk MU tu
 
Sponsored Post

kundur75

Active Member
Joined
Sep 12, 2011
Messages
1,173
Reaction score
59
Points
0
betul tu, kalau menang BPL season ni mmg bonus la...

apa2 pun mmg x expect menang BPL season ni dgn barisan player yg ada skrg ni, sekurang2nya blh mengurangkan kemasukan ke gua musim ni :)):))
perit bam stuck..kena masuk gua...nak nak baca komen fan lain kt The Sukan..cam haramjadu jer...:eek:
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Kat fb mmg x tahan la dok kena bahan memanjang, apa blh buat mmg tahan je la telinga dgn kwn2 lg...

harap sizen ni dpt kurangkan check in gua ok la :eek::eek:
boleh kurang tu bila main lbh baik dari baru ni
dan finishing tajam
 
Sponsored Post
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Ni yg duk bimbang jgk
Fitness player kena padu jgk la nk hadap jadual game padat ni
Kalau MU main pace laju macam ni, peratus harmstring adalah tinggi.
OGS kena rotate players supaya kecederaan adalah kurang.
Pace laju macam ni memang tak sesuai untuk Lukaku dan Zlatan.
Ia sesuai dgn Giggs dan RVN.
 
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Kalau MU main pace laju macam ni, peratus harmstring adalah tinggi.
OGS kena rotate players supaya kecederaan adalah kurang.
Pace laju macam ni memang tak sesuai untuk Lukaku dan Zlatan.
Ia sesuai dgn Giggs dan RVN.
sbb tu Lukaku kena jual
Lukaku slow
Yg pace laju2 ni mmg mknn la bg player jenis pace tggi
 
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
every game every player pun ada hari menjadi dan ada jgk hari yg x menjadi, tgk game Chelsea aritu pun 2-3 kena tiang mmg xde luck diorg aritu...
tu biasa yop
aje tumpor
tugasan berat buat OGS utk mengekalkan momentum skrg
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Khabarnya pemain piano MU akan loan ke Rome musim panas ni ye?
 
Sponsored Post
Sponsored Post

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,522
Reaction score
96
Points
0
Location
Tepen-Kuale-Putrajaya
Khabarnya pemain piano MU akan loan ke Rome musim panas ni ye?
Susah nak deal sebab gaji dia tinggi sgt kebanyakan kelab x mampu, OGS kalau blh nk jual..

Manchester United may pay some of Alexis Sanchez’s wages if the Chile forward agrees to make a loan move to Roma.

The 30-year-old faces being banished to the club’s reserves unless he agrees to a move abroad before the September 2 deadline.

Red Devils boss Ole Gunnar Solskjaer is desperate to get rid of the £505,000-a-week flop and while Roma want him on loan, they are refusing to pay his huge salary.

The report in The Sun claims that United will have to fork out another £8.6million in wages until the January transfer window if Sanchez does not leave.

Solskjaer has not been keen on the Chile forward since day one, having watched from afar as he failed to spark for United.

The former Arsenal star has also reportedly proved to be a negative influence behind the scenes, particularly during Jose Mourinho’s reign.
 
Last edited:
Sponsored Post
Sponsored Post

stuck

Active+ Member
Joined
Apr 12, 2007
Messages
3,522
Reaction score
96
Points
0
Location
Tepen-Kuale-Putrajaya
share bayar gaji je la klu nk bagi loan tu
Ole kalau blh mmg nk jual sebab liga lain transfer masih open deadline 2 September, mmg sebab gaji dia la jadi x brp harmoni dlm skuad..

2nd option tu kalau x dpt jual mgkn kna loan dan mgkn jgk la kena cover sikit gaji dia drpd dok byr gaji buta je elok jgk ada team ambik cover la jgk kos gaji dia tu...
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Ole kalau blh mmg nk jual sebab liga lain transfer masih open deadline 2 September, mmg sebab gaji dia la jadi x brp harmoni dlm skuad..

2nd option tu kalau x dpt jual mgkn kna loan dan mgkn jgk la kena cover sikit gaji dia drpd dok byr gaji buta je elok jgk ada team ambik cover la jgk kos gaji dia tu...
Sedihkan tuan.
Gaji paling mahal tapi tak dapat main sebab injured je.
Umpama beli Ferrari tapi simpan kat garage sebab lkena tunggu spare parts.
Owner guna Myvi semula.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Ole kalau blh mmg nk jual sebab liga lain transfer masih open deadline 2 September, mmg sebab gaji dia la jadi x brp harmoni dlm skuad..

2nd option tu kalau x dpt jual mgkn kna loan dan mgkn jgk la kena cover sikit gaji dia drpd dok byr gaji buta je elok jgk ada team ambik cover la jgk kos gaji dia tu...
tu la option yg ada
org lain nk beli kena deal sdiri la ngan dia utk kurang kan gaji
 
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
tu la option yg ada
org lain nk beli kena deal sdiri la ngan dia utk kurang kan gaji
Hari tu ada news kata At. Madrid nak beli pemain piano ni dengan syarat potong gaji.
 
Sponsored Post
Sponsored Post

azham

Active+ Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
3,723
Reaction score
340
Points
88
Susah betul nak jual Pogba ni kat Real Madrid.
Real nak beli Neymar dengan harga tinggi + Modrick, 2nd keeper.
Takkan dah beli Neymar nak kena beli Pogba.
Mereput Pogba kat MU.
Jangan jadi virus.
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL


Manchester United





Manchester United Football Club is an English professional football club, based in Old Trafford, Greater Manchester, that plays in the Premier League. Founded as Newton Heath LYR Football Club in 1878, the club changed its name to Manchester United in 1902 and moved to Old Trafford in 1910.

The 1958 Munich air disaster claimed the lives of eight players. In 1968, under the management of Matt Busby, Manchester United was the first English football club to win the European Cup. The current manager, Sir Alex Ferguson, has won 24 major honours since he took over in November 1986.

Manchester United has won many trophies in English football, including a record 19 league titles, a record 11 FA Cups, four League Cups and a record 19 FA Community Shields. The club has also won three European Cups, one UEFA Cup Winners' Cup, one UEFA Super Cup, one Intercontinental Cup and one FIFA Club World Cup. In 1998–99, the club won a Treble of the Premier League, the FA Cup and the UEFA Champions League, an unprecedented feat for an English club.

Manchester United is one of the wealthiest and most widely supported football teams in the world. As of July 2012, the club is number one in Forbes magazine's annual ranking of the world's 50 most valuable sports teams, valued at $2.23 billion. After being floated on the London Stock Exchange in 1991, the club was purchased by Malcolm Glazer in May 2005 in a deal valuing the club at almost £800 million. In August 2012, Manchester United made an initial public offering on the New York Stock Exchange.


MU Fixtures


Honours



Domestic

League



First Division (until 1992) & Premier League: 19

1907–08
1910–11
1951–52, 1955–56, 1956–57
1964–65, 1966–67
1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000
2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09
2010–11


Second Division: 2

1935–36
1974–75


Cups

FA Cup: 12



1908–09
1947–48
1962–63
1976–77
1982–83, 1984–85, 1989–90
1993–94, 1995–96, 1998–99
2003–04
2015–16


League Cup: 4



1991–92
2005–06, 2008–09, 2009–10


FA Charity/Community Shield: 19 (15 outright, 4 shared)



1908
1911
1952, 1956, 1957
1965*, 1967*
1977*
1983
1990*, 1993, 1994, 1996, 1997
2003, 2007, 2008
2010, 2011 (* shared), 2013


European

European Cup/UEFA Champions League: 3



1967–68
1998–99
2007–08


UEFA Europa League: 1



2016-17

UEFA Cup Winners' Cup: 1

1990–91



UEFA Super Cup: 1



1991

Worldwide

Intercontinental Cup: 1

1999

FIFA Club World Cup: 1



2008
 
Last edited:

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Verified
Joined
Mar 15, 2010
Messages
254,651
Reaction score
8,474
Points
168
Location
miLan - KT - OT - KL
Semoga rumah baru ni menjadi tonik utk MU terus menempa kejayaan :)cgrock
 

kebabom

Super Active Member
Joined
Mar 13, 2007
Messages
8,621
Reaction score
21
Points
0
tuuuu dia...da v3 da.....kelab lain adeeee....hahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register