BTC USD 63,674.2 Gold USD 1,743.52
Time now: Jun 1, 12:00 AM

🇲🇾🏸 Kebangsaan (Final All England) - FT LZJ [2][1] Axelsen, LZJ 🏆

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,645
Reaction score
186
Points
43
Makna kata zaman LCW & LD
Ramai pemain top form
LCW & LD lak konsisten
Tu lama dapat bertahan
dua lagenda ni time diorang perform... takde pun player lain nama naik... tp LD mmg superb lah kalau tgk dia beraksi...
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,073
Reaction score
12,468
Points
2,376
dua lagenda ni time diorang perform... takde pun player lain nama naik... tp LD mmg superb lah kalau tgk dia beraksi...

LD dah jadi icon dunia badminton
Memang layak dia jadi juara dunia dan olimpik
Mental padu kunci kejayaan dia dalam kejohanan besar
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,402
Reaction score
137
Points
133
Rexy di Malaysia caner lak bang
Player ke pengurusan yang tak suka
Rexy, tan Kim Er pernah kata di msia diorg x boleh buat semua program Sbb tugas terbatas..
bila Rexy g Thailand , dia buat semua Sbb Tu Thailand tiba2 maju...
Sama gak tan Kim Er g Jepun coach Double ... makin kuat Double men & women Jepun...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,073
Reaction score
12,468
Points
2,376
Rexy, tan Kim Er pernah kata di msia diorg x boleh buat semua program Sbb tugas terbatas..
bila Rexy g Thailand , dia buat semua Sbb Tu Thailand tiba2 maju...
Sama gak tan Kim Er g Jepun coach Double ... makin kuat Double men & women Jepun...

Ada campurtangan politik jugak la tu gamaknya
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,402
Reaction score
137
Points
133
Ada campurtangan politik jugak la tu gamaknya
Ada 3 coach msia di Jepun : tan Kim Er, jeremy gan & Lee Wan wah .
Ketua jurulatih Jepun, Park Joo bong yg ambik diorg Sbb diorg pernah training bawah Park Joo bong masa jadi coach Double Msia dulu...
lepas Tu diorg pernah training dgn Rexy..
jadi diorg ada lebih ilmu ..
Lg satu rekod coach diorg bgs.. tan kim er byk naikkan Double India drp Zero..
Jeremy naikkan mixed Double Msia drp Zero..
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,402
Reaction score
137
Points
133
kalau dulu
vulnerability utama Lzj
adalah kekuatan mental & resistance under pressure - dia kena improve byk utk ini

tp All england npk ok, tp mcm tn @mdnor34 sharelah, top plyrs lain masih belum top form lg
hopefully ini jadi starting point utk dia improve lebih cepat berbanding plyrs lain yg belum mula beraksi

yg lebih penting Lzj kena konsisten, coz utk stay at the top lebih susah berbanding utk climb to the top

Msia boleh produce ramai pemain bagus sebenarnya cuma atas pemain tu sendiri .. sebab LCW dah set “template” ... cuma pemain tu kena edit sendiri ikut citarasa .
Sbb Tu LZJ cepat naik sbb semua dah ada... program2 LCW & coach dia semua masih ada .

Cuma LZJ masih kurang 2 faktor utk jadi pemain hebat : speed & variasi game.... ni paling susah.. ibarat jurus terakhir..

Kalau dia kuasai 2 ni semua dah perfect & anytime emas olimpik dll kejohanan ... sebab bab lain LZJ semua dah ok.

Cuma Speed & variasi game dia kena improve banyak ..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
294,073
Reaction score
12,468
Points
2,376
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register