🇲🇾🏆⚽ HMuda U23 (Sukan SEA 4 Dis 4PM) - FT Kemboja [3][0] HM, OKS & FAM 'berpisah'

CG Sponsors




Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,415
Reaction score
11,104
Points
2,376

mdikhsan

Active Member
Joined
Jul 8, 2010
Messages
1,855
Reaction score
35
Points
30
jom sape yg stay kat singapore nak bagi skongan utk harimau muda A. aku mau join gegau singapore jom..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,415
Reaction score
11,104
Points
2,376
jom sape yg stay kat singapore nak bagi skongan utk harimau muda A. aku mau join gegau singapore jom..
geng Ultras x ley masuk kan
 

mdikhsan

Active Member
Joined
Jul 8, 2010
Messages
1,855
Reaction score
35
Points
30
geng Ultras x ley masuk kan
haha xpe den gegau sensorang dah alang2 ada disini :)cgrock mari2 rakyat malaysia di cg sape yg stay di singapore kita support skuad harimau muda A
 

aim02Aug

Super Active Member
Joined
Sep 5, 2011
Messages
6,016
Reaction score
552
Points
111
Home HMA kat Yishun kan... dkt std/pdg lama wa tuh... Compaq Avenue 7...
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,415
Reaction score
11,104
Points
2,376
haha xpe den gegau sensorang dah alang2 ada disini :)cgrock mari2 rakyat malaysia di cg sape yg stay di singapore kita support skuad harimau muda A
mmg bgs semangat cam ni
Selama nya Harimau Malaya :)cgrock
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,415
Reaction score
11,104
Points
2,376
Info Dari Bolasepak Malaysia

Buat semua yang tak sudah-sudah tanya apa status/ranking/keputusan Harimau Muda A di Liga Singapura sana tu.

Liga S masih belum memulakan sepak mula. Sebab tu lah pasukan HMA ada perlawanan persahatan di luar negara.

Sepak mula Liga S akan bermula pada 5 Febuari 2012 ini dengan perlawanan sumbangsih antara Tampines Rovers FC (juara liga) melawan Home United FC (juara piala Singapura).

Manakala perlawanan liga pertama akan bermula 9 Febuari. Jadual liga masih belum dikeluarkan setakat ini.

Harap maklum.
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
276,415
Reaction score
11,104
Points
2,376
Info Dari Bolasepak Malaysia



13 Pasukan yang turut bertanding dalam S. League musim 2012 ini.

Berdasarkan kehebatan pasukan ini, hanya Tampines Rovers dan Home United sahaja yang memiliki reputasi hebat disebabkan pencapaian musim lepas dan bakal menjadi pencabar HMA.

Yang menariknya mengenai S. League ialah, jika mereka mampu menjuarai liga, mereka akan tersenarai dalam pasukan bertanding dalam Liga Juara-Juara Asia! Ini kerana liga mereka layak disebabkan mereka adalah liga yang dikendalikan secara swasta.

Betulkah perkiaraan ini, admin tidak pasti 100%. Sebab admin tidak tahu kalau ada syarat-syarat tersembunyi. Tapi jika tiada, maka peluang untuk melihat anak tempatan bertanding di Liga Juara-Juara Asia cerah. Lebih bagus lagi, HMA adalah pasukan pelapis Malaysia.

Jika mereka dapat bertanding di AFC CL, mereka bakal berdepan banyak jagoan Asia dan mereka bakal menimba banyak pengalaman berguna berdepan bintang Asia untuk diterjemahkan di peringkat nasional.

Mungkinkah perkara yang kita mula-mula sangkakan jadi titik hitam kepada HMA dulu bakal menjadi anjakan paradigma untuk HMA meledak di peringkat kelab dan antarabangsa.

Mungkinkah kita bakal melihat kelibat mereka di AFC Champions League? Asia Cup? Sama-sama kita tunggu sampai ke akhir musim kalau dapat melihat mereka menjulang piala liga.

Teruskan bersama BM untuk mengikuti perkembangan HMA di S. League hingga ke hujung musim.
 

spellbinder

Active+ Member
Joined
Feb 2, 2011
Messages
3,665
Reaction score
25
Points
30


13 Pasukan yang turut bertanding dalam S. League musim 2012 ini.

Berdasarkan kehebatan pasukan ini, hanya Tampines Rovers dan Home United sahaja yang memiliki reputasi hebat disebabkan pencapaian musim lepas dan bakal menjadi pencabar HMA.

Yang menariknya mengenai S. League ialah, jika mereka mampu menjuarai liga, mereka akan tersenarai dalam pasukan bertanding dalam Liga Juara-Juara Asia! Ini kerana liga mereka layak disebabkan mereka adalah liga yang dikendalikan secara swasta.

Betulkah perkiaraan ini, admin tidak pasti 100%. Sebab admin tidak tahu kalau ada syarat-syarat tersembunyi. Tapi jika tiada, maka peluang untuk melihat anak tempatan bertanding di Liga Juara-Juara Asia cerah. Lebih bagus lagi, HMA adalah pasukan pelapis Malaysia.

Jika mereka dapat bertanding di AFC CL, mereka bakal berdepan banyak jagoan Asia dan mereka bakal menimba banyak pengalaman berguna berdepan bintang Asia untuk diterjemahkan di peringkat nasional.

Mungkinkah perkara yang kita mula-mula sangkakan jadi titik hitam kepada HMA dulu bakal menjadi anjakan paradigma untuk HMA meledak di peringkat kelab dan antarabangsa.

Mungkinkah kita bakal melihat kelibat mereka di AFC Champions League? Asia Cup? Sama-sama kita tunggu sampai ke akhir musim kalau dapat melihat mereka menjulang piala liga.

Teruskan bersama BM untuk mengikuti perkembangan HMA di S. League hingga ke hujung musim.
aku rasa mungkin ada pengecualian kalau HMA juara liga..takkan HMA akan wikili singapura di AFC Champions League? TIDAK MUNGKIN!
 
Sponsored Post
Top
Log in Register