🇲🇾🏆⚽ HMuda B (U21) - Selamat Maju Jaya

CG Sponsors




hashocean

Fun Poster
Joined
Jan 29, 2016
Messages
725
Reaction score
26
Points
20
Maintain tu maksudnya level mereka sentiasa di situ & hanya perlukan latihan sikit saje utk keserasian taktikal.....
Dan latihan lebih utk masuk final...

Tp team yg berlatih lama utk bagus ni selalunya Tanpa latihan panjang berbulan2 level Akan jatuh & xleh maintain....

Tgk Greece juara euro 2004... Latihan bersama berbulan2 & team setahun lebih dah di kumpulan khas utk euro 2004......
Tp lepastu ke laut....

Byk lg Contoh team underdog yg Semua x leh maintain sbb kualiti bukan di situ tapi latihan pjg utk dapatkan level tu...
Tanpa latihan pjg , diorg x menjadi..
betul dah tu
sebab tu kata
kalau nak kira maintain/konsisten
thailand je yg boleh dikatakan konsisten
negara ASEAN lain kelaut
 
Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,590
Reaction score
11,372
Points
2,376
Final

Vietnam vs Uzbekistan

Pawa vietkong
 

arla

Fun Poster
Joined
Jul 27, 2017
Messages
330
Reaction score
36
Points
20
msia b23 tak pernah bertemu vietnam b23 samada peringkat kelayakan atau sukan sea baru-baru ni. Kalau dapat buat friendly kira game competetive utk msia b23
 

afshaman

Active+ Member
Joined
Nov 8, 2013
Messages
2,808
Reaction score
173
Points
33
msia b23 tak pernah bertemu vietnam b23 samada peringkat kelayakan atau sukan sea baru-baru ni. Kalau dapat buat friendly kira game competetive utk msia b23
kalau tak silap...pernah friendly match tahun lepas...

 

graphicriver

Active Member
Platinum Member
Joined
Aug 11, 2009
Messages
1,588
Reaction score
379
Points
41
2 Kelab Dari Korea Selatan Intai Khidmat Safawi Rashid

Impak daripada kejayaan skuad Malaysia B-23 mencipta sejarah layak ke peringkat suku akhir dalam saingan AFC B-23 di China ternyata telah mencuri perhatian beberapa pencari bakat dari kelab luar negara.

Biarpun kecundang 1-2 kepada Korea Selatan di suku akhir, persembahan anak buah Datuk Ong Kim Swee itu telah memikat ejen dari kelab Indonesia, Jepun dan Thailand untuk mendapatkan khidmat pemain muda yang berusia 18 tahun, Akhyar Rashid seperti dilaporkan oleh media tempatan semalam.

Terbaru, seorang penulis bola sepak daripada media asing, John Duerden melaporkan 2 buah kelab bola sepak dari Korea Selatan dikhabarkan berminat untuk mendapat khidmat penyerang skuad Malaysia B-23 iaitu Safawi Rashid.

Pemain JDT ini mempamerkan prestasi memukau ketika dalam saingan AFC B-23 dan telah menjaringkan 2 gol dalam kejohanan itu.

Namun begitu, John enggan mendedahkan nama kelab dari Korea Selatan itu dan dijangka akan ada tawaran rasmi untuk mendapatkan khidmat Safawi secara pinjaman.

Safawi adalah antara pemain yang paling berpengaruh di atas padang. Beliau sering memberi ancaman di kawasan pertahanan lawan ketika skuad Malaysia B-23 menentang Korea Selatan di suku akhir.

Aspek ini sangat penting untuk dimiliki oleh mana-mana pemain muda. Pemain yang berpengaruh di dalam padang biasanya akan menaikkan semangat dan keyakinan rakan-rakan yang lain untuk memburu kemenangan.

Namun boleh dikatakan sepanjang kempen saingan AFC B-23 ini, Safawi berjaya menarik perhatian semua pihak dalam setiap perlawanan.

Beliau adalah pemain Malaysia yang pertama menjaringkan gol dalam kejohanan ini. Kami berharap musim 2018 akan lebih cemerlang untuk Safawi sama ada di kelab ataupun negara.

Beliau sudah bersedia untuk menjadi pemain utama skuad kebangsaan Malaysia.
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,388
Reaction score
137
Points
133
Final

Vietnam vs Uzbekistan

Pawa vietkong
Mcm yg aku kata Uzbez satu2 nya team yg matang hmpir mcm senior....
Team main Laju & power tendangan mcm senior....
Lepas tgk game kalahkan jepun 4-0 dah nmpak sgt bukan level Semua team nak lwn dgn Uzbez.....

Lwn Korea td possession ball 66%, korea 34%.. Teruk tu ..

Team2 lain Semua x matang lg...Uzbez 90% matang...
Uzbek mmg calon juara Dari awal...

Mcm mana Uzbez cepat matang ?
Latihan dgn Senior kot ....
 
Last edited:

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,590
Reaction score
11,372
Points
2,376
Uzbekistan juara AFC U23 setelah menewaskan Vietnam 2-1. Kejayaan Vietnam ke final memberi inspirasi kepada pasukan Asean yang lain
 

laharjaya

Active+ Member
Joined
Jul 1, 2008
Messages
3,334
Reaction score
13
Points
25
Tahniah Uzbek

Tahniah juga Vietkong ... depa dpt semangat perang dgn Amarika kot ...
 

mdnor34

CG Top Poster Club
Joined
Nov 12, 2008
Messages
47,388
Reaction score
137
Points
133
Semua Sukan di Vietnam naik sejak jadi tuan rumah sukan sea 2003..
Sebelum 2003 Xde sukan Vietnam x bagus ..
Satu2nya negara yg komited...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register