BTC USD 36,091.5 Gold USD 1,841.92
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral π™ΏπšŠπš•πšœπšž: π™Ώπš˜πšœπšπšŽπš› πšœπšŽπš•πšŠπš–πšŠπš πšπšŠπšπšŠπš—πš π™½πšŠπš“πš’πš‹ πš”πšŽ π™ΏπšŽπš—πš“πšŠπš›πšŠ πš‚πšžπš—πšπšŠπš’ π™±πšžπš•πš˜πš‘

stealthmovic

Active+ Member
Messages
3,214
Joined
Oct 16, 2011
Messages
3,214
Reaction score
97
Points
40
1638976733414.png


Suatu poster yang mengalu-alukan bekas perdana menteri Najib Razak ke Penjara Sungai Buloh telah tular di media sosial.

Ini susulan keputusan mahkamah rayuan pagi ini yang mengekalkan sabitan terhadap Najib dalam kes rasuah SRC International.

Poster yang mempunyai logo Jabatan Penjara itu menyatakan 'Selamat Datang ke Penjara Sungai Buloh' kepada Najib, dengan frasa sindiran yang memberitahunya amaran "sabun jatuh, jangan peduli."

Jabatan Penjara kemudian menafikan pihaknya mengeluarkan mesej itu.

"Penyebaran berita palsu," katanya pada satu kenyataan ringkas yang disiarkan di Twitter dan Facebook.

Turut dilampirkan salinan poster itu, yang telah terpampang catatan huruf besar 'Palsu'.

Awal hari ini, Mahkamah Rayuan menolak rayuan Najib untuk membatalkan keputusan bersalah dan sabitan hukuman terhadapnya membabitkan tujuh pertuduhan merangkumi salah guna kuasa, jenayah pecah amanah dan pengubahan wang haram.

Panel tiga hakim yang bersidang dipengerusikan oleh Hakim Abdul Karim Abdul Jalil sebulat suara membuat keputusan itu.

Ini selepas mereka mendapati Hakim Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur Mohd Nazlan Mohd Ghazali tidak tersilap dalam penghakimannya untuk mensabitkan Najib pada tahun lepas.

Bekas perdana menteri itu memohon untuk mengenepikan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 28 Julai tahun lepas, yang mendapati dia bersalah atas satu pertuduhan salah guna jawatan sebagai perdana menteri ketika itu, tiga pertuduhan jenayah pecah amanah dan tiga pertuduhan pengubahan wang haram melibatkan RM42 juta dana daripada SRC.

Mahkamah juga mengekalkan hukuman penjara 12 tahun dan denda RM210 juta yang dikenakan Nazlan terhadap Najib, dengan mengatakan bahawa mereka tidak keterlaluan dengan mengambil kira fakta kesalahan.

Pun begitu, Mahkamah Rayuan membenarkan permohonan ahli parlimen Pekan itu untuk menangguhkan pelaksanaan hukuman sementara menunggu rayuannya di mahkamah yang lebih tinggi.


 
Sponsored Post

Encik Sponge

Super Active Member
gem
Messages
5,063
Joined
Jul 22, 2013
Messages
5,063
Reaction score
764
Points
121
Hahaha… harey betoi yg buat tu

Xsabar ye… lambat lagi nie…

Drama belom habis….

Mahkamah persekutuan belum jalan

Ini silap2 timing mmg lepas Pru
 

stonz

Active+ Member
Messages
4,938
Paid Membership
Joined
Sep 18, 2008
Messages
4,938
Reaction score
231
Points
43
lor...tacing pulak kne troll...troll orang boleh pulak... what u give, u get back... fuh,skiping tul..
 

misshana

Freshie
Messages
34
Joined
Jul 13, 2021
Messages
34
Reaction score
9
Points
11
Tak berapa faham dengan troll sabun jatuh jangan peduli tu
 

mon99

Super Active Member
Messages
7,345
Joined
Jul 28, 2012
Messages
7,345
Reaction score
12
Points
65
apa2 pun mahkamah Allah lebih utama
 

theblur

Super Active Member
gem
Messages
7,774
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,774
Reaction score
1,022
Points
151
Najib ni aku x geram sgt.. Taib Mahmud Musa Aman dan Madey ni yg aku nak sgt tgk dapat hukuman kat dunia ni.


Aku still dendam pasal projek IC kat Sabah.

Benda paling x boleh reverse dah.. nasi dah jadi bubur..demografi sabah bertukar gara2 benda tu


Takpe la lepas kat dunia, akhirat ada..
 

akudotcom

CG Top Poster Club
gem
Messages
22,227
Top Poster #5
Joined
Jun 17, 2007
Messages
22,227
Reaction score
3,201
Points
261
Awards
1
Org kata dunia penjara bg org mukmin

jom masuk penjara
Nanti akhirat kita da bole masuk surga πŸ˜‚ 🀣
 
Sponsored Post

Similar threads

CG Sponsors




Top
Log in Register