BTC USD 51,578.3 Gold USD 1,782.28
Time now: Jun 1, 12:00 AM

๐—ž๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐˜€๐—ธ๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ถ ๐—›๐—ผ๐—ป๐—ด ๐—ž๐—ผ๐—ป๐—ด, antaranya Jacobs dan Hup Seng.

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,623
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,623
Reaction score
2,566
Points
201


.................
 
Sponsored Post

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,623
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,623
Reaction score
2,566
Points
201
Dah berabad lama kita makan.
Yang kaji dan detect biskut kita ada karsinogen adalah Hong Kong.
Adoii laa...Kkm baru nk cek.
1f604.png
1f604.png

Dipetik dari Nanyang Siang Pau (22/10/21)

๐—ž๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ผ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ถ๐—ธ๐—ฒ๐˜€๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—บ ๐—ฝ๐—ฒ๐—น๐—ฏ๐—ฎ๐—ด๐—ฎ๐—ถ ๐—ฏ๐—ถ๐˜€๐—ธ๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ถ ๐—›๐—ผ๐—ป๐—ด ๐—ž๐—ผ๐—ป๐—ด, ๐Ÿฑ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ธ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐˜‚๐˜ ๐—ฑ๐—ถ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎikan.

5 jenis biskut dari Malaysia yang dikesan mengandungi karsinogen
1.Hup Seng Special Cream Crackers
2.Ritz Crackers Cheese Flavoured Sandwich
3.Jacob Original Cream Crackers 93% Wheat Cereal
4. Mini Oreo Original
5.Julie's Le-mond Lemon Puff Sandwich
Dalam bidang patologi, karsinogen ialah agen-agen yang boleh mencetuskan pertumbuhan barah (kanser) dalam tisu hidup. Hal ini disebabkan oleh gangguan dan ketidakstabilan pertumbuhan sel yang tidak terkawal.
Edit: Untuk detail boleh tgk berita FB Astro Awani kenyataan dari KKM psl isu ni.
Lupa nak snap berita td dan kepilkan kat sini.
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,623
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,623
Reaction score
2,566
Points
201
Sifu @TXT

Saya dah lama stop makan biskut Jacob.

Tak nak beli dah selagi KKM tak endorse.
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,928
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,928
Reaction score
3,806
Points
201
Hup Seng crakers tu aku suka....pergh byk dah makan ni....
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,928
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,928
Reaction score
3,806
Points
201
Mmg pilihan rakyat malaysia tuh... kategori sekut tawar heheh
cicah kopi O....teh O....Nescafe......sedak weh...hujan bret..bret...hehhe
 

no trade

Super Active Member
Messages
9,348
Joined
May 16, 2008
Messages
9,348
Reaction score
401
Points
96
kenapa KKM tak semak sebelum ni. Atau nak kena report dulu baru depa check.
 

theblur

Super Active Member
Messages
7,681
Joined
Apr 15, 2012
Messages
7,681
Reaction score
994
Points
121
sebenarnya, dah namanya makanan dari kilang memang sentiasa ada kemudaratan la.

kalau x kanser, dpt darah tinggi, kencing manis.

rosak buah pinggang..


byk yg salahkan tak bersenam punca penyakit, tapi pemakanan la punca utama.
 

jaih

Legendary Member
Messages
10,172
Joined
Jan 14, 2006
Messages
10,172
Reaction score
537
Points
171
sebenarnya, dah namanya makanan dari kilang memang sentiasa ada kemudaratan la.

kalau x kanser, dpt darah tinggi, kencing manis.

rosak buah pinggang..


byk yg salahkan tak bersenam punca penyakit, tapi pemakanan la punca utama.
tu ler... gerun tgk makanan2 bebudak hipster skrg nih... dibanjiri cheese tiruan... abih menda buh cheese... dengan bermacam2 jenis air hipster yg kompom2 gula tinggi gila babeng...tertgk resepi air jagung viral... susu pekat manis 2-3 tin..susu cair... n sebekas aiskrim vanilla...
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,623
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,623
Reaction score
2,566
Points
201
sebenarnya, dah namanya makanan dari kilang memang sentiasa ada kemudaratan la.

kalau x kanser, dpt darah tinggi, kencing manis.

rosak buah pinggang..


byk yg salahkan tak bersenam punca penyakit, tapi pemakanan la punca utama.

Kan?

Termasuk makanan yang diproses.

Tapi memang payah nak stop sebab dari kecik kita dok makan.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register