⚽ Liga Perdana 2020

CG Sponsors




Sponsored Post

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376

LIGA PREMIER 2020: KELANTAN UNITED FC DAN PULAU PINANG GHAIRAH KEJAR KEDUDUKAN TERATAS LIGA

Minggu keempat Liga Premier 2020 menyaksikan pasukan Terengganu FC II terus cemerlang merekod empat kemenangan berturut-turut untuk kekal di puncak liga dengan Kelantan United FC mengekori rapat di kedudukan kedua apabila hanya dibezakan dengan tiga mata...

#LigaPremier2020
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376

MFL BERSEDIA JIKA PKP DILANJUTKAN

Malaysian Football League (MFL) telah bersedia dengan beberapa pilihan alternatif bagi meneruskan kalendar bola sepak tempatan pada musim 2020 jika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat pandemik COVID-19 sehingga 14 April ini dilanjutkan kepada satu tarikh baharu.

Bagaimanapun, Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Dato’ Ab Ghani Hassan menjelaskan bahawa keputusan sama ada untuk meneruskan kalendar bola sepak Malaysia turut bergantung dengan arahan pihak Kerajaan daripada sudut bilakah pengumuman status PKP akan berakhir serta nasihat daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

"MFL sentiasa bersedia dengan segala kemungkinan yang berlaku dan kami juga bersedia dengan beberapa pilihan jika sekiranya PKP masih lagi dilanjutkan tempoh.

"Untuk makluman segala persiapan dan perancangan MFL melibatkan CIMB Liga Super, Liga Premier, Shopee Piala FA, Challenge Cup, TM Piala Malaysia serta saingan liga amatur M3 kelolaan Amateur Football League (AFL).

"Namun begitu segala keputusan ini masih tertakluk kepada arahan kerajaan berhubung bilakah status PKP akan berakhir dan sebaik tempoh akhir PKP telah diumumkan, MFL akan memaklumkan dengan lebih terperinci berhubung format yang akan digunapakai," katanya.

Artikel penuh ➡ https://www.malaysianfootballleague.com/portal/news-details?id=405

#MFL
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376
Apa yang MFL boleh sumbang secara tidak langsung kepada pemegang taruhnya.

Untuk masa depan, Malaysia Football League kena rangka jadual bola sepak 10 bulan untuk semua pasukan.

Thailand (FAT) dah dapat benda ni. Sebab tu aktiviti mereka tak berhenti, sentiasa ada dan hidup.

Semua 24 pasukan di 2 divisyen perlu ada perlawanan dalam tempoh tu. Sebolehnya 1-2 perlawanan home.

Malaysia Football League kena tengok balik apa corak jadual mereka buat pada tahun lepas.

Separuh dari 24 pasukan tiada perlawanan kompetitif selama 162 hari. Kerana peringkat kumpulan Piala Malaysia dan Piala Cabaran sudah tamat.

Tu belum campur cuti minggu antarabangsa.

Nampak macam takde kaitan dengan hal gaji, tapi pasukan boleh rancang aktiviti pendapatan kalau ada jadual konsisten.

Gate collection dsb.

Tempoh penaja dapat tumpuan lebih panjang.

Disebabkan jadual tidak baik, kos bola sepak banyak dibayar pada 'hari cuti' yang banyak.

Wallahualam...

- Zuraimi Zukri -
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376
IDEA POWER DARI EPL (kalau tak silap)

Kalau MFL tak nak cari idea atau dah mental block, boleh copy paste EPL punya.

Kan KKM kata tidak akan ada perhimpunan terbuka dalam tempoh 6 bulan selepas covid reda.

Kukuhkan pendapatan melalui siaran langsung walaupun main dalam stadium kosong.

RM10 per game ke. RM15 pun takpe sebab tu nilai yang dibayar kalau ke stadium.

Meniaga nasi pun dah online sekarang, bola pun sama juga. Sama-sama cari rezeki.

Ha... korang bincang dan fikir la. Takkan Dr Hisyam nak fikir untuk MFL.

Pelajarannya.

Diorang ni (EPL) rajin cari jalan dari alasan. Mungkin pepatah 'kita buat dia bukan dia buat kita' asal dari sana.

- Zuraimi Zukri -
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,078
Reaction score
11,345
Points
2,376
FB_IMG_1587919182462.jpg

MFL panggil letak XI dalam komen, tapi sebab takde hadiah jadi malas.

Letak kat personal wall la buat kenangan sambil tunggu kerisi asam pedas masak.

GK. Suhaimi Hussin (TFC II)
DR. Raffi Nagoorgani (P.Pinang)
DL. Qayyum Marjoni (K.Lumpur)
DC. Argzim Redhovic (TFC II)
DC. Aylton Ananias (Kelantan Utd)
MR. Engku Shahir (TFC II)
ML. Shahrul Hakim (Kelantan Utd)
DMC: Dechi Marcel (TFC II)
MC. Akram Mahinan (K.Lumpur)
MC. Syameer Kutty Abba (JDT II)
SC. Casagrande (P.Pinang)

Kedudukan LP: TFC II, Kelantan Utd, P.Pinang, K.Lumpur

Jumlah pilihan: TFC II (4), Kelantan Utd (2), P.Pinang (2), K.Lumpur (2), JDT II (1)

Nota tambah: TFC II dan Kelantan Utd kurang bolos. TFC II dan P.Pinang banyak gol.

Formasi MFL: 3-4-3
Formasi ZZ: 4-5-1

Zuraimi Zukri
 
Sponsored Post
Top
Log in Register