BTC USD 32,502.6 Gold USD 1,782.80
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Viral “Saya kutip kepah”- Jawapan lelaki itu apabila ditanya kenape berduan

Encik Sponge

Active+ Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
4,867
Reaction score
675
Points
81
Ban Pecah ni katanya kerang besar2....

Kerang bulu katanya
 
Last edited:
Sponsored Post

sapit87

Super Active Member
Joined
Oct 4, 2012
Messages
8,032
Reaction score
384
Points
91
sejuk kot air laut tu...logik ar mkn satey kat situ
 

abah5851

Active+ Member
Joined
Dec 5, 2014
Messages
2,718
Reaction score
212
Points
43
takyah lah sampai letak gambar... gigih sgt nak buat BAIK tu... nak dapat PAHALA paling byk ke apa?
 

mrvx

Legendary Member
Joined
Feb 20, 2009
Messages
11,138
Reaction score
721
Points
171
kepah besama ikan haruan.. biasa lah.. nak berkawan
 

AMHFZ

Super Active Member
Joined
Mar 6, 2012
Messages
5,203
Reaction score
238
Points
73
port mancing ni bila balik parit buntar. pernah dapat kerapu saiz S. haha
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster #1
Joined
Mar 15, 2010
Messages
299,775
Reaction score
12,911
Points
2,376
Parit Buntar – Ban Pecah terletak di Tanjung Piandang, Perak yang terkenal sebagai kawasan rekreasi dan aktiviti pelancongan dic.emari aktiviti m.aksiat.

Begitulah luahan seorang pengguna facebook Mohd Shahril Mat Saad berkongsi status dilaman beliau hari ini.

“Assalamualaikum dan selamat pagi. Larian ku di ban pecah diakhiri dengan pemandangan yang menc.emarkan m.aruah Ban Pecah. Pihak yang berkenaan terutama Jabatan Agama Islam Parit Buntar Perak mohon ambil t.indakan sewajarnya.

Saya sempat bertanya lelaki tersebut isteri dia ke? Dia mengaku tidak dan saya beri nasihat sedikit walaupun tidak berhemah.

View attachment 352148

Kita think p.ositif je..pagi td diorg mancing dpt pari besor sgt dh xsabor sgt depa pn terjun dgn plan nak gagau ngan tangan tnpa disangka pari tu mngelak msuk dlm sluar si gadis pari tlepas mata kail plk tsangkut kt area tu..xkan nk biar..abg her0 dtng mmberi bntuan dgn tangan..bnda mmng amk masa tara nk tlepas..ttiba abg joging tegur.

Kat situ pejabat agama dah letak signb.oard dah sbg usaha utk menc.egah perbuatan yg mcm ni. Tak kan 24 jam pegawai dr pejabat agama nak terpacak kat situ.

View attachment 352149

Natizen yg dok ada di situ x kan nak tengok saja, tlg la b.antu apa yg patut.. mec.egah kemu.ngkaran ni adalah tgg jwb bersama.
Maksudnya: “Barangsiapa di antara kamu yang melihat kem.ungkaran, hendaklah dia mengubahnya dengan tangannya. Apabila dia tidak mampu, maka dengan lisannya. Dan apabila dia tidak mampu lagi, maka dengan hatinya. Sesungguhnya itu adalah selemah-lemah iman.” [Riwayat Muslim (78)].

View attachment 352150
View attachment 352151
Berangapan baik.mungkin mereka org susah.jd mereka nk cari kepah…rezeki tk dtg berg.olek.kena usaha.

Pggl pej agama boleh… tp setakat depa tu sepasang, kite pon boleh tegur. Jerkah je dr jauh, m.aki kow2 skit. Tkde nye deme b.erani lawan. Ingat, sbg masyrkt, kte pon ade tggjwb utk cegah m.aksiat.

Jangn kata nak mndi, nk m.ain ayaq kat situ pun takut ampai weii. klu kena blh la nk menggaru.

View attachment 352152
Biasanya kalau aku bawak ank anak buah aku bjalan & mandi, nampak bukan² gini, aku tegur d.irect je. Xmalu ke budak budak pandang.? Org ramai pandang.. mana sebenarnya l.evel muka & harga diri ko sebagai Islam?? Org org gini lah yg buatkan b.angsa lain pandang serong & remeh pd usaha p.ejuang I.slam contoh skuad badar memba.nteras keg.iatan ni.. dh laa u.ndang u.ndang bab ni lemah, wujud pulakk jenis ni.. memang h.ina, & xde h.ormat lah bangsa lain pd Agama Islam.. kalau jumpa org macam ni, p.ijak je dulu.. nk panggil Jab.Agama pn lambat.. dorang cari s.ajat pn xjumpa lagi.. lagi k.es gini celah gigi je pd dorang.. tu yg sampai laa xjumpa.

Brader yang jumpa depa ni buat 'keja' memang pemes dah
Kira top runner jugak
Dia ada share jugak pasal ni dekat group running
Kena sound stepek

Siang² hari duk wat keje gitu
Memang cari pasal la

Jenuh la raba² cari kerang dalam air ye dak
Tu lama tu duk dalam air
 

azham

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2012
Messages
5,759
Reaction score
1,287
Points
156
Lelaki cari kerang dan perempuan pulak cari gamat.
Bulan mengambang memang banyak gamat.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register