BTC USD 51,291.9 Gold USD 1,780.32
Time now: Jun 1, 12:00 AM

“Kita akan susahkan kehidupan anti-vaksin” – KJ

tokey99

Super Active Member
Messages
7,004
Joined
Jan 22, 2009
Messages
7,004
Reaction score
1,128
Points
151
Hamzah.jpg


udah2 la tu, pak menteri gelak je tengok korang
ehh betul ke ni?hahaha..tu la ramai yb2 kita yg dh warga tua..patut amik lah jugak..cepat sikit kembali normal..:giggle:
 
Sponsored Post

cek mek molek

CG Hardcore Club
Messages
95,623
Paid Membership
Top Poster #2
Joined
Jun 3, 2013
Messages
95,623
Reaction score
15,454
Points
1,906
“Kerajaan patut pertimbang (jika) jadikan sebagai mandatori apakah ada halangan sama ada dari segi perundangan atau perlembagaan atau melakukan apa cara sekalipun supaya golongan yang menolak ini dapat diberikan nasihat untuk menerimanya".
https://www.utusan.com.my/.../muhyiddin-gesa-tindakan.../

Muhyiddin gesa tindakan tegas untuk antivaksin​

mh-1.jpg
MUHYIDDIN YASSIN

  • 22 Oktober 2021, 6:59 pm


TANGKAK: Kerajaan diminta untuk bertindak tegas terhadap golongan yang enggan divaksin tanpa alasan kukuh sebagai usaha mencapai imuniti kelompok dengan lebih berkesan.

Pengerusi Majlis Pemulihan Negara (MPN), Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, keengganan individu menerima vaksin adalah membimbangkan meskipun kadar itu hanya mencatatkan 10 peratus.

Menurut beliau, kumpulan berkenaan tanpa disedari berisiko menjadi penyebar sekali gus berpotensi merencatkan usaha kerajaan untuk memulihkan semula ekonomi.

“Kerajaan patut pertimbang (jika) jadikan sebagai mandatori apakah ada halangan sama ada dari segi perundangan atau perlembagaan atau melakukan apa cara sekalipun supaya golongan yang menolak ini dapat diberikan nasihat untuk menerimanya.



“Kalau mereka tidak menerima vaksinasi, mereka tak boleh guna MySejahtera. Sebab kalau ada aplikasi ini, dia akan sediakan sijil vaksinasi yang mana kita perlu imbas untuk masuk ke tempat-tempat tertentu.

“Jadi kalau mereka tiada sijil, mereka secara semula jadi sudah menafikan hak untuk mendapat kemudahan sama ada ke restoran, masjid, hotel atau di mana sekalipun kerana ia sudah jadi satu amalan biasa di Malaysia,” katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas menghadiri Majlis Perjumpaan Bersama Pimpinan Tempatan di Dewan Serbaguna Bukit Gambir di sini hari ini.

Pada 12 Ogos lalu, Muhyiddin ketika menjadi Perdana Menteri berkata, kerajaan akan memutuskan untuk mempertimbang mewajibkan suntikan vaksin secara mandatori sebaik sahaja kajian ke atas golongan yang menolak vaksin atau antivaksin selesai sepenuhnya.
Sementara itu beliau berkata, kerajaan sebelum ini tidak menguatkuasakan perkara berkenaan ekoran tertumpu kepada usaha pemberian vaksin dengan segera.

Namun katanya, sudah tiba masa untuk perkara itu diperhalusi berikutan ketika ini golongan yang masih tidak menerima vaksin kebanyakannya terpengaruh dengan berita tidak sahih yang disebarkan.


 

logammaut

Legendary Member
Messages
11,155
Joined
Dec 12, 2009
Messages
11,155
Reaction score
1,246
Points
201

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
Mcm aku habaq. Aku tk ckap utk dlm mlaysia shj. Aku habaq utk seluruh dunia. Kes aefi ni mmg btl2 wujud. Klau tk wujud tkkn pngeluar vax bgtau apa kesan sampingan & depa tknk brtanggungjwb atas kesan2 trsebut. Kt luar negara mcm sbelah2 kita mlaysia thailand pn ada yg gomen/mahkamah bg pampasan atas kes aefi.

Sama jgk dgn doktor2 ada jgk yg habaq kesan2 buruk jgk, ada doktor yg mati lps ambik vax pn ada. Tu aku habaq klau 1-2 mungkin tipu, klau 3-4 mungkin brpakat. Tp klau dh merata sgt kes mcm mana kita nk kata tu konspirasi utk jatuhkn vax.
kau lukis la senang
taip panjang2 buat pe
 

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41

cariemas100

Active Member
Messages
1,229
Joined
Oct 24, 2020
Messages
1,229
Reaction score
398
Points
41
huhu..bilo org islam pun ko buat camni..taktaulah Allah nk buat kat ko camana nanti..
sembang...
mainkan agama pulak.
sebab antivak la varian baru yg kebal vaksin sedia ada boleh wujud.
nasib suh hijrah, kalu aku dah pijak2 dah sampai mampus
 

Maestro

Active+ Member
Messages
3,871
Joined
Nov 11, 2009
Messages
3,871
Reaction score
861
Points
81
Eh bkn ke spr dh tarik blk larangan utk unvax mngundi election melaka? Ke aku silap baca smlm? Mntk bg pencerahan kot2 sebab aku tgh weng blk kpg buat kje mcm2 smlm.
Mengundi tu bahaya bro sebab libatkan perlembagaan...kalau setakat sekat rentas negeri ke...masuk kedai ke xpa lagi...buatnya lepas prn ada yg bawak ke mahkhamah...dan boleh menang....boleh terbatal keputusan prn...risk dia terlampau besar
 

konaLeper

Fun Poster
Messages
758
Joined
Dec 22, 2016
Messages
758
Reaction score
525
Points
71
Kena hati2...
MP EU dah bunyi suara.
Big Pharma menang, vaksin pusher selamat.
vaxx dan unvaxx akan jadi "you will own nothing but you will be happy".
MP EU menang, nuremberg 2.0 menanti.

 

konaLeper

Fun Poster
Messages
758
Joined
Dec 22, 2016
Messages
758
Reaction score
525
Points
71
Doktor yg ada title PHD tak ramai le

Kalau PHD archi, Econ, eng. Mgmt menolak vaksin tu palatao jugak

bukan bidang dia.
Top US nuclear scientist, selepas 18 bulan masih x mau ambil vaksin, jenis palatau jugak?
Aku suspek bila ddiorang tengok geraf dari data VAERS, sel2 otak dia bekerja dan buat analisa cost-benefits sewajarnya.
1634946497663.png


httnuclear-scientists-fired
Dozens Of Top Nuclear Scientists With Highest Security Clearances Being Fired After Vaccine Mandate
Dozens of top Nuclear Scientists with highest security clearances are being fired after the vaccine mandate. It is to be noted that those scientists who may face termination are not new hiers or low level staffers, but the scientists who have served one of America’s most advanced and sensitive defense facilities for decades.
Aku hanya bagi nasihat untuk melepaskan diri dari bersalah kepada Tuhan.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register