BTC USD 64,324.0 Gold USD 2,320.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

“Bergambar Dengan Laki, Itu Kawan Aku,” - Budak Sekolah Agama Tapi Didakwa Suka Kaum Sejenis? Atiq Azman Terpaksa Bersuara

akudotcom

CG Hardcore Club
gemgem
Messages
51,240
Top Poster #9
Joined
Jun 17, 2007
Messages
51,240
Reaction score
6,252
Points
881
Awards
1
“Bergambar Dengan Laki, Itu Kawan Aku,” - Budak Sekolah Agama Tapi Didakwa Suka Kaum Sejenis? Atiq Azman Terpaksa Bersuara - Media Hiburan

Sejak akhir-akhir ini, pelakon Atiq Azman dilihat kerap kali lantang bersuara untuk membidas komen-komen netizen terhadap dirinya di media sosial.

Bercakap mengenai hal tersebut, Atiq atau nama sebenarnya Raja Mohammad Atiqullah Syah Raja Azman Syah memaklumkan dia terpaksa mempertahankan diri demi menjaga maruah bila ada pihak yang melemparkan fitnah.

“Bergambar Dengan Laki, Itu Kawan Aku,” – Budak Sekolah Agama Tapi Didakwa Suka Kaum Sejenis? Atiq Azman Terpaksa Bersuara

“Saya akan lantang bersuara bila ada yang mengaitkan saya menjalinkan hubungan sejenis. Ada yang kata, lebih baik diam daripada bersuara. Tapi takkan saya nak diam sahaja bila orang asyik fitnah saya?

“Saya ada maruah dan hak untuk mempertahankan diri. Apa hak anda nak menilai saya? Anda hakim ke?

“Anda boleh lihat sendiri di media sosial. Ada beberapa gambar saya bersama teman wanita. Bila bergambar dengan lelaki, itu kawan-kawan saya.

“Yang kenal saya, dia tahu saya macam mana,” katanya kepada MH.

Pelakon drama Nur itu berkata sedemikian ketika ditemui di acara Anugerah AINAA Super Seven Awards yang berlangsung baru-baru ini.

Pada masa sama, Atiq turut menafikan dirinya tidak boleh menerima teguran sebaliknya gunalah cara yang lebih berhemah.

“Terima kasih kepada mereka yang menegur mengenai posting saya yang mendedahkan aurat atau tidak menjaga batas. Saya terima teguran anda dan mengakui silap saya.

“Yang menjadi masalah, bila ada yang menegur dengan cara yang salah. Saya juga sedang berusaha untuk berubah.

“Walau sebesar manapun khilaf seseorang itu, kita tak tahu bagaimana pengakhiran mereka. Titipkan doa dan tegurlah secara baik,” ujarnya lagi.

Katanya lagi, dia akui dirinya kerap menjadi sasaran netizen disebabkan latar belakangnya daripada sekolah agama.

“Saya akui silap saya. Memang saya ada asas agama tapi sata tidak gunakan dengan cara yang baik.

“Tak kisah seseorang itu daripada sekolah tahfiz atau Universiti Al-Azhar sekali pun, kalau mereka berubah ke arah yang tidak baik, itu adalah kesilapan individu.

“Jangan pula kita pukul rata dan mengatakan semua pelajar yang belajar di sekolah agama itu mempunyai perangai yang buruk.

“Jangan pula kita salahkan institusi pembelajaran mereka,” katanya lagi.

Ditanya mengenai respon keluarga apabila dia kerap dihimpit kontroversi, ini respon Atiq;

“Keluarga juga kerap memberikan teguran. Saya berterima kasih dengan mereka. Saya gunakan teguran tersebut untuk berubah menjadi lebih baik pada masa akan datang,” akhirinya.
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Back
Top
Log in Register