BTC USD 39,019.4 Gold USD 1,814.00
Time now: Jun 1, 12:00 AM

“Badan dia kena lock, tak boleh makan dan minum” - abang kena santau sejak jadi artis

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
sihir dgn kuasa / tenaga batin tu lain bro

ni lah masalah sebenar ko, byk benda basic yg ko salah faham

tu pasal ko mesti akan tak sependapat dgn ramai org dlm ni..

aku rasa dalam real life pun ko mcm ni kan? tak salah pun kalau dengar pandangan org lain

kita tak selalunya betul.. beforum ni bermanfaat kalau kita dapat ilmu baru, bukan makin sakit kepala
Cuba terangkan kat den sihir tu apa?

kalu lumpuh, dia kata kene sihir
Tu psl aku suruh lumpuhkan Netanyahu
 
Sponsored Post

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,395
Reaction score
4,134
Points
201
Tuan anggap kuasa sihir tu ilmu hitam/jahat aje kot

Kalau betul ada kuasa tu, knp tak di gunakan utk kebaikan? Contoh sihir la pd org yg betul2 jahat

Adoi.. Sihir tu salah satu ilmu Allah jgk..
Tapi Allah turunkan utk menguji manusia..

Sama jgk babi, makluk Allah jgk tu..
Tapi Allah larang makan..

Bila dah disebut sbgi larangan..
Maka itu adalah ujian..

Tengok masalah jin syaitan, kenapa kita tak leh minta pertolongan jin syaitan ? Sedangkan nabi sulaiman boleh je arah jin syaitan utk buat kebaikkan zaman dia perintah.. ?

Tn akudotcom tak nak persoal kan ? Kenapa nabi sulaiman boleh guna jin syaitan dlm kerajaan dia utk kebaikkan ?

----

Tn akudotcom seolah2 nak kita guna babi utk kebaikkan.

Contoh guna lemak babi utk buat kek,cokelat jdi sedap,lembut,gebu,elok..:p

Boleh ke ? Sedangkan Allah dh larang..

Walaupun nmpk mcm bagus bila guna lemak babi dlm kek,cokelat sbb hasilnya elok..

Haram tetap haram.. Larangan tu jelas..

----

Sihir pun begitu, diturunkan utk menguji manusia..

Kena berbalik kpd persoalan..

kenapa manusia diuji oleh Allah ?

Why not Allah letak semua benda kebaikkan shj dimuka bumi ini ? Selesai masalah..

Klo nk letak kebaikkan je di muka bumi. Baik sumbat semua dlm syurga Allah. Lagi bagus ? Betul tak ?

----

Bila tn akudotcom tak leh terima sihir merupakan ujian Allah kpd manusia.. maka timbul soalan pelik2..

----

Malas dh nk persoalkan halatuju yg tn akudotcom cari..
Sebab menyimpang terokk..
 

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,339
Reaction score
709
Points
81
Cuba terangkan kat den sihir tu apa?

kalu lumpuh, dia kata kene sihir
Tu psl aku suruh lumpuhkan Netanyahu
sihir tu perbuatan yg memberi mudarat pada orang lain dengan bantuan makhluk halus

buat apa nak guna sihir kalau kita boleh doa?

mungkin dia tak lumpuh, kita boleh doakan org lain gantikan tempat dia .. mungkin org baru ni lebih mudah diajak berunding

contoh, dulu ramai tak suka bush, suka berperang.. mungkin ada yg berdoa biar white house dapat bos baru

lepas tu dapatlah obama.. dia lebih mudah nak nego.. dan kurang nak campur tangan hal negara lain

dulu ramai org kata quran ni buku yg ajar kejahatan.. tp bila kita sabar dan doa biar org yg tak tahu boleh dapat hidayah.. ramai yg baca quran dkt us skrg ni, cukuplah setakat dah tau yg quran ni bukan buku karangan manusia

cuba ko fikir dari sudut pandang mcm ni plak.. kembangkan lagi pemikiran tu
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Adoi.. Sihir tu salah satu ilmu Allah jgk..
Tapi Allah turunkan utk menguji manusia..

Sama jgk babi, makluk Allah jgk tu..
Tapi Allah larang makan..

Bila dah disebut sbgi larangan..
Maka itu adalah ujian..

Tengok masalah jin syaitan, kenapa kita tak leh minta pertolongan jin syaitan ? Sedangkan nabi sulaiman boleh je arah jin syaitan utk buat kebaikkan zaman dia perintah.. ?

Tn akudotcom tak nak persoal kan ? Kenapa nabi sulaiman boleh guna jin syaitan dlm kerajaan dia utk kebaikkan ?

----

Tn akudotcom seolah2 nak kita guna babi utk kebaikkan.

Contoh guna lemak babi utk buat kek,cokelat jdi sedap,lembut,gebu,elok..:p

Boleh ke ? Sedangkan Allah dh larang..

Walaupun nmpk mcm bagus bila guna lemak babi dlm kek,cokelat sbb hasilnya elok..

Haram tetap haram.. Larangan tu jelas..

----

Sihir pun begitu, diturunkan utk menguji manusia..

Kena berbalik kpd persoalan..

kenapa manusia diuji oleh Allah ?

Why not Allah letak semua benda kebaikkan shj dimuka bumi ini ? Selesai masalah..

Klo nk letak kebaikkan je di muka bumi. Baik sumbat semua dlm syurga Allah. Lagi bagus ? Betul tak ?

----

Bila tn akudotcom tak leh terima sihir merupakan ujian Allah kpd manusia.. maka timbul soalan pelik2..

----

Malas dh nk persoalkan halatuju yg tn akudotcom cari..
Sebab menyimpang terokk..

sy tak larang sapa2 yg nak percaya
Sy cuma nak beritau
Kepercayaan mcm ni la punca ramai manusia kene tipu

Asal lumpuh sakit pelik sket
Sihir
sbb perkara tu tak dpt di buktikan
Hanya percaya saja

ingat jin islam tak sakit ati ke kalau palestin asik kene hentam dgn zionist..
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Xhbs2 duk pusing ayat ang nie
Yg aku paham dulu sihir tu kuasa batin yg bole hentam org

skrang da paham, sihir tu hanya bole kasi kat org baik, yg di buat oleh org jahat

kita yg baik
Hanya bole doa saja
Huhuh

kene doa la org jahat tu hantar sihir ke zionis plak
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,395
Reaction score
4,134
Points
201
sy tak larang sapa2 yg nak percaya
Sy cuma nak beritau
Kepercayaan mcm ni la punca ramai manusia kene tipu

Asal lumpuh sakit pelik sket
Sihir
sbb perkara tu tak dpt di buktikan
Hanya percaya saja

ingat jin islam tak sakit ati ke kalau palestin asik kene hentam dgn zionist..

Apa kaitan dgn jin islam pulak ? :LOL:
Aku xde masa nk hurai..

----

Back to topic..

Benda ni aku dh bg tahu sebelum ni..

Rujuk first komen aku dlm thread ni..

Sihir itu wujud, tp kita xleh tuduh sihir 100%..

Namun tanda2 disihir itu ada..

Jika family dia sendiri cakap disihir, base on tanda2 sihir..

Maka benar la sihir itu berlaku..

Simple..

----

Klo family dia kata berlaku base on faktor dia terjatuh dan sebagainya.. Maka benar lah atas faktor kesihatan dan sains..

----

Cth lain, Kena cucuk vaksin, tetiba minor stroke ? Maka benar lah atas faktor sains.. Simple, xde spe pulak ckap nurse tu kne sihir kan ?
 

lau_kau

Legendary Member
Top Poster #3
Joined
Aug 2, 2007
Messages
13,146
Reaction score
1,957
Points
201
Yg aku paham dulu sihir tu kuasa batin yg bole hentam org

skrang da paham, sihir tu hanya bole kasi kat org baik, yg di buat oleh org jahat

kita yg baik
Hanya bole doa saja
Huhuh

kene doa la org jahat tu hantar sihir ke zionis plak
Kena belajar lg bro br dpt jwpn dia
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Apa kaitan dgn jin islam pulak ? :LOL:
Aku xde masa nk hurai..

----

Back to topic..

Benda ni aku dh bg tahu sebelum ni..

Rujuk first komen aku dlm thread ni..

Sihir itu wujud, tp kita xleh tuduh sihir 100%..

Namun tanda2 disihir itu ada..

Jika family dia sendiri cakap disihir, base on tanda2 sihir..

Maka benar la sihir itu berlaku..

Simple..

----

Klo family dia kata berlaku base on faktor dia terjatuh dan sebagainya.. Maka benar lah atas faktor kesihatan dan sains..

----

Cth lain, Kena cucuk vaksin, tetiba minor stroke ? Maka benar lah atas faktor sains.. Simple, xde spe pulak ckap nurse tu kne sihir kan ?
Org dulu2 dia tak pandai nak explain bro
Pastu pelik sket dia kata la sihir
Senang nak explain
Pecaya saja buta2 terima

hakikat nya bdn kita tu da haywire
Doa tu supaya berfikiran +ve
Spiritual
 

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,339
Reaction score
709
Points
81
sebenarnya kan

ramai org sayang dkt bro kt dlm cg ni

berebut nak explain dkt bro benda yg bro tak nampak lagi

takpe.. take your time, kitorang boleh explain lagi satu2

:)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register