BTC USD 39,009.5 Gold USD 1,814.51
Time now: Jun 1, 12:00 AM

“Badan dia kena lock, tak boleh makan dan minum” - abang kena santau sejak jadi artis

Sponsored Post

pelitaminyak

Active+ Member
Joined
Aug 13, 2008
Messages
4,195
Reaction score
1,243
Points
111
Topik ni memang bagus, ada yg percaya sihir, ada yg percaya sains....... Ingat kes arwah asraf sinclair kematian mengejut kes hampir sama

Bagi aku, Kedua-dua kes ni memang sihir cuma macam mana nak hadapi benda2 macam ni.....
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Tak salah sapa yg nak percaya
Itu milik masing2

tp kalau betul la sihir tu wujud
Bawak aje jampi2 atau jin islam santau si netanyahu tu

buktikan power anda
Paling kuat pun godam web aje kan
 

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,339
Reaction score
709
Points
81
Tak salah sapa yg nak percaya
Itu milik masing2

tp kalau betul la sihir tu wujud
Bawak aje jampi2 atau jin islam santau si netanyahu tu

buktikan power anda
Paling kuat pun godam web aje kan
first, sihir tu mmg ada cerita dlm quran .. tak jumpa?

kdg ko ni beria tepek ayat quran merata dlm posting, tp ni ko tak nampak plak

Mereka (membelakangkan Kitab Allah) dan mengikut ajaran-ajaran sihir yang dibacakan oleh puak-puak Syaitan dalam masa pemerintahan Nabi Sulaiman, padahal Nabi Sulaiman tidak mengamalkan sihir yang menyebabkan kekufuran itu, akan tetapi puak-puak Syaitan itulah yang kafir (dengan amalan sihirnya) kerana merekalah yang mengajarkan manusia ilmu sihir dan apa yang diturunkan kepada dua malaikat: Harut dan Marut, di negeri Babil (Babylon), sedang mereka berdua tidak mengajar seseorang pun melainkan setelah mereka menasihatinya dengan berkata: Sesungguhnya kami ini hanyalah cubaan (untuk menguji imanmu), oleh itu janganlah engkau menjadi kafir (dengan mempelajarinya). Dalam pada itu ada juga orang-orang yang mempelajari dari mereka berdua: Ilmu sihir yang boleh menceraikan antara seorang suami dengan isterinya, padahal mereka tidak akan dapat sama sekali memberi mudarat (atau membahayakan) dengan sihir itu seseorang pun melainkan dengan izin Allah dan sebenarnya mereka mempelajari perkara yang hanya membahayakan mereka dan tidak memberi manfaat kepada mereka dan demi sesungguhnya mereka (kaum Yahudi itu) telahpun mengetahui bahawa sesiapa yang memilih ilmu sihir itu tidaklah lagi mendapat bahagian yang baik di akhirat. Demi sesungguhnya amat buruknya apa yang mereka pilih untuk diri mereka, kalaulah mereka mengetahui." (Surah Al-Baqarah, ayat 102)


org islam, "senjata" utama dia adalah "doa" .. ko terima tak statement ni? ke rasa mcm tak logic gak?

org hack website pun boleh rugi berjuta berbilion.. tu nama dia serangan pada sector economy, nak push diorang biar stop serangan milirary tu .. think bigger bro..
 

jaws_am

Legendary Member
Top Poster #5
Joined
May 29, 2008
Messages
14,395
Reaction score
4,134
Points
201
Tak salah sapa yg nak percaya
Itu milik masing2

tp kalau betul la sihir tu wujud
Bawak aje jampi2 atau jin islam santau si netanyahu tu

buktikan power anda
Paling kuat pun godam web aje kan

Aku tak faham kenapa tn akudotcom minta orang islam guna sihir dan bantuan jin gi santau pemimpin israel ?

Sedangkan itu jelas syirik kpd Allah..

Yang power tu bukan sihir.. Bukan jampi..

Yang menyebabkan sihir itu terjadi juga dgn izin Allah..

Kena belajar lgi ni..

Try belajar ttg PENYAKIT AIN (panahan mata).. Perkara ni juga wujud..

----

Sebenarnya kita boleh minta doa, supaya pemimpin zionis israel mati kne covid. Simple dan mudah..

Tapi kita juga belajar bahawa ada doa, Allah tak terus makbul.. Atas sebab2nya tersendiri..

---

So apa yg tn akudotcom masih tak faham dgr sihir ?

Kenapa nk suruh orang islam guna sihir ?

---

Try belajar ?

Apakah sihir boleh terjadi tanpa bantu jin dan syaitan ?

Atau sihir hanya terjadi dgn bantuan jin dan syaitan ?

----
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Aku tak faham kenapa tn akudotcom minta orang islam guna sihir dan bantuan jin gi santau pemimpin israel ?

Sedangkan itu jelas syirik kpd Allah..

Yang power tu bukan sihir.. Bukan jampi..

Yang menyebabkan sihir itu terjadi juga dgn izin Allah..

Kena belajar lgi ni..

Try belajar ttg PENYAKIT AIN (panahan mata).. Perkara ni juga wujud..

----

Sebenarnya kita boleh minta doa, supaya pemimpin zionis israel mati kne covid. Simple dan mudah..

Tapi kita juga belajar bahawa ada doa, Allah tak terus makbul.. Atas sebab2nya tersendiri..

---

So apa yg tn akudotcom masih tak faham dgr sihir ?

Kenapa nk suruh orang islam guna sihir ?

---

Try belajar ?

Apakah sihir boleh terjadi tanpa bantu jin dan syaitan ?

Atau sihir hanya terjadi dgn bantuan jin dan syaitan ?

----
Tuan anggap kuasa sihir tu ilmu hitam/jahat aje kot

Kalau betul ada kuasa tu, knp tak di gunakan utk kebaikan? Contoh sihir la pd org yg betul2 jahat
 

WalKing

Fun Poster
Joined
Jun 17, 2014
Messages
416
Reaction score
75
Points
30
Tuan anggap kuasa sihir tu ilmu hitam/jahat aje kot

Kalau betul ada kuasa tu, knp tak di gunakan utk kebaikan? Contoh sihir la pd org yg betul2 jahat
Salam bro hg mmg betul2 lost ni kalau betul hg Islam la kan. Kalau bukan Islam aku xheran la ayat hg mcm ni.
 

akudotcom

Legendary Member
Joined
Jun 17, 2007
Messages
16,575
Reaction score
2,585
Points
201
Salam bro hg mmg betul2 lost ni kalau betul hg Islam la kan. Kalau bukan Islam aku xheran la ayat hg mcm ni.
Mcm ni bro
Percaya sihir tu Percaya kuasa batin kan?

contoh, mcm org nak pukul ko
Ko attack dr jauh
Betul tak?

kalau betul, ini lah masanya utk buktikan sihir tu..pukul jarak jauh bro
 

Megat Al Fateh

Active Member
Joined
May 6, 2019
Messages
1,339
Reaction score
709
Points
81
Mcm ni bro
Percaya sihir tu Percaya kuasa batin kan?

contoh, mcm org nak pukul ko
Ko attack dr jauh
Betul tak?

kalau betul, ini lah masanya utk buktikan sihir tu..pukul jarak jauh bro
sihir dgn kuasa / tenaga batin tu lain bro

ni lah masalah sebenar ko, byk benda basic yg ko salah faham

tu pasal ko mesti akan tak sependapat dgn ramai org dlm ni..

aku rasa dalam real life pun ko mcm ni kan? tak salah pun kalau dengar pandangan org lain

kita tak selalunya betul.. beforum ni bermanfaat kalau kita dapat ilmu baru, bukan makin sakit kepala
 

lats840

Active+ Member
Joined
Mar 15, 2009
Messages
2,779
Reaction score
691
Points
81
sihir dgn kuasa / tenaga batin tu lain bro

ni lah masalah sebenar ko, byk benda basic yg ko salah faham

tu pasal ko mesti akan tak sependapat dgn ramai org dlm ni..

aku rasa dalam real life pun ko mcm ni kan? tak salah pun kalau dengar pandangan org lain

kita tak selalunya betul.. beforum ni bermanfaat kalau kita dapat ilmu baru, bukan makin sakit kepala
Dio berforum bukan nak dpt ilmu pun....
Sekian terima kasih...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register