BTC USD 56,964.1 Gold USD 1,770.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

‘Saya bukan pelarian tapi penduduk tetap Australia’ - Sajat

hiduprakyat

Super Active Member
Messages
6,082
Joined
Dec 6, 2010
Messages
6,082
Reaction score
435
Points
91
WhatsApp-Image-2021-10-19-at-4.32.25-PM.jpeg

Sajat mendakwa dia sudah menjadi penduduk tetap (PR) negara Australia.

‘Saya bukan pelarian tapi penduduk tetap Australia’

PETALING JAYA – Usahawan kosmetik kontroversi, Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman atau Nur Sajat mendakwa dia sudah menjadi penduduk tetap (PR) negara Australia dan bukan lagi berstatus pelarian

Menurutnya, orang ramai tidak perlu lagi melabelkannya sebagai pelarian.

“Tak perlu anda semua (orang ramai) kata saya jadi refugee (pelarian). Saya bukan refugee tetapi permanent resident (PR) negara ini.

“Sekarang pukul 7.04 malam kat sini, saya kat Canterbury, Sydney dan happy sangat. Kalau tidak sudah lama saya diekstradisi ke Malaysia, disebabkan saya perempuan ‘full’ mereka hantar saya ke sini,” ujarnya melalui Facebook Livenya hari ini.

Ketika menjawab pertanyaan orang ramai, beliau turut mengaku ke negara itu bukan akibat dibuang negara (Malaysia) sebaliknya mahu mencari ketenangan.

“Saya bukan kena buang negara tetapi sebab saya rasa tidak bebas kat Malaysia, jadi saya cari kebebasan di sini.

Pada 9 September lalu, Sajat didakwa di mahkamah Thailand atas kesalahan berkaitan Imigresen di negara berkenaan dan dibebaskan sehari kemudian dengan jaminan AS$2,000 (RM8,343) yang dibuat oleh seorang warga tempatan

“Buat masa sekarang saya tak nak balik ke Malaysia, sekarang saya rancang nak buat perniagaan dengan buka kedai emas di sini,” ujarnya.

Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam pada 23 Februari lalu mengeluarkan waran tangkap terhadap Nur Sajat kerana gagal hadir pada prosiding kes berpakaian wanita tiga tahun lalu. – K! ONLINE
 
Sponsored Post

TT

CG Super Hardcore Club
Messages
161,786
Top Poster #5
Joined
Jan 13, 2009
Messages
161,786
Reaction score
22,055
Points
1,671
Hidung dah mancung jat. Sempat buat tu
 

nokia3210

Active+ Member
Messages
3,081
Joined
Sep 6, 2012
Messages
3,081
Reaction score
576
Points
86
apa lagi..boleh batalkan kewarganegaraan mamat ni..dual nationaliti tidak dibenarkan ..
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
Batalkan passport dia...dan Malaysia declared tiada kaitan dgn Sajat lagi dan listtkan dia antara manusia yg tidak dibenarkan masuk Malaysia......Jat rupo kau dah sebijik pondan Thailand.....selera lah mat saleh aussie tu...hahahaha
 

dloanman

CG Top Poster Club
Messages
30,596
Joined
Apr 15, 2012
Messages
30,596
Reaction score
2,296
Points
206
den doakan bahagio & kembali pd fitrah asal iaitu menjadi lelaki sejati yg sado bermisai tebal ular sawa...

ekekekeeke
 

eizzbizz

Super Active Member
Messages
9,586
Joined
Sep 2, 2009
Messages
9,586
Reaction score
959
Points
126
tak sabar tunggu brita Sajjad kawen dan lahir kan anak ..
 

Jedi

CG Top Poster Club
Messages
45,601
Paid Membership
Joined
Feb 15, 2009
Messages
45,601
Reaction score
2,562
Points
201
Lepas beberapa tahun, dah cool down...merayu nak balik.

Dan kerajaan Malaysia dan rakyat Malaysia pun lembut hati dan memaafkan.

Poi~
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Messages
23,897
Joined
Jan 12, 2008
Messages
23,897
Reaction score
3,796
Points
201
Lepas beberapa tahun, dah cool down...merayu nak balik.

Dan kerajaan Malaysia dan rakyat Malaysia pun lembut hati dan memaafkan.

Poi~
tu macam biasalah,......nanti Nenek Siti K...back up...
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register