workshop

  1. Shawwal

    Mencari kedai Aircond Kereta Conti

    Assalamualaikum sahabat2 CG, sape yang tau & boleh share kedai servis aircond kereta continental area kajang/bangi. Saya pakai kete citroen smlm tetiba aircond tak berfungsi. Dah bawa ke kedai servis & mekanik saspek sama ada motor atau relay yg problem, tapi dia tak berani buat & suh saya bawa...
  2. dloanman

    Panduan Lengkap Cara Membina Workshop Kecil Untuk Bertukang Kayu

    ‘The Ultimate Small Shop Guide’ Reveals the Secret To Setting Up A Perfect Work Shop, In A Small Space Without a Nightmare Budget! Woodworkers struggling with limited funds and small spaces can cheer up. ‘The Ultimate Small Shop Guide: How to set up a complete small workshop on a budget’ is now...
  3. M

    To Sell Maxx 'N Go - Door-to-door Car Servicing

    Hey guys, Greetings from Maxx 'N Go! Maxx 'N Go provides premium class of service for your car's regular maintenance by using App to do instant appointment for door-to-door on site service. We are official authorized by MaxxOil which is premium engine oil from USA California with API...
  4. M

    To Sell Maxx N Go - Door-to-door Car Servicing

    Hey guys, Greetings from Maxx 'N Go! Maxx 'N Go provides premium class of service for your car's regular oil change by using App to do instant appointment for door-to-door on site service. We are official authorized by MaxxOil which is premium engine oil from USA California with API...
  5. evozero

    Wanted Bengkel Kereta - Repair gearbox Kia Spectra

    Salam Saya nak tanya ada tak sesiapa tahu mana nak repair gearbox kia spectra area KL/Selangor. Tanya Kat kws rumah saya damansara damai kos untuk repair dlm 1.6k ke 1.8k. So Kalau ada kwn2 yang tahu tempat repair murah blh share info...... terima kasih
  6. observador

    Kereta rosak

    Assalammualaikum semua.. ObS Nak tanya pendapat nie. Kenderaan ObS tetiba sistem semua 'shutdown' .. bateri dah tukar pown sama.. signal, hon, lampu semua xde. serupa dengan kmputer dah off..
  7. bell_phd

    Kedai mane yg boleh repair starter kereta ?

    salam semua geng cg... nak tye sikit kt area kl ni kedai pomen mne yg bole repair starter kereta...sbb starter ku problem...kne ketuk2 bru nk jalan...so rase karbon dlm tu je yg rosak..ade kedai yg bole buat tp jauh la kt nilai..nk tahu klu ade mbe2 yg tahu kdai mne bole buat...me stay kt area...
  8. F

    Wanted Bodykit waja dan kedai cat murah

    salam nak tanya sape taw kedai jual bodykit waja R3 atau evo area kl sel gombak jb yang murah atau harga berpatutan... dan kedai cat kereta murah warna biru subaru impreza diamond atau oren diamond bole wasap saya 0182022177
  9. M

    Kat mana kedai alignment tayar kat Alor setar paling baguih

    kat mana kedai alignment tayar kat loq setar paling baguih
  10. xaimisa

    (URGENT) Kedai Ketuk Dan Cat...~ mencari kedai spare part kereta yang OK....

    As salam.. Saya memerlukan rakan2 atau otai2 yang pernah membuka bengkel ketuk dan cat berminat hendak meluaskan perniagaan/membuka cawangan baru di auto service centre saya di seksyen 24 shah alam.. Dan saya ingin tanya kalau ada kawan2 cg yang bukak kedai spare parts kereta atau bole bgtau...
  11. SeeZ

    Mitsubishi service centre di KL/selangor?

    assalam.. keto den eksiden.. nk hantar bengkel2 panel insurans malas.. takut barang nnti tak ori.. apa2 payah.. so den nk tau kot2 ada sni org mitsubishi, den nk bertanya, dan seterusnya kalau jadi nak hantar kereta.... eksiden raya pertama...:((
  12. gersangnye

    Repair cermin kereta retak

    Salam ada sesiapa tau berapa kos untuk repair crack pada cermin depan mcm dalam gambo ni....line panjangggggggggggg....kalau ada tau yg murah pun leh share
  13. eboss

    Urgent- keta gang cg rosak disenawang- perlu info bengkel

    Baru dapat call dari warga CG yang on the way ke Senawang sebab kereta wife dia berasap...panas ler tu....perlukan bengkel atau tow truck area Senawang...sesiapa ada contack tolong SMS saya...takut nanti kena scam macam tread apa ntah minggu lepas...kat Senawang gak/ SMS ke 0133197008
  14. pagiygglpkinisdhtrg

    Wanted Mencari tempat Overhaul Alternator

    SAlam kengkawan. Aku puas ronda beberapa bengkel. Rata2 tak bole setel masalah alternator 4x4 buruk aku :p Nak order baru barang je RM 800 Kalau sekiranya ada pengguna 4x4 yang leh rekemen tempat overhaul alternator, terima kasih diucapkan. Area utama sekitar JB, tapi kalau ada area Johor...
  15. eboss

    To Sell Jual kereta sambil membantu anak yatim

    3 Hari lepas aku terjumpa kat mudah dot my 1 iklan..lepas aku buka rupanya depa nie sebuah NGO yang menguruskan anak anak yatim Di Kajang ajer..belakang area RESTORAN PERANTAU...untuk sumber kewangan depa buat bebagai business...tak mengharap sumbangan saja. Antara biz yg depa buat ialah jual...
  16. I

    To Sell BENGKEL KERETA UNTUK Di JUAL

    Salam Warga CG, Saya nak jual bengkel kereta, Tempat > Terengganu Harga > rm120k Sewa Tamat > jun2010 Kadar sewa > rm 1100.00 Tempoh Opreasi > 14 tahun Sebab nak jual > Nak balik Kampong yang berminat boleh pm saya dan tengok sendiri
  17. AD_AUTO_GARAGE

    To Sell Pusat Servis Kereta Di Ttdi Jaya,shah Alam

    Salam dan selamat sejahtera kepada semua warga CGF.. saya ada menjalankan perniagaan pusat servis kereta di TTDI JAYA, SHAH ALAM, sekiranya semua warga CGF ingin mendapatkan perkhidmatan baikpulih kereta, boleh layari website www.adautogarage.com untuk maklumat perkhidmatan, lokasi dan no.tel...
Top
Log in Register