Forex Chart

L
Reaction score
56

Profile posts Latest activity Postings About

  • 3. FCPO - Ni saham minyak sawit mentah. So, saham is high risk tapi high return..Ni saya penah try dan bukan saya punya minat lah..Sebab nak kena kaji betul2, atleast pegi kelas..saya try teknik2 melalui bacaan saja mmg tak cukup..mmg xbole..TApi sehari bole untung ratus2..ribu2 pun bole..tapi rugi pun sama..bole rugi ribu2 jugak. FCPO ni pun patut syariah..

    4. Saham2 - sama jugak la..Kena buat research..kalo main medium ke long term, bole untung..kalo nak main short term, mmg kena belajar teknik2 dia..Saya penah try jugak dan bole untung just melalui bacaan dan google sahaja..kalo long term lah..kalo main short term/kontra, mmg saya rugi je dulu..

    tu je la..Kalo nak try bisnes ke, saham ke, fcpo ke, letak limit modal..Saya dulu letak modal rm10k untuk try..kalo untung ok la..kalo rugi, rugi 10k je...jangan letak modal byk2...bagi saya kalo 10k pun abis, letak banyak2 modal pun sama..mesti abis jugak..

    Sbb tu skang saya fokus dekat hartanah dan asb saje...
    waalaikumussalam...

    waa..bole konsisten menyimpan 2k sebulan, banyak tu..tahniah2...

    Antara pelaburan yg bole try:

    1. ASB financing. Return on Investment (ROI) bole dapat 30% ke 40% setahun. Bagi saya ni pelaburan paling selamat dan senang dan xpening kepala..very low risk.

    2. Hartanah. - macam yg awak baca kisah saya ni, atau cite org2 lain..Hartanah ni mmg potensi pelaburan dia bagus..Tapi bukan semua rumah asal beli je bole untung.. Beli rumah yg betul je baru bole untung..Salah beli rumah, bole jadi beban.

    Hartanah ni dia medium risk..JAdi memang kena buat research, baca2 sikit, insyallah bole buat...Saya rase hartanah ni kita bole kontrol lagi risk dia.

    sambung...
    assalamualaikum tuan...

    saya tertarik dgn thread tuan....saya izul nak jumpa tuan untuk check finance saya....untuk makluman tuan, saya umur 30 bekerja dan isteri saya tidak kerja...setiap bulan saya consistent bulan simpan rm2000 dan kami tidak bermewah ala kadar...cuma simpanan saya tidak kembang masih maintain rm40k setiap tahun...saya ada bli rumah dan disewakan setiap bulan dapat lebihan rm175 sebulan...bagaimana saya nak kembangkan duit simpanan saya dalam pelaburan apa2 lagi????
  • Loading…
  • Loading…
  • Loading…
Top
Log in Register