Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,114
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,739
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,088
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-09-2013, 12:36 PM
Hans.Azhar Hans.Azhar is offline
Active Member

Hans.Azhar's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 694
Poster Rank: #4630
Thanked 71 Times
Active Level
Exclamation Dr. Azizan Osman seorang scammer? Google user click here



Claimed di email

Quote:
PROFIL RINGKAS DR AZIZAN OSMAN, PENGASAS dan PENGERUSI EKSEKUTIF RICHWORKS GROUP OF COMPANIES dan AZIZAN OSMAN INTERNATIONAL (S) Ptd Ltd

Mentor Pemasaran No.1 Asia
Seorang jutawan yang mempunyai 24 syarikat di dalam beberapa industri di Malaysia dan Singapura
Pemegang saham kedua terbesar syarikat INSBio Berhad yang disenarai di Bursa Malaysia
Seorang pakar dalam Strategi Pemasaran dan Pengiklanan - mempunyai agensi yang bertauliah di dalam Pengiklanan dan Pemasaran bagi TV, radio, akhbar dan majalah
Sering kali ditemuramah di TV, radio, majalah dan akhbar bagi perkongsian tips motivasi
Sering dijemput untuk memberi ceramah di sektor korporat dan program universiti
Sejak 2008, lebih daripada 350,000 peserta telah lulus dalam seminar-seminarnya yang mana merangkumi golongan profesional, eksekutif, ahli perniagaan, suri rumah dan pelajar
Terlibat secara aktif di dalam bidang pemasaran dan pengiklanan sejak 2001. Dilatih dan pernah bekerja di dalam sebuah organisasi antarabangsa yang beribu pejabat di London, United Kingdom serta berpengalaman menguruskan kempen dan program pemasaran untuk TM, Digi, Celcom, Standard Charted, HSBC, WWF dan MAKNA
aku nak proof

http://irichworks.com/hubungi.html

03-55191260

spin + "oh saya budak baru encik baru kerja seminggu"

berhati-hati

kalau salah tolong betulkan...

tujuan thread: kalau apa yang dia claim di atas ni tanpa bukti adakah dia ni scam? scam sebab false claim untuk dapatkan signups.

TT call mintak bukti - tiada bukti,just BS claims... TT baca public listed companies
__________________
Carilah jalan untuk mati syahid~

Last edited by Hans.Azhar; 17-09-2013 at 06:00 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-09-2013, 12:40 PM
TheLucky TheLucky is online now
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,959
Poster Rank: #2007
Thanked 8 Times
Active Level
Default

x paham... apa yg abang cuba sampaikan?
Reply With Quote
  #3  
Old 17-09-2013, 12:40 PM
danx danx is online now
Super Active Member

danx's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,850
Poster Rank: #762
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Dah banyak topik dia ni..
kat cg pon ada xstaf dia..
Reply With Quote
  #4  
Old 17-09-2013, 12:43 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -S.Bridge
Posts: 28,151
Poster Rank: #43
Thanked 494 Times
Active Level
My Mood:
Default

tak paham la tt...
__________________

Reply With Quote
  #5  
Old 17-09-2013, 12:44 PM
Abdul wahob Abdul wahob is offline
Well-Known
Member

Abdul wahob's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2011
Location: -Menumpang dibumi Allah-
Posts: 5,284
Poster Rank: #693
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

dari dulu org kata dia ni kaki hancing betul ke......
Reply With Quote
  #6  
Old 17-09-2013, 12:44 PM
mahir79 mahir79 is offline
Active Member

mahir79's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,668
Poster Rank: #2300
Thanked 99 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Dilatih dan pernah bekerja di dalam sebuah organisasi antarabangsa yang beribu pejabat di London, United Kingdom serta berpengalaman menguruskan kempen dan program pemasaran untuk TM, Digi, Celcom, Standard Charted, HSBC, WWF dan MAKNA
Dia buat benda biasa nampak macam gempak la..

Dia pernah kerja marketing untuk satu company nama COBRA. Office kat Taman Tun.

COBRA ni memang company yang selalu di outsource untuk buat sales. Jadi COBRA akan lantik orang buat sales macam jual streamyx, unifi, kad kredit, kutip derma.

Memang COBRA ni company asal UK.

Dia punya client TM, Bank, dan sebagainya..

So betulla apa Dr Azizan ni tulis. DIa pernah la kerja buat sales jual stremyx, unifi untuk TM kot...atau jual kad kredit untuk Bank, kutipkan derma untuk MAKNA...

gitu la...

yang penting bukan background dia...yang penting kalau dia punya isi motivasi dia boleh mengubah seseorang..kira okay la tu.
background dia memang syok la dia goreng
Reply With Quote
  #7  
Old 17-09-2013, 12:44 PM
percumaforex percumaforex is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,692
Poster Rank: #2278
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

join seminar ni leh jadi kaya en?baru tau ni
Reply With Quote
  #8  
Old 17-09-2013, 12:45 PM
Hobin Hobin is offline
Well-Known
Member

Hobin's Avatar

 
Trader Rating: (28)
Join Date: Oct 2009
Location: KL-AMSTERDAM-ABERDEEN-BRASIL-LONDON-KL
Posts: 8,015
Poster Rank: #391
Blog Entries: 1
Thanked 65 Times
Active Level
My Mood:
Default

part mana yg scam?? cuba share....
__________________
ICM + NKFX.COM : whatsapp 0129357116
E: hobinnetwork7@gmail.com
FB: ICM COMMUNITY NETWORK MALAYA
Reply With Quote
  #9  
Old 17-09-2013, 12:48 PM
oxygenO2 oxygenO2 is offline
Well-Known
Member

oxygenO2's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Posts: 9,344
Poster Rank: #310
Thanked 25 Times
Active Level
My Mood:
Default

ramai yg komen +ve,ade gak yg -ve..aku xpenah join..so mampu bace jelah...
__________________
Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan
Reply With Quote
  #10  
Old 17-09-2013, 12:48 PM
caklempong caklempong is offline
Active Member

caklempong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: living next door to alice
Posts: 1,514
Poster Rank: #2506
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Sejak 2008, lebih daripada 350,000 peserta telah lulus dalam seminar-seminarnya yang mana merangkumi golongan profesional, eksekutif, ahli perniagaan, suri rumah dan pelajar
exagaration

ni strategi yang memula dia buat awal-awal dulu. sewa dewan buat promosi masuk dewan percuma bagai. berduyun-duyun orang datang nak p tengok apa benda yang dipromosi tu. kesian audien yang berpeluh-peluh kepanasan dalam dewan.

semua peserta tu dia anggap lulus le tapi tak semestinya semua peserta tu anggap promosi dan preview dia tu berjaya dan membantu sebab ramai gak cakap mamat ni tong kosong.
__________________
Hensem Tiada Manis Ada

You have a private message, click here to read
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:22 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE