Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 17,142
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 17,118
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 50,361
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-04-2013, 09:04 AM
eden terror eden terror is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 72
Poster Rank: #17266
Thanked 1 Time
Active Level
Default Apa pendapat korang tentang Kolej UNIFIELD???

Salam Warga CG,

smlm aku pergi intebiu dkt kolej UNIFIELD, as perunding akademik.. so secara kesimpulannya, first 3 months, kejenyer kene wat calling student yg baru lps dpt result SPM, invite diorg dtg ke event, dgr pendedahan mengenai UNIFIELD College, kursus yg diorg tawarkan dll.

jadi, ape yg aku dgr & tahu ialah:

1. Kolej UNIFIELD adalah kolej bersekutu dari UiTM dan UTM. maksudnya di sini segala pembelajaran dari UiTM dan UTM, adalah sama juga di UNIFIELD.

2. Bila time graduation, student UNIFIELD akan konvo skali dgn student2 UiTM dan UTM.

3. Untuk masuk UNIFIELD, minimum kelayakan pelajar SPM adalah 3 kredit shj, sedangkan permohonan UPU kne minimum 5 kredit.

Aku mcm tertarik la dgn keje nie.. gaji basic + komisen (based on student register dgn UNIFIELD). itu dari segi kebaikan la yg aku nmpk. cume ade la keburukan skit.

So aku nk tye pendapat korg, yang mana pernah bekerja camni di mana2 kolej swasta, or ada sdara mara, sepupu ke, samada ok atau tidak.. apa PROS & CONS nyer...

TY sume..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-04-2013, 09:07 AM
dhiaperfumes dhiaperfumes is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 41,591
Poster Rank: #26
Thanked 55 Times
Active Level
Default

nak tahu lanjut tgk link ini http://www.unifield.edu.my/
__________________
[SIZE="3"][b][CENTER]
[URL="http://goo.gl/lyU5tA"]Kupon bonus instaforex USD100 + signal forex percuma[/URL]
[URL="http://goo.gl/5tcbte"][COLOR="Red"]Rahsia Buat duit USD100 hanya 15 Minit Sehari semudah 1..2..3 dengan Binary Option<<Klik Sini[/COLOR][/URL][/SIZE][/CENTER][/B]
Reply With Quote
  #3  
Old 09-04-2013, 09:13 AM
sitoplasmat sitoplasmat is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,495
Poster Rank: #1211
Thanked 4 Times
Active Level
Default

aku sebenarnya tak suka kolej style mcm nei..kesian bdk2 yg tak layak upu dan nak sambung belajar just masuk jer kolej2 mcm nei asal dpt belajar...padahal kolej nak buat duit...nei yang dikatakan pelajaran adalah peniagaan..siap klu dpt new student dapat komisen..lepas grade ke laut...jadi pendapat aku pada bdk2 yg kurang bernasib baik tu try kolej2 yang btl2 boleh bagi impak positif lepas habis belajar..atau ambik jer krusus kemahiran...kawan2 aku dulu yang habis spm trus keje semua dah berjaya..aku yang belajar tinggi nei pun tak berjaya mana...

untuk tt..goodluck..
Reply With Quote
  #4  
Old 09-04-2013, 09:45 AM
eden terror eden terror is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 72
Poster Rank: #17266
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sitoplasmat View Post
aku sebenarnya tak suka kolej style mcm nei..kesian bdk2 yg tak layak upu dan nak sambung belajar just masuk jer kolej2 mcm nei asal dpt belajar...padahal kolej nak buat duit...nei yang dikatakan pelajaran adalah peniagaan..siap klu dpt new student dapat komisen..lepas grade ke laut...jadi pendapat aku pada bdk2 yg kurang bernasib baik tu try kolej2 yang btl2 boleh bagi impak positif lepas habis belajar..atau ambik jer krusus kemahiran...kawan2 aku dulu yang habis spm trus keje semua dah berjaya..aku yang belajar tinggi nei pun tak berjaya mana...

untuk tt..goodluck..
hurm... maksudnya di sini pelajar harus bijak memilih samada kursus itu layak dan sesuai dgn die, then pihak kolej swasta kene tapis betul2 samada pelajar ini layak dgn program tersebut, dgn berpandukan background result SPM die..
Reply With Quote
  #5  
Old 09-04-2013, 12:44 PM
Mata38 Mata38 is offline
Regular

Mata38's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 944
Poster Rank: #3977
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dhiaperfumes View Post
nak tahu lanjut tgk link ini http://www.unifield.edu.my/
inilah jawapan yg sangat x membantu

Last edited by Mata38; 09-04-2013 at 12:49 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 09-04-2013, 12:46 PM
the_smith the_smith is offline
Active Plus

the_smith's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2008
Location: Sepang & Keramat
Posts: 2,660
Poster Rank: #1627
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

jaawatan ni lebih kurg sama mcm amrketing exec...ade target...kne pomot student pas SPM masuk kolej ni...
__________________
Quote:
"When you start supporting a football club, you don't support it because of the trophies, or a player or history. You support it because you found yourself somewhere there, you found a place where you completely belong" -- Dennis Bergkamp
Reply With Quote
  #7  
Old 09-04-2013, 12:47 PM
faris_sn faris_sn is offline
Legendary Member

faris_sn's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Location: CT Awan
Posts: 13,531
Poster Rank: #193
Thanked 11 Times
Active Level
Default

graduate kolej2 mcm ni biasanya kerja lain dr apa yg dia belajor walaupun result power2...
Reply With Quote
  #8  
Old 09-04-2013, 12:52 PM
Mata38 Mata38 is offline
Regular

Mata38's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2013
Posts: 944
Poster Rank: #3977
Thanked 4 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by the_smith View Post
jaawatan ni lebih kurg sama mcm amrketing exec...ade target...kne pomot student pas SPM masuk kolej ni...
Betul tu bro..

sesetengah tempat dipanggil Student Counselor dan ada dipanggil Administration Officer..
tapi main job scope adalah menarik orang untuk masuk dan belajar..
kalau ada cable baik dengan MOE memang cun dan terbaik..
dulu ada kes kolej swasta dapat list senarai pemohon UPU (IPTA) yg rejected..
siap semua yg rejected UPU tu dapat offer letter dari kolej swasta..

My personal tips: kena banyak buat promotion, media cetak, facebook, referral kawan2, flyers..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-04-2013, 01:57 PM
pecot85 pecot85 is online now
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 24,484
Poster Rank: #70
Thanked 237 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by eden terror View Post
Salam Warga CG,

smlm aku pergi intebiu dkt kolej UNIFIELD, as perunding akademik.. so secara kesimpulannya, first 3 months, kejenyer kene wat calling student yg baru lps dpt result SPM, invite diorg dtg ke event, dgr pendedahan mengenai UNIFIELD College, kursus yg diorg tawarkan dll.

jadi, ape yg aku dgr & tahu ialah:

1. Kolej UNIFIELD adalah kolej bersekutu dari UiTM dan UTM. maksudnya di sini segala pembelajaran dari UiTM dan UTM, adalah sama juga di UNIFIELD.

2. Bila time graduation, student UNIFIELD akan konvo skali dgn student2 UiTM dan UTM.

3. Untuk masuk UNIFIELD, minimum kelayakan pelajar SPM adalah 3 kredit shj, sedangkan permohonan UPU kne minimum 5 kredit.

Aku mcm tertarik la dgn keje nie.. gaji basic + komisen (based on student register dgn UNIFIELD). itu dari segi kebaikan la yg aku nmpk. cume ade la keburukan skit.

So aku nk tye pendapat korg, yang mana pernah bekerja camni di mana2 kolej swasta, or ada sdara mara, sepupu ke, samada ok atau tidak.. apa PROS & CONS nyer...

TY sume..
ni kolej kat somaban tu kan...ni buat marketing ni...cari student
__________________
Time after time
Reply With Quote
  #10  
Old 09-04-2013, 02:01 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 82,423
Poster Rank: #6
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

perunding akademik haha..nama scam..nak bg harapan je tu konon2 kita position gempak

-ada cikgu sekolah buat duit jual nama kt kolej2 ni
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:01 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE