Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-11-2012, 08:29 AM
skyside skyside is offline
Active Plus

skyside's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,699
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default 10 Dalil Safiq Rahim Patut Dibuang Dari Skuad Harimau Malaya



Menganalisis gaya permainan dan pemain memang dah jadi keutamaan semua orang termasuk penyokong tegar. Sudah sampai masa kita lebih berterus-terang dari simpan dalam hati lepas tu merana tengok pasukan bola kena kitai macam itu saja.

Kehadapan Safiq Rahim. Main macam setan malam tadi kau tahu? Ini dalil yang kau boleh fikir dalam-dalam kau patut sedar siapa diri kau!

1. Hantaran bola kau baik pendek atau panjang sangat meliar.
Kau sedar tak? Kau jenis tak tengok orang bila passing atau sebenarnya kau memang tak pakai otak bila passing bola? Pemain tengah yang selalu gagal hantar tepat kepada team-mate sememangnya pemain tengah yang GAGAL. Engkaulah orangnya.

2. Tahan bola kau serupa tahanan perang.
Banyak kali dah kami perati kau menahan bola tak lekat kat kaki. Tahan bola, bola pantul ke depan sampai bola tu dapat ke player lawan. Ada tu pun sama tahan bola merapu padahal takde pemain lawan pressure kau. Macam itu kualiti pemain kebangsaan?

3. Kau takde skill menggelecek
Kalau nak gelecek biar ada konfiden lah brader. Apa kebenda gelecek tapi macam nak rempuh orang? Penyudahnya bola terlepas. Dah tu kau bukan rajin nak kejar balik!

4. Kau takde konfiden nak hold-ball.
Bila menggelecek pun ZERO. Memang jahanam lah kau nak hold-ball. Hold-ball ni bermaksud bola kat kaki kau dan kau bawa bola dengan kaki kau tu ke tempat kosong cari dan buka ruang. Bila ada player lawan datang nak rampas bola. Kau patutnya boleh bawa bola tu ke tempat lain atau pass ke team-mate. Tapi kau TAKDE skill tu. Yang kau tahu bila dapat bola. Terus one-two step hantar. Atau bila dah menggelabah kena pressure, kau lambat nak passing bola kepada team-mate. Penyudahnya kelam kabut. Itu bukan ciri pemain tengah sebenar tahu?

5. Free kick sahaja tak berguna jugak.
Kau fikir kalau accurate free-kick kau power maka kau layak jadi pemain kebangsaan. Nan hado! Kalau setakat nak harap satu skill je power, apa kau fikir ni American Football? Pemain cuma ada satu skill saja? Ini bola sepak, *******! Pemain tengah sepatutnya ada lebih dari 2-3 skill. Free-kick kau semalam pun entah apa-apa.

6. Kau suka sangat nak ambil bola dari bawah pump ke atas.
Benda tu patutnya tugas Amar Rohidan. Bukan tugas kau. Kau kapten kau patut gesa dia. Bukan kau yang ambil tugas dia sampai tugas kau yang sepatutnya kau tinggalkan. Tak kisahlah kau rajin nak keluarkan bola dari kawasan sendiri ke kawasan lawan. Tapi cara kau nak hantar bola tu pun dah gagal. Kau hantar jauh ke flanker dan striker tapi hantaran kau mengkhinzir buta tak guna jugak. Atau kau dribble nak bawa bola ke kawasan lawan tapi asyik tak lepas. Menyusahkan kau tahu tak? Penyudahnya Amar Rohidan jadi tunggul kayu. Malaysia kena counter-attack.

7. Kau memang degil
Kami rasa dah berbuih orang cakap permainan kau dan prestasi kau semakin teruk. Tapi kau taknak dengar. Kau tak ambil iktibar dan takde inisiatif untuk tingkatkan kualiti permainan bola kau. Kau tahu tak beribu-ribu penyokong Selangor panjat kesyukuran bila kau blah dari Selangor dan pergi ke Johor? Ramai dah orang cakap kau main tak bagus tapi kau buat-buat bagus. KAmi pun tak tahu lah apa yang TMJ pandang ke gaya permainan kau. Malanglah Johor ada player macam kau season depan. Malang.

8. Kau tak layak pegang Ketua Pasukan Harimau Malaya
Kalau dah main teruk. Kau fikir anak buah kau nak respek kau sebagai ketua pasukan? Pergi mati.

9. Kau STAR kau fikir kau HEBAT?
Kau ingat Johor belanja besar nak dapatkan kau maka posisi kau kat skuad kebangsaan selamat? Kalau macam itu metaliti kau. Tak hairan kau main teruk.

10. Mentaliti kau dalam game-play kelas ketiga.
Semua benda salah yang kau buat dalam permainan dan perlawanan sudah mencerminkan mentaliti dan kadar berfikir kau tahap mana. Kelam kabut satu hal. Berebut bola takde teknik satu hal. Semua itu cukup jelas kau tak layak jadi pemain tengah kebangsaan dengan mentaliti macam takde effort nak ubah gaya permainan ke tahap lebih baik. SPM kau dapat berapa hah?

Apa yang Rajagobal pandang ke kau kami pun tak tahu. Mungkin sebab nama kau dah STAR, dia tak berani buang kau padahal prestasi semasa kau macam jahanam tak konsisten dan menurun. Jangan sampai seluruh penyokong chanting nama kau yang bukan-bukan sampai satu stadium dengar kau main macam tahi. Main betul-betul lah setan!



credit : sokeleaks
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 26-11-2012, 08:34 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 34,549
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 239
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

pedih ulu hati safiq baca ni
Reply With Quote
  #3  
Old 26-11-2012, 08:35 AM
lokman80 lokman80 is offline
Active Member

lokman80's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 1,847
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Hahahaha terbaeklah bro ....
Reply With Quote
  #4  
Old 26-11-2012, 08:35 AM
hello4u hello4u is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Location: Damansara-Puchong-KL-SeL
Posts: 6,924
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buang apek jugak......mcm xde goalkeeper sgt mesia nih....
__________________
[B][SIZE="2"][COLOR="Magenta"]MINIMA [COLOR="Red"]RM300[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR="Purple"][SIZE="2"]SPLIT JAD[/SIZE][/COLOR][/B][B]I [/B][COLOR="Red"][SIZE="3"][B]RM76800![/B][/SIZE][/COLOR]
[B][SIZE="2"][COLOR="Blue"]PRODUK ONLINE/OFFLINE
JADI TERAWAL[/COLOR][/SIZE][/B]
layari:[URL="http://www.jutawanyslm2u.com"][COLOR="Red"][SIZE="3"][B]Teamyslm2u[/B][/SIZE][/COLOR][/URL]
[B][SIZE="2"][COLOR="Red"]016.971.3924[/COLOR][/SIZE][/B]
Reply With Quote
  #5  
Old 26-11-2012, 08:36 AM
atlantis atlantis is offline
CG Top Poster Club

atlantis's Avatar

 
Trader Rating: (12)
Join Date: Feb 2008
Location: melaka
Posts: 35,233
Thanks (Received): 769
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

buang harimau tu terus. taja budak nak sekolah lagi baik
Reply With Quote
  #6  
Old 26-11-2012, 08:37 AM
saxsor saxsor is offline
Super Active

saxsor's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: May 2009
Posts: 8,448
Thanks (Received): 30
Likes (Received): 2
Active Level
Default

midfield kaku...

berlambak midfield hebat kt malaysia ni, si ke7ing tu pilih yg hampeh...
Reply With Quote
  #7  
Old 26-11-2012, 08:37 AM
angah83 angah83 is offline
Super Active

angah83's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2009
Location: Ukay Perdana, Ampang
Posts: 5,083
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
  #8  
Old 26-11-2012, 08:38 AM
ikanmas84 ikanmas84 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2012
Posts: 62
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

main cam taik..
elok la tu
Reply With Quote
  #9  
Old 26-11-2012, 08:38 AM
skyside skyside is offline
Active Plus

skyside's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2009
Posts: 3,699
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mmg betul artikel ni.
aku tgk safiq rahim mmg xde function.
ingatkan boleh harap ke free kick dia gak tp ke lautt
Reply With Quote
  #10  
Old 26-11-2012, 08:38 AM
agrofutures agrofutures is offline
Active Member

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,034
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

aku salute komen dari penyokong tegar..datang dari dalam hati betul2..Bagus bro..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump