Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 20,222
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 50,795
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 38,363
More...
  #1  
Old 10-07-2011, 07:42 PM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default Barang mekap & solekan tips


~ MAKEUP & MEKAP SHOP ~

Kini kembali dengan lebih banyak produk mekap lagih..

bagi siapa yang tak tahu nak guna barang mekap
boleh join kelas mekap saya...

Promosi untuk tahun 2011 hanya RM70 seorang!!!

Ok di sini menjual pelbagai barangan mekap
dengan harga yang sangat menakjubkan.

Tak percaya ...semak lah!


Antara barang yang terdapat disini :

Meiko Naturactor Foundation
RM35.00 !

NATURACTOR CREAM ADALAH FOUNDATION YANG MAMPU MENGEKALKAN
MAKEUP LEBIH LAMA DAN MENUTUP PARUT DI WAJAH

~ Anti kilauan / tidak berminyak.
~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
~ Melindungi kulit dari sinar uv yang menyebabkan pigmentasi
~ Senang digunakan dan tidak melekit
~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
~ Tidak menutup pori-pori
~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional

Tips/kegunaan Foundation mengikut warna kulit & pemakaian;

Code Colour Dan Kegunaan

CODE 130
Lightest Biasanya ton ni sesuai utk kulit wanita chinese yg paling cerah

CODE 140
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese 1 tingkat kurang cerah dari ton 130

CODE 141
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese / melayu yg cerah, kurang cerah dari ton 140

CODE 150
Dark Biasanya digunakan utk kulit gelap, wanita Melayu/India

CODE 151
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu yang cerah (sawo matang cerah)

CODE 152
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu/india (sawo matang paling gelap)

CODE 153
Darker -Biasanye digunakan utk kulit paling gelap & Berfungsi sebagai shading (kecilkn bntuk muka/pipi/dagu & utk mancungkan hidung)

CODE 161
Yellow Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT GELAP. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 171
Green Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT CERAH. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 181
White Digunakan sbgai highlight..utk cover lingkaran gelap bawah mata. Tidak sesuai digunakan terlalu tebal pada siang hari/di tempat terbuka krn cahaya matahari akan buat bwh mata terlalu highlight. Sesuai untuk majlis di malam hari..(boleh juga digunakan untuk cover dark circle(lingkaran gelap bawah mata-cuma sapuan nipis sahaja-selepas memakai foundation ton warna kulit)



Loose Powder Meiko Foundation
RM50.00

NATURAL CODE : 51



Personal Makeup Brush 7 pcs
RM25.00

WARNA : HITAM & PINK



Brush 12 pcs
RM35.00



Brush set 24 pcs
RM75



Stay dont Stray Benefit
RM25.00

Sebagai Mekap Base & Eye Base



Dubai Pallete
RM49.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Miss Rose 110 Colors Eyeshadow
RM65.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Romantic Colors
RM59.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors




MissRose 12o Colors
RM69.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Maycheer Blusher & Shading Pallete
RM35.00

- terdapat blusher dan shading dalam satu pallete
- mudah dan senang dibawa



Efolar Gel Eyeliner
RM25.00

- gel eyeliner



Kajal
RM5.00

- sangat hitam dan pekat



Eyebrow Viva Pencil
RM15.00

- sangat soft dan coklat yg cantik



Lipstik
RM35.00

- bersaiz besar
- sesuai untuk kulit yg sensetif

]

Remover Makeup
RM10.00

- remover makeup yg ajaib
- sangat mudah menghilangkan makeup tanpa
tekanan yg menyakitkan




Bedak Pixy
Besar : RM20.00
Kecik : RM10.00

- bedak yang sangat best
- galmer code natural beige & tropical beige



Latex Span
RM1.00 1 pcs



Makeup Beg
RM160.00



Danni Eyeshadow Pallete
RM50.00



Untuk memesan barangan sila sms di :

telefon : 014-3262127
email : eizlien_82@yahoo.co.uk
FB : Lien Aris
Blog : Sofina Touch Mekap


Pembayaran Bank in / ATM boleh dibuat :

CIMB : 14170001027205 ( Mazlin binti Aris )
Maybank : 164221381013 ( Saari bin Zulkifle )


setelah pembayaran di buat sila confirmkan masa bayaran
dan alamat/no tel untuk dihantar ke 014-3262127.

TQ

__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch

Last edited by eizlien_82; 30-09-2012 at 10:36 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2011, 09:43 PM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump for today!!!
__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2011, 09:27 PM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default


~ MAKEUP & MEKAP SHOP ~

Kini kembali dengan lebih banyak produk mekap lagih..

bagi siapa yang tak tahu nak guna barang mekap
boleh join kelas mekap saya...

Promosi untuk tahun 2011 hanya RM70 seorang!!!

Ok di sini menjual pelbagai barangan mekap
dengan harga yang sangat menakjubkan.

Tak percaya ...semak lah!


Antara barang yang terdapat disini :

Meiko Naturactor Foundation
RM35.00 !

NATURACTOR CREAM ADALAH FOUNDATION YANG MAMPU MENGEKALKAN
MAKEUP LEBIH LAMA DAN MENUTUP PARUT DI WAJAH

~ Anti kilauan / tidak berminyak.
~ 100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat, dan noda hitam
~ Ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakainya
~ Melindungi kulit dari sinar uv yang menyebabkan pigmentasi
~ Senang digunakan dan tidak melekit
~ Bertahan hingga 12 jam, berbanding bedak biasa hanya 1 jam.
~ Tidak menutup pori-pori
~ Sering digunapakai oleh makeup artis professional

Tips/kegunaan Foundation mengikut warna kulit & pemakaian;

Code Colour Dan Kegunaan

CODE 130
Lightest Biasanya ton ni sesuai utk kulit wanita chinese yg paling cerah

CODE 140
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese 1 tingkat kurang cerah dari ton 130

CODE 141
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita chinese / melayu yg cerah, kurang cerah dari ton 140

CODE 150
Dark Biasanya digunakan utk kulit gelap, wanita Melayu/India

CODE 151
Lighter Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu yang cerah (sawo matang cerah)

CODE 152
Light Biasanya digunakan utk kulit wanita melayu/india (sawo matang paling gelap)

CODE 153
Darker -Biasanye digunakan utk kulit paling gelap & Berfungsi sebagai shading (kecilkn bntuk muka/pipi/dagu & utk mancungkan hidung)

CODE 161
Yellow Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT GELAP. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 171
Green Bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT CERAH. Tetapi dinasihatkan utk tidak dipakai terlalu tebal & hanya dilayangkan nipis-nipis ditempat yang ada masalah sahaja -jerawat/parut (tidak perlu disapu keseluruhan muka)

CODE 181
White Digunakan sbgai highlight..utk cover lingkaran gelap bawah mata. Tidak sesuai digunakan terlalu tebal pada siang hari/di tempat terbuka krn cahaya matahari akan buat bwh mata terlalu highlight. Sesuai untuk majlis di malam hari..(boleh juga digunakan untuk cover dark circle(lingkaran gelap bawah mata-cuma sapuan nipis sahaja-selepas memakai foundation ton warna kulit)



Loose Powder Meiko Foundation
RM50.00

NATURAL CODE : 51



Personal Makeup Brush 7 pcs
RM25.00

WARNA : HITAM & PINK



Brush 12 pcs
RM35.00



Brush set 24 pcs
RM75



Stay dont Stray Benefit
RM25.00

Sebagai Mekap Base & Eye Base



Dubai Pallete
RM49.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Miss Rose 110 Colors Eyeshadow
RM65.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Romantic Colors
RM59.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors




MissRose 12o Colors
RM69.00

- colors yang sangat cantik dan lasting
- shimer colors



Maycheer Blusher & Shading Pallete
RM35.00

- terdapat blusher dan shading dalam satu pallete
- mudah dan senang dibawa



Efolar Gel Eyeliner
RM25.00

- gel eyeliner



Kajal
RM5.00

- sangat hitam dan pekat



Eyebrow Viva Pencil
RM15.00

- sangat soft dan coklat yg cantik



Lipstik
RM35.00

- bersaiz besar
- sesuai untuk kulit yg sensetif

]

Remover Makeup
RM10.00

- remover makeup yg ajaib
- sangat mudah menghilangkan makeup tanpa
tekanan yg menyakitkan




Bedak Pixy
Besar : RM20.00
Kecik : RM10.00

- bedak yang sangat best
- galmer code natural beige & tropical beige



Latex Span
RM1.00 1 pcs



Makeup Beg
RM160.00



Danni Eyeshadow Pallete
RM50.00



Untuk memesan barangan sila sms di :

telefon : 014-3262127
email : eizlien_82@yahoo.co.uk
FB : Lien Aris
Blog : Sofina Touch Mekap


Pembayaran Bank in / ATM boleh dibuat :

CIMB : 14170001027205 ( Mazlin binti Aris )
Maybank : 164221381013 ( Saari bin Zulkifle )


setelah pembayaran di buat sila confirmkan masa bayaran
dan alamat/no tel untuk dihantar ke 014-3262127.

TQ

__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch

Last edited by eizlien_82; 30-09-2012 at 10:12 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 14-07-2011, 11:17 PM
vious7 vious7 is offline
Super Active Member

vious7's Avatar
 
Trader Rating: (43)
Join Date: Jun 2008
Posts: 3,415
Poster Rank: #1098
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

cayalah TT ! Gudluck!
__________________
Menyediakan Perkhidmatan Repair|Sell Computer@laptop Accessory|Harga terbaik|Murah|Nego|Internet|Laju..:D

FB-Arie Vious Seven @ Page Vs Seven Enterprise
Hp No : 014 321 1136 Arie
Services to unlock Huawei,ZTE,Vodafone Usb Modem
Reply With Quote
  #5  
Old 05-07-2012, 10:05 AM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default Hasil menggunakan meiko foundation

Salam semua,

Nak share makeup menggunakan Naturactor meiko, hasil yang sangat natural dan lite je

Majlis Pertunangan Ain
Event Tunang
Request : very natural makeup
Kening tak cukur

ok kalu nak tempahan solekan boleh hubungi terus Lien
di 0143262127, macehhh!
__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch
Reply With Quote
  #6  
Old 05-07-2012, 10:08 AM
Hidier Hidier is offline
Legendary Member

Hidier's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Location: Johor
Posts: 11,285
Poster Rank: #226
Thanked 905 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eizlien_82 View Post
Salam semua,

Nak share makeup menggunakan Naturactor meiko, hasil yang sangat natural dan lite je

Majlis Pertunangan Ain
Event Tunang
Request : very natural makeup
Kening tak cukur

ok kalu nak tempahan solekan boleh hubungi terus Lien
di 0143262127, macehhh!
fuh....mmg cantik giler selepas di solek...
__________________
FULLTIME


ASB Loan & CWA UNIT TRUST & AIA MEDICAL CARD / INSURANCE
012-7796200
Reply With Quote
  #7  
Old 30-09-2012, 10:10 PM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

yup...kalu kene gaya solekan memg boleh tergoda
__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch
Reply With Quote
  #8  
Old 30-09-2012, 10:35 PM
eizlien_82 eizlien_82 is offline
Super Active Member

eizlien_82's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Dec 2008
Location: depan komputer
Posts: 3,367
Poster Rank: #1120
Thanked 53 Times
Active Level
My Mood:
Default

Job Mekap Nikah Siti Khadijah
Tema : Colourful
Request : Fokus mata
Kening tidak dicukur seperti biasa

Berminat untuk tempahan solekan saya sila hubungi 014-3262127

Feel free to visit my FB : www.facebook.com/lien.aris
Attached Images
File Type: jpg header.jpg (970.4 KB, 1 views)
File Type: jpg 16.jpg (1.59 MB, 4 views)
File Type: jpg 10.jpg (808.8 KB, 1 views)
__________________
FB : Lien Aris
Blogs : Sofina Touch
Reply With Quote
  #9  
Old 13-05-2013, 05:18 PM
pink_na pink_na is offline
Normal Member

pink_na's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 242
Poster Rank: #8732
Thanked 0 Times
Active Level
Default

park sini dulu
__________________
~ MILIKI FARMASI COSWAY MILIK ANDA SERENDAH RM5100 ~
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:37 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE