Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Vehicles Sale/Rent

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,139
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,762
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,724
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 24-10-2010, 11:57 PM
nasuha_2007 nasuha_2007 is offline
Active Member

nasuha_2007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,840
Poster Rank: #2154
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default WTS - Kereta Import NASUHA Mampu Milik - Testimonial--1st PAGE

Keter status SCRAP singapore aka Temasek. Sangat sesuai untuk dibuat spare part, tapi sbb condition yang teramat cun ramai yg trus drive atas jalan. Sesuai benor wat 2nd car, wat kenderaan rasmi pusing2 taman ur kg & g masjid. , sebarang pertanyaan bole PM...



Quote:
Originally Posted by nasuha_2007 View Post
buat rakan2 forumer yang nak menambah posting adalah dialu2kan
untuk tambah posting kat thread ni,
tapi bagi serius buyer...sila berurusan dengan saya melalui PM,
saya akan berikan ctc no dan prospek bole kemukakan apa2 sajer pertanyaan,
best price ur diskaun sy beri kepada semua pembeli sy...
jgn la malu2 utk wat panggilan kerana...
saya ni peramah orgnyer
SAYA TIDAK MENJUAL SUPERBIKE SINGAPORE, HARAP MAKLUM....


*GAMBAR-GAMBAR KERETA YANG DIPAPARKAN DI SINI ADALAH CONTOH MODEL YANG TELAH PUN DIJUAL.

*Stok kereta TIDAK tersedia kecuali dinyatakan sebaliknya. Saya menggunakan kaedah base on order. Kereta dibawa masuk khusus utk buyer yg dah confirm dan telah meletak deposit. So mmg tak timbul soal prospek nak belek2 ur test drive dulu keter yg diingini,maaf byk2 ni la method sy deal sejak zaman berzaman. So mereka yg rasa x adil utk mereka yg nak membeli xdpt tengok kereta terlebih dahulu...sila batalkan niat anda awal2 lagi utk deal.
1. NISSAN SENTRA 1.6 2001 (rm8k)




3. HONDA JAZZ 2003 (rm10k)




4. HONDA STREAM 1.7 2002 (rm12k)



5. HONDA CIVIC ES 2001 (rm9500)


6. MAZDA 3 1.6 Tahun 2004 (rm12k)



7. TOYOTA WISH 2003/04 1.8 (rm15k)




8. TOYOTA VIOS(A) 1.5 rm10k




9. BMW 318i E46 1.9 01/02 (13k)



10. HONDA ODYSSEY RA6 2002/03 (12k)

[

11. Honda Odyssey RB1 2004/05 rm17k



12. VOLKSYWGEN BEETLE 2.0 (A) 2002/03 RM15K




[SIZE="2"][FONT="Comic Sans MS"]

13. Mitsubishi Grandis 2.4 2004 RM13k



Mereka yang berminat dgn model2 lain bole PM dgn menyatakan model & tahun. Keter scrap singapore yang byk dlm stor mostly model tahun 1999-2005. Ada juga prospek yg bertnyakan model2 baru thn 07-08 yg sy rasa mereka TAK FAHAM dgn status kereta yg sy jual. Ramai prospek yg inginkan warna kereta pilihan masing2 dan ingin saya nyatakan di sini, permintaan color2 pilihan amat sukar ditunaikan. Range harga bagi kereta beserta geran adalah
>rm15k.


KAEDAH/PROSEDUR BERURUSAN
1. Confirmkan model
2. Deposit rm500 (depo min bergantung dgn model)
3. tunggu 2-3 hari
4. Hand over kereta di lokasi yang dipersetujui bersama.
5. Bayaran harga body kereta dijelaskan, kereta di bawa pulang oleh new
owner.
6. Masa 2-3 minggu diperlukan untuk urusan geran/doc (ini adalah pilihan bg mereka yg mahukan geran, kos tambahan rm6k-7k)


*Term Cash Only. Ni bukan Used Car, so jgn la tanya pasal Loan Hire Purchase lak .harga masih bole dirunding




TESTIMONIAL

Quote:
Originally Posted by GT View Post
Thread ni telus... Good job TT!
Quote:
Originally Posted by pertiwi View Post
salam tt....tanks sebab sudi tunggu sy sampai jam 1 pagi walaupun anak tt dimasukkan ke hospital. moga anak tt cepat sembuh.insyaallah..
apepun, kereta yg sy amik semalam mmg antara kete idaman sy..alhamdulillah takde masalah... time kasih kerana memberikan perkhidmatan terbaik...caya lah tt !!!!!!
Quote:
Originally Posted by rem.billion View Post
nasuha_2007 <--- trusted seller..

mungkin urusan jualbeli kita takde jodoh lagi...
Quote:
Originally Posted by alzaidie View Post
Have a great, fast and clean deal with TT..tanx bro..next time kite deal lagi..
Quote:
Originally Posted by My-elance.com View Post
salam semua

memandangkan aku baru je habis deal dengan brader nasuha ni keta honda city, so aku vote dia memang bagus

cakap serupa bikin punya

dari keta sampai ke document, memang dia tunaikan

so yang ada duit dan nak deal, memang boleh sangat

teruskan bro nasuha
Quote:
Originally Posted by kuyip View Post
aku nk bt testi bt tt,dah masuk 6 bln sumer jalan lancar,n jap lagi ,dah nk abes cukai jalan ,harap tt amek perhatian tq bro nasuha ,bt sume yg nk berurusan ngan tt copek2 jgn x amek nti makan dalam jadi kanser tgk kete2 cantek yg murah ni
Quote:
Originally Posted by kawe View Post
Baru jer ambik kete ngan tt mlm td..
ok. nice deal, boleh dipercayai
sumer dia citer A to Z
tp biasa la, risiko tanggung sendiri
Thanks a lot bro
kalau ada rezeki nk ambik 2nd car plak
Quote:
Originally Posted by sazlah View Post
Saya dah terima kereta saya tempoh hari, alhamdulillah semua ok. Puas hati bro!
Quote:
Originally Posted by riznan18 View Post
Salam ..bro nasuha ...
sorry lambat nak update.. keter yg hari tu..aku angkat..
rasanya dah 2minggu pakai..hari ni baru sempat nak tukar timing bell
baru syok sikit jalan2 tak lah risau problem..nanti.hee
terima kasih...bro nasuha.... kau memang pegang pada jangi...
tak perlu kawan2 nak risau.......kalu nak angkat...
Quote:
Originally Posted by tauke_830 View Post
Pengalaman roadblock guna kereta yang dijual oleh TT. Dari JB ke KL ada 4 roadblock, kesemua lepas. Terbaik TT... Dijamin kereta tak bermasalah....
Quote:
Originally Posted by akustik View Post
salam semua..

ok alhamdulillah kete selamat sampai ..rabu lepas order semalam deal ngan tt dekat area jb..so far puas hati dengan condition..wlpun usia kete dekat 10 tahun..aku brani cakap interior & enjin 3x better dan our used car ..terkezut gak..bayangan aku keter scrap plus murah so mesti byk kene bikin..tgk2 mak aih org singapore mmg pandai jaga keter kut hehe..lain beb..so drive blik mlm tadi gak..ada thrill gak..after toll kajang JPJ buat goblok..berderau kejap....slow2 angkat tangan..die suluh roadtek aku, then suruh jalan...fuhh....tulen bang haha..

ok untuk tt...aku bagi 10/10..boleh berkompromi..senang bincang..lebih kurang pun kira afdal..yg penting mestilah genuine buyer..yg penting nawaitu nak pakai keter ni kene betullah..risk is always everywhere..makesure you follow the rules then insyallah you'll be safe..
Quote:
Originally Posted by ladang_tebu View Post
Tahniah bro.. akhirnya aku pun dpt memiliki kereta import...(kereta biarlah dirahsiakan)
serius aku bgtau bro nasuha nie memang nak cari org yg betul genuine buyer..pembeli yg serius.. jd kenalah fahami ape keperluan dan risiko yg akan dihadapi.. baca dan fahamilah... pas2 deal ngan bro nasuha .. gerenti dpt kereta yg diidamkan.. bukan senang nak dpt penjual yg jujur dan amanah mcm nie... semoga berjaya dan murah rezeki bro nasuha...
Quote:
Originally Posted by charlebro View Post
Baru selesai deal/ambik kete dgan TT petang tadi.
Only have 2 words to say "Trusted seller"

Will deal again.
Quote:
Originally Posted by mrz View Post
Trusted seller. U get what u pay. Nice person. Tunggu apelagi kumpul duit cepat2 kasi angkat satu laaa. Sempoi....

p.s: tt testi dah cuntek ni jgn lupe komisen ek
Quote:
Originally Posted by creative View Post
salam frenz,

saya..baru jer selesai deal dgan tt.kereta honda dah kluar..tt memang telus..banyak tips2 ttg kereta yg dia berikan.

pada kengkawan yg nak order ngan tt ..sila contact atau pm tt..dar a-z dia akan xplain.

tt,next time kita deal lagi..ada 1 model lg yg aku nak rembat..tunggu...huhu
Quote:
Originally Posted by shaf5217 View Post
Perrrrrghhhhh!! Deal dgn bro nasuha memang best! Aku la pemilik odyssey yang rare tu Sekarang..mudah & sangat effisyen... Kereta sgt2 tip top, man top & top! Hehe..yang lain2 tu...cepat2 la kasi close deal dgn bro nasuha...

TQ bro! Kalo ade y baik2 lg halo2 la kawan ye.. Hehehe
Quote:
Originally Posted by lastdeath View Post
Thnx bro kerana dtg jauh2 utk htr kereta sy....anyways it's great dpt berurusan dgn bro nasuha..bro nasuha is the most trusted dealer...akhirnye subaru sdh menjadi milik sy...thnx again bro nasuha...
Quote:
Originally Posted by Akhtar View Post
Baru lepas amik kete ngan tt.. service mmg mantop tp nasib x baik dpt kete yg xde sportrim. Overall kete mmg ok, cat ngan enjin mmg mantop.. terus drive balik kampung dengan jayanya. TT, honda accord ada x?
Quote:
Originally Posted by zulfadlihariz271 View Post
salam semua..sy da pick up kereta sy..alhamdulillah sume ok..condition tip top mcm baru..xbusuk..cme lmpu depan blow..esok tuka mentol..haha..ape2 hal..tq bro..nnti ade bnde nk cite2..tq very much
Quote:
Originally Posted by umarroy View Post
Salam semua..baru balik dari lokasi jumpa TT sejauh 1000km(lebih kurang) dua hala..jauh x? :-P Akhirnya Euro R menjadi milik saya..yahuu!! Err..ke da ada org booking nih? huhu.
Apa yg nak d simpul kan ialah..saya pergi dgn harapan,,saya pulang dgn kepuasan!! Memang berbaloi,tip top!!puas hati!
Kali kedua berurusan dgn bro nasuha,kali ni bwk geng..buat teman nk balik jauh..sebab 1st time ritu,mcm sunyi je dlm bukit tu..hehe..
Bro,terima kasih banyak2,,memang seperti yg bro katakan....terbang macam burung,rasa macam kura2....!:-D Terbaik lah! InsyaAllah lain kali pulak..saya minat bangat kt eura R tuh!adedeii..tggu harga turun,mesti mau try jugak!

umarroy
Quote:
Originally Posted by shaf5217 View Post
Skali lg aku berurusan dgn abang y best ni! Tiba2, kereta y "TAK PERNAH" menjadi idaman ku menjadi milikku! Ekekekekekek! Mencanak! One word to describe this TT, SUPERB! Thanks brother!!
Quote:
Originally Posted by suka kereta View Post
alhamdulilah..jumaat lepas dah berurusan dgn bro nasuha...tapi x de rezeki beliau tak dapat hantar keta.hanya saudaranya sahaja yg dtg..katanya segan nak jumpa saya..hi..hi..keta tu memang kena byk berSABAR masa pandu..silap tekan,langgar la peraturan jln ry.power sgt..tq bro....ada masa kita jumpa raya nnti k....
Quote:
Originally Posted by putriely View Post
Bg testi sikit..telus...dpt diskaun...straight forward..reccomended..ckp serup bikin...setahun lg kita deal lg.. ..beraya la saya tahun ni dgn bakal mak mertua....ha2..tu je objektifnya!
Quote:
Originally Posted by rulhelmi View Post
allhamdullilah..selesai deal ngan TT mmg terbaiklah servis mmg di'recommmed' la..mmg berbaloi...
Quote:
Originally Posted by justfollow View Post
Giliran aku pulak bg testi utk TT.
Siang tadi dah settle ambik kereta dengan TT ( tak perlu tau la kereta apa ). Siap hantar sampai rumah, pastu aku pulak hantar TT. Masih lagi belek2 kereta yang baru dapat sebab tak sangka pulak boleh dapat kereta idaman yang mungkin tak mampu milik kalau tak ambik dengan TT. Hampir 2 thn aku follow thread TT hingga sampai seru nak angkat sebijik jugak. Memang puas hati dan TT pulak jenis peramah dan boleh lebih kurang orangnya.
Terima kasih dan tabik untuk TT..
Quote:
Originally Posted by mr syem View Post
bro nasuha memang terbaik..pada sesiapa yang belum pernah deal dgn beliau atau nak deal dgn beliau dipersilakan..memang terbaik..apa yang bro nasuha nasihat or cadangkan memang boleh diguna pakai..thz bro nasuha...

Quote:
Originally Posted by Siapasaya View Post
Terima Kaseh kt bro nasuha atas ketelusan proses beli kereta..insyallah ade duit lebih boleh le beli sebiji lagi buat pegi pasar heheh .thumbs up!!!...to bro nasuha kereta gile la best.memang tip top....layan corner tadi kat jalan gunong perghhh handling/engine dia umphh giler hehehehehehh..tu belum bikin tuh...memang bakal ke sepang la jawabnye hahahahah........impian ku tercapai jua akhirnye.....terima kaseh dan terima kaseh bro nasuha-Hasree
Quote:
Originally Posted by azrulanuar View Post
Saya telah membeli sebuah MPV dari Tuan Nasuha Pada 3 hb July 2013.. untuk baraya... condition sangat tiptop.. terbaek la .. siap belanje saya hotel tido semalam serta belanje tambang teksi saya ke lokasi pengambilan..alhamdulillah perjalanan saya seorng diri dari kl ke *** bersama MPV tu sgt cemerlang.. sangat puas hati..tq a lot Ustaz Nasuha..

Aku kerap menerima pertanyaan2 ttg model2 tertentu terutama keter kategori "performance & mewah". Walau pun dah byk kali aku mention yg aku prefer deal keter2 harga rendah@bajet shj, tapi masih ramai yg tanya berulang2 melalui PM termasuk yg post kat thread ni, Bukan kerana model tu tak ada, tetapi aku yang TIDAK BERMINAT utk bwk masuk atas sbb2 tertentu. List aku akan masuk kat 1st page thread ni dan akan update dari masa ke masa.

INFO TAMBAHAN SUMBANGAN CGRIAN
Quote:
Originally Posted by rakyatmalaysia View Post
ayo, nape ni bro, bru plan nk angkt sejibik.. siap wat study pasal keta temasik ni lagi, aku call ex office mate aku td, tny2 last2 dia ngaku jgk mmg dia pakai keta temasik, dulu dia pakai keta piang(aku x brp paham maksud 'piang' ni), tp skrg dia pakai keta lupus mcm ko jual sbb risiko rendah, tak tau btol ke tidak, sapa ada info tlg explain...

BTW ni yg aku dapat dari dia..

nak pakai boleh, tp bnyk pantang larang, yg kantoi bnyk tu sebab langgar pantang. Pantangnya ialah:

* Jgn cari pasal dgn penguatkuasa, jgn langgar undang2, jadilah pemandu yg baik

* elok jgn bgtau sesapapun tmasuk bini, mak bapak n lain, biar ko sendiri yg tau keta ko tu keta temasik, kalo keja gomen susah la sebab nk kena istihar harta, so dia guna nma bapak dia..

* jgn mod keta sampai tarik perhatian penguatkuasa, tinted pun ala2 kadar je la @ jgn tinted langsung..

* Jgn bangga diri, mentang2 bawak keta mewah, duk mnunjuk2, stay cool, dia sendiri pun jrg dtg ofis ngan keta temasik, dtg dgn kancil je

* Dia bnyk kali jugak lepas roadblock polis, Alhamdulillah tak de apa2, roadblock JPJ tak pernah kena lagi, so tak tau nk ckp bole kantoi ke tidak. kalau takat check IC, Lesen n Roadtax InsyaAllah bole lepas, tp kalau siap suluh2 dalam2, paham2 je la..

* kalo pakai kat kampung, InsyaAllah x de masalah, dia belikan keta temasik lupus kat bapak dia dah pakai dekat 4 tahun, tak de masalah, kena jaga roadtax je, selalu mau idup...

* bak kata tajuk thread ni, pakaila keta MAMPU MILIK, kalo ko keje gaji 2k sebulan, mak bapak x kaya, tp pakai keta mewah mmg cari pasal la, better pakai je keta yg ko agak ko dpt beli dngan gaji ko, cuma harga lagi murah, dgn erti kata lain pakai keta ni untuk beli keta mampu milik dgn harga murah, bukan beli untuk bergaya dgn keta mewah dgn harga murah. sebijik2 aku taip apa dia ckp ni...he he

* last dia ada crita pasal beza keta piang dgn keta lupus dri temasik ni, tp aku x brp paham, yg aku paham keta piang lagi tinggi risikonya dari kereta lupus sbb dgn tuan2 sekali kena bala (otai2 tolong betolkan kalau aku salah pemahaman)

tlog explain mana2 part yg x betol @ info tambahan untuk dikongsi bersama tQ
KERETA YANG TIDAK ADA DLM STOK NASUHA

1. Toyota Alphard
2. Toyota Caldina
3. Keter2 spesis Ferrari & Porche
4. Model2 Peugeot
5. Integra DC5
6. Model2 Mit. EVO
7. Model2 SUV
8. Toyota Hilux
9. Model2 4 wheels
10. Honda EK4 & EK9


AKHIR KATA...PROSPEK DIGALAKAN SUPAYA MENGAJUKAN SEBARANG PERTANYAAN KEPADA SAYA TERUS THRU PM SUPAYA SAYA DAPAT JAWAB SECARA LEBIH KHUSUS & JELAS, TERUTAMA TENTANG HARGA KERETA DAN DOKUMEN.

Last edited by nasuha_2007; 25-05-2014 at 12:06 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-10-2010, 12:00 AM
haudli haudli is online now
CG Top Poster Club

haudli's Avatar

 
Trader Rating: (137)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 45,936
Poster Rank: #16
Blog Entries: 4
Thanked 315 Times
Active Level
My Mood:
Default

bro.nak tukar nama camne proses tu??
puspakom ade kaki leh runner ke??
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 25-10-2010, 12:03 AM
nasuha_2007 nasuha_2007 is offline
Active Member

nasuha_2007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,840
Poster Rank: #2154
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by haudli View Post
bro.nak tukar nama camne proses tu??
puspakom ade kaki leh runner ke??
baca ler betul2 1st page tu,
aku pakai geran Honda keter lama,
geran lama...keter baru...
begitu adanya...
Reply With Quote
  #4  
Old 25-10-2010, 12:05 AM
bazsh bazsh is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2008
Location: New Castle
Posts: 7,035
Poster Rank: #487
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by nasuha_2007 View Post
baca ler betul2 1st page tu,
aku pakai geran Honda keter lama,
geran lama...keter baru...
begitu adanya...
Cara ni nnt x kantoi ke?
Legal ke bro?
Reply With Quote
  #5  
Old 25-10-2010, 12:07 AM
aniey aniey is offline
Active Member

aniey's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,065
Poster Rank: #3413
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

wow RM17k je.. murah2
Reply With Quote
  #6  
Old 25-10-2010, 12:07 AM
modengster modengster is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,148
Poster Rank: #3197
Thanked 35 Times
Active Level
My Mood:
Default

masak kalau kantoi ni...
ingat penguatkuasa tuli ke...
__________________
jangan sampai pemikiran kita di b o n s a i kan
Reply With Quote
  #7  
Old 25-10-2010, 12:09 AM
haudli haudli is online now
CG Top Poster Club

haudli's Avatar

 
Trader Rating: (137)
Join Date: Jul 2009
Location: EXNESS-Broker Scalping Terbaik
Posts: 45,936
Poster Rank: #16
Blog Entries: 4
Thanked 315 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku call masuk mailbox...
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 25-10-2010, 12:10 AM
bazsh bazsh is offline
Well-Known
Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2008
Location: New Castle
Posts: 7,035
Poster Rank: #487
Thanked 12 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by modengster View Post
masak kalau kantoi ni...
ingat penguatkuasa tuli ke...
Hang maksudkan tuli ke buta?
Ke penguatkuasa tu dengar bunyi enjin dah tau kete Temasek
Reply With Quote
  #9  
Old 25-10-2010, 12:13 AM
niko niko is offline
Super Active Member

niko's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,051
Poster Rank: #1282
Thanked 25 Times
Active Level
Default

kete mcm cun,skali brng salin,nak bwk tak tnang,better pkir 100000 kali laa...
Reply With Quote
  #10  
Old 25-10-2010, 12:16 AM
MaNwMY MaNwMY is offline
Normal Member

MaNwMY's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 156
Poster Rank: #11326
Thanked 4 Times
Active Level
Default

fuyoo.. murah ni..
tp klu drive hati bdebar je susah jgk..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:04 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE