Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,291
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,022
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,175
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 28-03-2009, 01:42 AM
mybob mybob is offline
Active Member

mybob's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 662
Poster Rank: #4802
Thanked 23 Times
Active Level
My Mood:
Default Main Masak2 Enterprise (Nasi Lemak Kukus & Ayam Goreng Berempah)

Perniagaan ini aku usahakan bersama dengan adik aku yang memang minat memasak dan berniaga berbanding bekerja di bawah arahan orang. Pernah menjadi supervisor sony bangi selama setahun sebelum menceburi dalam perniagaan ini. Bagi aku pula nie satu lagi cabang biz yang aku ada dan aku rasa seronok juga terbabit dalam bidang ini.

Main Masak Masak Enterprise di wujudkan supaya perniagaan ini akan berada di bawah pengurusan yang betul walaupun kita hanya berniaga di pasar malam atau di gerai.

Hahahahaha..kenapa ketawa? kerana teringatkan perbualan dengan akak yang bekerja di kaunter SSM semasa mendaftarkan perniagaan ini dengan nama tersebut. Akak tu cakap "biar betul..jangan main-main..betulker nak guna nama nie untuk daftar niaga sambil dia ketawa...malah orang sebelah pun tersengih bila dengar nama tersebut nie. Emm!! nampak gaya betul lah tu pilihan nama tersebut...kerana secara psikologi orang akan terpanggil memorinya sewaktu zaman kanak-kanak mereka dan ianya sukar dilupakan dalam diri setiap insan. So insyallah perniagaan ini senang dan mudah diingati oleh setiap lapisan pelanggan yang ada.

so aku create thread ini untuk promosi apa yang M3(Main Masak Masak) boleh offer kepada pengguna2 di CG ini khasnya mereka di sekitar bangi,kajang dan nilai. Operasi utama kami adalah di pasar malam. Kenapa pasar malam..kena lah fikir2 dan buat kira sendiri dulu..hehehe. Walaupun perniagaan macam ni seakan dipandang macam 2nd class tapi terlalu banyak cerita yang sebaliknya tidak dipaparkan...kalau idak takkan ada cerita jutawan pasar malam..ekekeke tak mustahil...

Senarai hari dan lokasi M3 berniaga di pasar malam.

ISNIN-SUNGAI CHUA, KAJANG

SELASA-OFF-DAY

RABU-IKS(SELAMAN) SEKSYEN 9, BANGI

KHAMIS-PEKAN BANGI LAMA

JUMAAT-BUKIT MAHKOTA(SBLH BDR SERI PUTRA)

SABTU-BANDAR SERI PUTRA

AHAD-TAMAN KAJANG UTAMA,KAJANG

okay nanti sambung ceritanya nantie....
__________________
Berbuka puasa dengan Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's Di Bazaar Ramadhan-Sek.13 & Sek.19 Shah Alam,PKNS Bangi,Bdr Seri Putra,Bukit Mahkota,Semarak Nilai..terbaru Putrajaya!! Mr.Bob 019-2814680

Last edited by mybob; 28-03-2009 at 02:22 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 28-03-2009, 01:45 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

Area aku nie..boleh try nanti
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #3  
Old 28-03-2009, 01:46 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

Sg Chua tang blah mana?
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #4  
Old 28-03-2009, 01:46 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 23,162
Poster Rank: #63
Blog Entries: 55
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

huhu.. sedap gak ar nasi lemak camni, tp aku beli bkn yg tt punya.. penah nmpk kut banner ni, kat kolej aku rasanya.. ermm.. lapar lak mlm2 ni
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Creamako | Whitening Cream | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
  #5  
Old 28-03-2009, 01:48 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,874 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eday84 View Post
huhu.. sedap gak ar nasi lemak camni, tp aku beli bkn yg tt punya.. penah nmpk kut banner ni, kat kolej aku rasanya.. ermm.. lapar lak mlm2 ni
Malam apanya..dah pagi dah nie
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #6  
Old 28-03-2009, 01:50 AM
hafis_81 hafis_81 is offline
Well-Known
Member

hafis_81's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Feb 2008
Location: Malaya
Posts: 6,378
Poster Rank: #571
Thanked 33 Times
Active Level
Default

masyuk x bro?kt tmpt aku abg tu dpt 15-18k sebulan just jual n.kukus...
__________________
“ I went to the West and saw Islam, but no Muslims; I gets back to the East and saw Muslimies, but not Islam. ”

—Syeikh Muhammad Abduh -
Reply With Quote
  #7  
Old 28-03-2009, 02:05 AM
mybob mybob is offline
Active Member

mybob's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 662
Poster Rank: #4802
Thanked 23 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eboss View Post
Sg Chua tang blah mana?
Pasar Malam Sungai Chua terletak kat Belakang Pasar Awam Sungai Chua..Tapak aku sebelah tapak Bakso...
__________________
Berbuka puasa dengan Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's Di Bazaar Ramadhan-Sek.13 & Sek.19 Shah Alam,PKNS Bangi,Bdr Seri Putra,Bukit Mahkota,Semarak Nilai..terbaru Putrajaya!! Mr.Bob 019-2814680
Reply With Quote
  #8  
Old 28-03-2009, 02:06 AM
mybob mybob is offline
Active Member

mybob's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2007
Posts: 662
Poster Rank: #4802
Thanked 23 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eday84 View Post
huhu.. sedap gak ar nasi lemak camni, tp aku beli bkn yg tt punya.. penah nmpk kut banner ni, kat kolej aku rasanya.. ermm.. lapar lak mlm2 ni
kolej mana?..
__________________
Berbuka puasa dengan Nasi Kukus Ayam Dara Mr.Bob's Di Bazaar Ramadhan-Sek.13 & Sek.19 Shah Alam,PKNS Bangi,Bdr Seri Putra,Bukit Mahkota,Semarak Nilai..terbaru Putrajaya!! Mr.Bob 019-2814680
Reply With Quote
  #9  
Old 28-03-2009, 02:08 AM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar

 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,067
Poster Rank: #32
Thanked 201 Times
Active Level
My Mood:
Default

eboss..
bungkuskan wak punya 2 yer
Reply With Quote
  #10  
Old 28-03-2009, 02:11 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 23,162
Poster Rank: #63
Blog Entries: 55
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mybob View Post
kolej mana?..
kolej serumpun, upm
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Creamako | Whitening Cream | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:41 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE