Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You're expecting smooth & fast browsing by early this morning till now as we have fixed some lagging issues that had caused unpleasant browsing since last Sunday. Thank you for your great support into this great community :))


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 843
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,964
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,184
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-03-2009, 01:06 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Poster Rank: #1461
Active Level
My Mood:
Default Hati˛ Dengan Syarikat˛ Bas Ekspress di Seksyen 17 Shah Alam

Salam.....

Aku nak kongsi pengalaman aku naik bas di Seksyen 17 Shah Alam...
2 Kes aniaya dari syarikat bas ekspress.

Mangsa : Aku la

Kes 1 : 06/02/09 Bas Ekspress Senibudaya Holdings
Perjalanan : Shah Alam - Kulim
Masa : 1.30 ptg
Dipendekkan cerita sepatutnya perjlnan terus ke Kulim, tapi driver bas berhenti setakat Butterworth shj pastu suruh naik bas lain. Kena bayar lain pulak.
Tindakan aku : Aku report polis di balai Polis Shah Alam Sek.11.

Kes 2 : 06/03/09 Bas Ekspress SP Bumi
Perjalanan : Shah Alam - Butterworth
Masa : 5.30 ptg
Dipendekkan cerita aku kena turun kat Shell Federal Highway Bt.3 sbb ada tiket double....ada org lain nak naik....tiket dah beli seminggu awal dekat kaunter....bukan dekat ulat ke apa ker....check no siri tiket aku takdak dlm list...bergaduh pun takdak guna....dia org hantar balik naik kancil org kaunter tiket.
Tindakan Aku : Aku claim balik duit aku, dpt, aku balik kedah naik keta (tak dpt la nak save duit, isteri aku keja 3 bulan takdak gaji wo0o0- Keja Government)

Pemerhatian & Kesimpulan aku : Hanya Transnasional + Plusliner yg betui elok dan efisien.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-03-2009, 01:09 PM
amir_dais amir_dais is offline
Active Member

amir_dais's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,473
Poster Rank: #2852
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apit0 View Post
Salam.....

Aku nak kongsi pengalaman aku naik bas di Seksyen 17 Shah Alam...
2 Kes aniaya dari syarikat bas ekspress.

Mangsa : Aku la

Kes 1 : 06/02/09 Bas Ekspress Senibudaya Holdings
Perjalanan : Shah Alam - Kulim
Masa : 1.30 ptg
Dipendekkan cerita sepatutnya perjlnan terus ke Kulim, tapi driver bas berhenti setakat Butterworth shj pastu suruh naik bas lain. Kena bayar lain pulak.
Tindakan aku : Aku report polis di balai Polis Shah Alam Sek.11.

Kes 2 : 06/03/09 Bas Ekspress SP Bumi
Perjalanan : Shah Alam - Butterworth
Masa : 5.30 ptg
Dipendekkan cerita aku kena turun kat Shell Federal Highway Bt.3 sbb ada tiket double....ada org lain nak naik....tiket dah beli seminggu awal dekat kaunter....bukan dekat ulat ke apa ker....check no siri tiket aku takdak dlm list...bergaduh pun takdak guna....dia org hantar balik naik kancil org kaunter tiket.
Tindakan Aku : Aku claim balik duit aku, dpt, aku balik kedah naik keta (tak dpt la nak save duit, isteri aku keja 3 bulan takdak gaji wo0o0- Keja Government)

Pemerhatian & Kesimpulan aku : Hanya Transnasional + Plusliner yg betui elok dan efisien.
setuju2...
pnh gak ada mmbe kne trun kt federal...
mmg hampeh...
lg 1 plusliner n trans rekod bersih...lom ade kes2 eksiden..(iye kot)...
xpun try r durian burung...servis diorang mantapppp....
Reply With Quote
  #3  
Old 17-03-2009, 01:12 PM
gengjawa gengjawa is offline
CG Top Poster Club
XM Official
Introducing Broker

gengjawa's Avatar
 
Trader Rating: (54)
Join Date: Dec 2006
Location: www.signalsmsforex.com
Posts: 33,094
Poster Rank: #40
Active Level
My Mood:
Default

pendedahan yg bgs nie
cuma wak dah lama xnaik bas
Reply With Quote
  #4  
Old 17-03-2009, 01:14 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Poster Rank: #1461
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amir_dais View Post
setuju2...
pnh gak ada mmbe kne trun kt federal...
mmg hampeh...
lg 1 plusliner n trans rekod bersih...lom ade kes2 eksiden..(iye kot)...
xpun try r durian burung...servis diorang mantapppp....
durian burung setakat nih takdak masalah lagi buat aku....cuma kat s.alam takdak....

satu lagi kaunter² tiket kat stesen bas s.alam nih mcm buat perkongsian mana kosong...kalau kita beli tiket kat kaunter bas yg no 2 contohnya boleh pulak naik bas yg kat kaunter no 5....itu la sbbnya leh jadi double tiket.
Reply With Quote
  #5  
Old 17-03-2009, 01:14 PM
amir_dais amir_dais is offline
Active Member

amir_dais's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,473
Poster Rank: #2852
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
pendedahan yg bgs nie
cuma wak dah lama xnaik bas
wes enek kreto ngango kreto wae la yo wak...
gayah lo nunggang bas...meneh seng rong tingkat...
Reply With Quote
  #6  
Old 17-03-2009, 01:15 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Poster Rank: #1461
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
pendedahan yg bgs nie
cuma wak dah lama xnaik bas
saya pun lama tak naik bas dah wak....
sbb isteri kena tukar keja balik ke kedah ja....
dia 3 bulan takdak gaji....mana tahan minyk tol...
bukannya gaji besar....balik kedah mesti ada 400 spare utk minyk tol...
Reply With Quote
  #7  
Old 17-03-2009, 01:16 PM
lutttfi lutttfi is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (24)
Join Date: Dec 2007
Location: •٠·dlm mood nk sambung blaja ·
Posts: 7,423
Poster Rank: #520
Active Level
My Mood:
Default

bukan nak kate la..
aku nie pengguna setia konsortium bas eksp..
ok gak..
Reply With Quote
  #8  
Old 17-03-2009, 01:20 PM
amir_dais amir_dais is offline
Active Member

amir_dais's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,473
Poster Rank: #2852
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by apit0 View Post
saya pun lama tak naik bas dah wak....
sbb isteri kena tukar keja balik ke kedah ja....
dia 3 bulan takdak gaji....mana tahan minyk tol...
bukannya gaji besar....balik kedah mesti ada 400 spare utk minyk tol...
fuh...
gilak bnyk modal...blk perlis pun sy kne dkt2 2rat...
dr pngalaman naik bas ekpress ni bro...elak2kn la gna bas yg nma pelek2...lg2 klu kta tgk bas tu cam bas kilang je...
jln jauh kne selesa...
recommended dr sy...gna la Durian burung, trans,maraliner,jelita ekspress...mmg selesa...
Reply With Quote
  #9  
Old 17-03-2009, 01:20 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Poster Rank: #1461
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lutttfi View Post
bukan nak kate la..
aku nie pengguna setia konsortium bas eksp..
ok gak..
konsortium ok gak tapi laju nak mampus bro....
aku pernah follow naik keta driver dia bwk 150 wo0o0....
perlu ingat ada sejarah konsortium nih ....
nama dia dulu Naela (betul ka ejaan dia )....
byk kes accident dulu sbb laju sgt...
tapi tu dulu la....skrg dah ubah nama konsortium dah tak dgr accident la cuma bwk laju gilos
Reply With Quote
  #10  
Old 17-03-2009, 01:21 PM
apit0 apit0 is offline
Active Plus

apit0's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 2,999
Poster Rank: #1461
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amir_dais View Post
fuh...
gilak bnyk modal...blk perlis pun sy kne dkt2 2rat...
dr pngalaman naik bas ekpress ni bro...elak2kn la gna bas yg nma pelek2...lg2 klu kta tgk bas tu cam bas kilang je...
jln jauh kne selesa...
recommended dr sy...gna la Durian burung, trans,maraliner,jelita ekspress...mmg selesa...
itu spare bro....balik sana kena guna duit jugak tul tak...
mkn lagi....beli brg umah lagi....yer la nak tinggai duit utk isteri lagi sbb dia takdak gaji sampai akhir bulan nih...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 05:41 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you