Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-01-2009, 09:44 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,741
Thanks (Received): 1550
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Sila hormati forum section ini untuk kebaikan bersama

Seperti announcement
http://www.carigold.com/portal/forum...ewpost&t=67769

Quote:
Banyak aduan telah kami terima berkenaan perbincangan di dalam forum section "Religions Talk" melibatkan beberapa isu yang tidak sepatutnya berlaku di dalam sesuatu topik perbincangan agama :-

1) Percanggahan pendapat yang menyebabkan pergaduhan kecil sesama ahli sehingga ada yang mengeluarkan kata-kata kesat.
2) Post "offtopic", gurau senda dan merapu sepanjang masa.
3) Post-post perkataan dan ayat yang langsung tidak menghormati perbincangan agama.
4) Post-post smilies semata-mata (Melanggar peraturan forum)

Sepatutnya sebagai ahli yang majoritinya beragama Islam kita harus sedar dan sudah diajar bagaimana untuk menunjukkan attitude yang baik walaupun di dalam perbincangan internet.

Pihak kami memandang berat terhadap perkara ini dan menyeru kepada semua yang terlibat bersama-sama menjayakan forum ini dengan perbincangan yang lebih sihat dan berilmiah seperti :-

1) Berbincanglah seperti orang dewasa bukan seperti kanak-kanak yang tidak matang.
2) Perdebatan dan percanggahan pendapat adalah perkara biasa bagi sesuatu forum. Oleh itu, berdebatlah dengan akal & fakta yang tepat, bukan berdasarkan luahan perasaan.
3) Tolong jangan offtopic dan mengganggu perbincangan dengan post yang tidak perlu.

Terima kasih atas kerjasama semua ahli.
Sila ambil perhatian. Terima kasih.
Thanks L.O.V.E, Lynn_81, adar, brozul, zalnet and 59 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 15-01-2009, 09:46 AM
kasmarol kasmarol is offline
Super Active

kasmarol's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2008
Location: terengganu
Posts: 9,877
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
Default

up untuk admin
  #3  
Old 15-01-2009, 10:03 AM
Lynn_81 Lynn_81 is offline
Active Plus

Lynn_81's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,599
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

I agree..
__________________
Don't wait until tomorrow,
Cause tomorrow didn't promise anything,
Eventhough there is still tomorrow,
But nobody knows....tomorrow is for whom?
  #4  
Old 15-01-2009, 10:06 AM
adar adar is offline
Super Active

adar's Avatar

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Location: antara 7 warna
Posts: 9,029
Thanks (Received): 214
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

akhirnya....

jika masih ada rakyat jelata yang masih tak faham, tak tau la hamba nak kata apa.
__________________
I want good food, i want beauty women, i want more money, i want big home, i want great car. Once I acquire something, i just move on to the next on the list, then the next after that. I CAN NEVER FIND SATISFACTION.
  #5  
Old 15-01-2009, 10:12 AM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,590
Thanks (Received): 244
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam, Thanks untuk semua Admin yang prihatin....
__________________
VAMOS RAFA
  #6  
Old 15-01-2009, 10:17 AM
damiaphang damiaphang is offline
Super Active

damiaphang's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2008
Location: klang - tg malim - pantai remis,perak
Posts: 7,629
Thanks (Received): 53
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thanks...
utk ingatan bersama...
__________________
Bismillahirrahmanirrahim...al-fatihah....
Semoga roh adikku
"MASNIDAWATI MD MAHIDIN"ditempatkan bersama orang2 yg solehah.AMIN
Dirimu sentiasa dihati keluarga...anak2 (nur nafisa balqis & nur awatif) akan kami jaga sebaiknya selagi hayat ini masih ada.
tragedi ngeri 10/08/2008
Walaupun sudah 4 tahun berlalu tp hati ini masih pilu...pilu...uhuk!!!!
  #7  
Old 15-01-2009, 10:20 AM
sirapbandung sirapbandung is offline
Active Plus

sirapbandung's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2008
Posts: 3,396
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Akhirnya..sampai aku pun dah malas nk masuk Religions Talk tu..yang pasti mesti akan ada perbalahan...perbincangan itu baik tapi bila sudah bertegang urat....pikir sendri la...
__________________
"Goodbyes will always hurt, pictures will never replace being there, thanks is a feeble word, memories forget the hard times, words can never replace feelings, and heroes often go unsung"
  #8  
Old 15-01-2009, 10:22 AM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,693
Thanks (Received): 1894
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Amat jarang jengok kat situ..tak berani..nanti kena belasah lak..
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
  #9  
Old 15-01-2009, 10:24 AM
ezis2u ezis2u is offline
Super Active

ezis2u's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2008
Location: ƃuɐlʞǝʞɯɐlɐ
Posts: 9,746
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

perhatian yang sewajarnya dari atas...
  #10  
Old 15-01-2009, 10:25 AM
AlchemisT AlchemisT is offline
Permanently Banned -
Newbie hacker password stealer

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Feb 2008
Location: Johor
Posts: 11,722
Thanks (Received): 332
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

setuju...nak posting bagilah ayat2 panjang sikit...yang ada isi untuk kebaikan..terima kasih admin
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump