Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 24,162
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 54,833
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 42,134
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 26-12-2008, 10:22 PM
aidiryatim aidiryatim is offline
Legendary Member

aidiryatim's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2006
Location: bioDIEsel B5,LeGoLanD,cIQ,Kota Iskandar
Posts: 14,017
Poster Rank: #159
Blog Entries: 13
Thanked 22 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by GoldFinger View Post
kita tunggu Digi 3G tahun depan...x lama dah ![/B]!

maknanyer kurang 150 jam dr sekarang lah yer? leh test cuba try nih
__________________
Saham Wakaf Johor
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 26-12-2008, 10:24 PM
coyotito coyotito is offline
Active Member

coyotito's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2008
Posts: 1,656
Poster Rank: #2320
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by amundeadx View Post
celcom memang S****.. 5GB jer sebulan bagi. Apa guna guna HSDPA kalau nak download setakat 5GB jer bagi... baik pakai dial up. tak berbaloi 98 sebulan kalau mcm tuh..

aku dah terkena hari tuh, speed mcm kure-kure tua.

so,, bila dah jadi mcm tuh, aku dah kureng download, dan keadaan menjadi normal balik,,

huhuhhu...no choice!
ye 5GB je sebulan..
so pe makne unlimited kalau ade limit ye x??

ko da tanye celcom ke?
pe di cakap?
n pasal xtra charge tu ni 1st time aku dengo..Ceclom careline xkan xbg tau pape..
kalau die cas lebih tanye le diorang nape..
sebabb aku pon kaki donlod gak..
dah berbulan gak la kau pakai Celcom 98 nih..
Reply With Quote
  #23  
Old 26-12-2008, 10:26 PM
anbusan anbusan is offline
Well-Known
Member

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 6,665
Poster Rank: #531
Thanked 56 Times
Active Level
My Mood:
Default

member aku ari tu pakai celcom BB gak, klu bab pelayan pas abis limit aku mmg leh kate ye la sbb sebulan tu kwn aku lai sorang melantak donlot anime hehe pastu 10 hari sebelum akhir bulan mmg bapak slow la tp still leh donlot lai....tp bil mase je RM68. tp tah le lain org lain2 kenenye kot ekeke
Reply With Quote
  #24  
Old 26-12-2008, 10:26 PM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,110
Poster Rank: #22
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

Sapa yang tulis ni???
Apa yang dia merepek???
Tak slow ker sengal ker aku memang setuju 100%
Tang extra caj tu mungkin untuk pakej Rm 68 sahaja..
Pakej Rm 98, mana ada extra charge?
__________________
VAMOS RAFA
Reply With Quote
  #25  
Old 26-12-2008, 10:28 PM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,110
Poster Rank: #22
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
ramai gak yg complen psl celcom broadban ni...nampak nye aku hero la...haha...aku bagi info tentang ni....buahahahahaha...korang patut berterima kasih pada aku...waahahahaha
Nak terima kasih apa kalau info tak tepat Bro?
__________________
VAMOS RAFA
Reply With Quote
  #26  
Old 26-12-2008, 10:29 PM
shadow shadow is offline
Active Member

shadow's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Location: ~Gems City~
Posts: 2,197
Poster Rank: #1792
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku pakai celcom ni pun kadang2 geram ngan servis.
mcm hampeh
Reply With Quote
  #27  
Old 26-12-2008, 10:29 PM
matrox83 matrox83 is offline
Newbies

matrox83's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 31
Poster Rank: #22752
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bombastic View Post
Celcom Broadband 3G / HSDPA

Gua adalah pengguna ini Celcom Broadband. Gua subscribe RM98 sebulan dengan kontrak 12 bulan.
Untuk menggunakan Celcom Broadband ini, anda perlu membeli sebiji USB 3G Modem contohnya model Vodafone 7.2mbps atau pakej Celcom Broadband Huawei Modem HSDPA 7.2Mbps gak. Harganya adalah dari Rm400-Rm499. Modem Vodafone member gua jual RM400. Huawei pula RM499. Kalau nak yang 2nd hand pun ada sekitar RM200. Boleh try cari kat mudah.com.my atau lelong.com.my.

Bagi mereka yg memula nak pakai Celcom Broadband, jangan biarkan diri anda dikuasai EXCITED yang amat sebelum subscribe benda alah ni. Jika anda kaki download atau bukan kaki download, ANDA PERLU BACA FAIR POLICY Celcom Broadband, setiap bulan limited bandwith hanya 5GIG!!! Namun jika anda kaki chat atau pembaca blog, news and such..benda ni tak menyusahkan anda sangat. Tapi kalau anda kaki youtube, sorry... 5G polisi ini akan membuatkan anda memaki hamun Celcom dan negaranya. Dalam 2 minggu atau tidak sampai 2 minggu, bandwith anda akan kehausan. Dengan kata lain, RM98 atau RM68 anda akan burn dalam 2 minggu sahaja dengan limitasi tersebut.

Apa yang berlaku selepas anda sudah mencapai limitasi tersebut? Speed akan menjadi perlahan lebih perlahan dari Dial-Up sehingga gambar lgsg tidak dapat loading atau boleh kata serendah 10-30kb/s sahaja. LAGIIII YANG BOLEH MEMBUATKAN ANDA GIGIT JARI SENDIRI adalah setiap kilobytes yang kita pakai selepas limitasi akan dicaj! Jika anda pakai berterusan sehingga akhir bulan, dalam RM20 la anda akan dicaj. Dalam bil, dia akan tulis YOUR ACCOUNT OVERDUE. Jadi kalo anda sepatutnya hanya bayar RM68, tambah lagi RM20..dah RM88..kalao RM98, jadi RM100+!!!

Cilake ke tak Celcom?

Menyembunyikan POLISI dan meletakkan title BROADBAND UNLIMITED dalam promosi untuk melariskan produk. Menipu ke takkkkkkkkkkkk????Menipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!

terpanggil nak menjawab soalan saudara , saya bukan lah nak memihak pada sesaper pon tapi kenyataan yang bro bagi tu macam membunuh tolong letakkan bukti yang boleh menyokong penyataan bro tu
saya rasa bro mungkin tak jelas dengan polisi dan mungkin tak dapat info atau dapat info yang telah diputar belitkan
saya dan pengguna yang lain dah aware pasal fair usage policy tu yang mengatakn penggunaan lebih dari 5G akan diturunkan speed kelajuan bukan sahaja celcom, maxis , malah maner2 pihak yang membekalkan broadband pon sumer letak 5G penggunaan tersebut
lagi satu saya nak tanya maner bro dapat info mengenai apabila lebih daripada 5G penggunaan akan dikira sebagai extra charge
saya rasa bro mungkin keliru apabila terima bil pertama tu betul yang ader charge utk pro-rata tu kan
tolong perhalusi kenyataan tu dan tunjukkan bukti
saya bukannya aper tapi sekadar pengguna yang setia
selama saya menggunakan celcom braodband tak der masalah yang saya hadapi semua nyer ok
Reply With Quote
  #28  
Old 26-12-2008, 10:32 PM
Azrienaldinho Azrienaldinho is offline
Normal Member

Azrienaldinho's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 285
Poster Rank: #8019
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

nak ty..
maxis broadband ok tak? yg 3.6mb tu?
Reply With Quote
  #29  
Old 26-12-2008, 10:32 PM
GoldFinger GoldFinger is offline
Active Member

GoldFinger's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,814
Poster Rank: #2153
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau nak di kira kestabilan , telco mana sebenarnya yang power ni ?
__________________
Saksikan LIVE Sidang Parlimen Malaysia Di sini
( Gunakan Internet Explorer 7 dan ke atas )
Reply With Quote
  #30  
Old 26-12-2008, 10:32 PM
blackstylus blackstylus is offline
Active Member

blackstylus's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,385
Poster Rank: #2702
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ratusanRM View Post
perghhh


biar betul ni???


sib baik la den setia dengan toyol kuning
huhuhu... ak pon mmg konfiden dgn toyol kuning ni... next year dh ade 3G, sure ak balun... br2 ni bc kt paper, digi tgah pasang fasiliti 3G, depa xmau launch 3G selagi xsiap pasang fasiliti sbb xmau ade masalh coverage in future... maknanya launch ja, mesti kaw punya... lantak kau la toyol ka pe, yg penting servis bagus... xmcm si "jin biru" tu.....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
celcom broadband suck

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:29 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE