Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Virtual Services, Memberships, Items

Virtual Services, Memberships, Items Sell any kind of virtual services and stuff. Please NOTE any pirate/stolen/fraudulent stuff will be removed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 17-12-2015, 02:15 PM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default iCR Al Quran Dan Hadis

Kawan2 sekelian

Saya telah membuat aplikasi android yang mengabungkan Al Quran dan 9 Hadith. Antara hadis yang terdapat di dalam aplikasi ini adalah:-

1. Sahih Bukhari
2. Sahim Muslim
3. Muwatta Malik
4. Sunan Nasai
5. Sunan Ibnu Madjah
6. At Tarmidzi
7. Sunan Abi Dawud
8. Hadis Qudsi





Aplikasi ini dibangunkan untuk:-

1. Menyemak Hadis palsu yang bertaburan di alam maya
2. Menyemak atau mencari sesuatu perkara dengan mudah
3. Menangkis ajaran sesat yang berleluasa

Tidak seperti aplikasi lain yang berada di dalam pasaran yang mengasingkan Al Quran dan Hadis. Aplikasi ini telah digabungkan agar umat islam boleh membuat rujukan dengan lebih cepat dan tepat.

http://www.youtube.com/watch?v=rt5MQ4DDY90

Anda boleh mendapat di Google Play Store
And boleh mendapatkan di Apple Store

Last edited by jejantas; 28-01-2016 at 12:25 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 17-12-2015, 03:02 PM
yazidane yazidane is online now
Regular

yazidane's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 799
Thanks (Received): 91
Likes (Received): 2
Active Level
Default

bro, kalau berbayar ni org malaysia liat sikit...kalau free ramai nak download tp letakla iklan ke.iklan tu boleh generate money mcm google admob ke..kalo diorg puas hati bos buat butang buy untuk full version yang tadok iklan..

free ni org rajin nk download

Last edited by yazidane; 17-12-2015 at 03:10 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 17-12-2015, 03:15 PM
tomie tomie is online now
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 71,611
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 186
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

$9.99 gak no....
Reply With Quote
  #4  
Old 17-12-2015, 04:18 PM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomie View Post
$9.99 gak no....
apa ler sgt ngan Bro yang kaya raya tuh
Reply With Quote
  #5  
Old 17-12-2015, 04:19 PM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by yazidane View Post
bro, kalau berbayar ni org malaysia liat sikit...kalau free ramai nak download tp letakla iklan ke.iklan tu boleh generate money mcm google admob ke..kalo diorg puas hati bos buat butang buy untuk full version yang tadok iklan..

free ni org rajin nk download
yer betoi tuh ... tapi sesiapa yang rasa benda nih berguna mereka akan beli ... kalau nak beli buku2 hadith dan terjemhan AQ mau dekat RM 400.00
Reply With Quote
  #6  
Old 18-12-2015, 07:09 AM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Sekarang dah ada di dalam Apple Store .. cuma full package masih dalam review
Reply With Quote
  #7  
Old 19-12-2015, 09:16 PM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Bump utk mlm ini
Reply With Quote
  #8  
Old 20-12-2015, 03:14 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,532
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Kene juga berguru dengan 'ulama mu'tabar.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #9  
Old 21-12-2015, 10:14 AM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

https://m.youtube.com/watch?v=xxdMyE...ature=youtu.be
Reply With Quote
  #10  
Old 21-12-2015, 10:16 AM
jejantas jejantas is offline
CG Top Poster Club

jejantas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2007
Posts: 24,543
Thanks (Received): 916
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Kene juga berguru dengan 'ulama mu'tabar.
Yeah tapi sekurang2nya blh guide kita dlm menangkis hadis palsu dan ajaran sesat yg bermaharaja lela di alam maya
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump