Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Debate & Mature Discussion

Debate & Mature Discussion This section is not like "Santai" style. This is the place to debate things, as well as strike up a more mature conversation. Respect other people's opinions and do not flame nor troll. Immediate suspension will be imposed.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-05-2015, 07:37 PM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Sains kekayaan

Bismillahirrahmanirrahim.

As salam & salam sejahtera.

Dengan ini tt mulakan research, menyusun maklumat, berkongsi idea, hipotesis,
empiris berkaitan sains kekayaan.

Tajuk: Kajian sains kekayaan (supersonic instrument system).

Objektif:-
  1. Sebab dah boring dengan life yang serabut & merangkak.
  2. Supaya kita semua menjadi kaya (wang) dengan lebih cepat.
  3. Supaya kita dapat having fun berterusan meningkatkan kekayaan.
  4. Supaya kita semua dapat memelihara kekayaan (wang yang sedia ada).
  5. Supaya kekayaan berterusan meningkat + life in blessing all the time.
Antara subjek kajian yang difikirkan buat masa ini:-
  • Kumpul Tenaga + Protect Tenaga + Up^Grade Tenaga
  • Predestination - Wake Up + Business + Customer
  • How To Start To Be Rich? - Develop your asset
  • Target Kekayaan - Secara Spesifik vs General
  • Bagaimana Membina Tenaga Tinggi + Maintain
  • Supersonic Instrument System ( B + C + I )
  • Target Kekayaan - Secara Surface vs REAL
  • Predestination - Your 80th Birthday
  • Kiraan Masa Dalam Membina Kekayaan
  • Kajian Terhadap Kehidupan G-20%
  • Kajian Terhadap Mistake G-80%
  • Cara Latih Otak Menjadi Power
  • Real vs Realistic + Reality
  • Good News - Your Are dying!
  • Perbezaan G-80% vs G-20%
  • Tune - Jadi, Jadi, Jadi
  • Otak Tengah
  • How & Why
  • Cakura
  • Updating...
  • Updating...
  • Updating...
Text:-
  • Diharap juga sudi share pengalaman, idea, apa sahaja yang berkaitan.
  • Sepanjang kajian ini dijalankan, jangkaan 4-6 bulan.
Tagline:-
  • Jom Jadi Kaya (Wang).
  • Kekayaan berteraskan nilai murni.
Semoga kita semua mendapat manfaat sepanjang kajian ini jalankan.

Sekian

Supersonic | Inche Hujan

- Researcher
- Freestyle Author
- Freestyle Investor
- Freestyle Businessman

====

Quote:
Originally Posted by zulkhairiroslan View Post
Mekaseh sifu supersonic..

Please continue sharing with us..
Quote:
Originally Posted by rayban View Post
continue plz
Quote:
Originally Posted by murahla View Post
plz continue..
Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
Setiap sesuatu mesti ada sebab musabab.. Anda berdoa nak kaya.. Tapi cara berdoa kita kena tahu yg betul.asbab
Quote:
Originally Posted by fredo View Post
good sharing...
jazakalah khathiran
Quote:
Originally Posted by donaldduck View Post
perghh!! ok.. teruskan..
Quote:
Originally Posted by malrockstar View Post
ok..sambung lg sifu
Quote:
Originally Posted by Metamorfosis View Post
Good info tt...jgn jadi hilang dalam kesamaran...keh2
Quote:
Originally Posted by goldhunter818 View Post
Alhamdulillah...syukur...
Dapat menumpang perkongsian hebat ni...
Teruskan...
Quote:
Originally Posted by userun View Post
lagi bro....lagi bro...
Quote:
Originally Posted by Ahmad Pintu8_8 View Post
Assalam saya nampak sikit2 point sifu..

"SHARE"

"Kebahagiaan ada dalam diri manusia masing2 carilah kebahagiaan itu" kata guru saya..

Asas apa yang tuan cakap menurut pendapat saya Rasulullah S.A.W dah ajar para sahabat 1400 tahun yang dulu iaitu "DAKWAH" pergilah kemana-mana tempat bermukim dan sampaikan DAKWAH = SHARING..Sebab tu para sahabat WALI2 zaman dulu ada Karamah etc..sebab dia sharing semua ilmu yang dia ada..

Saya lupa sama ada dalil Al-Quran atau hadis ada menyebut.. bila kita ikhlas tambah share ilmu, Allah akan tambah lagi Ilmu yang tidak disangka2..

Dan hari ni, saya terbuka satu kefahaman mengenai ILMU dengan izin-NYA


'TQ Sifu..

Quote:
Originally Posted by satio View Post
parking...sangat menarik
Quote:
Originally Posted by IMBorneo View Post
menarik ni TT, saya memang tengah mencari ilmu begini..penerangan TT sangat jelas
Quote:
Originally Posted by Encik Sponge View Post
parking...

terima kasih tt atas perkongsian menarik...

kata kunci: fokus n specific...
Quote:
Originally Posted by Akhlak terpuji View Post
Alhamdulillah~ terima kasih tt atas perkongsian ilmu yg rare ni...mungkin G-80% tak sedar kewujudan & kelebihan G-20% ni, apatah lagi mahu berusaha untuk tergolong dlm G-20%... ~yg ramai xsemestinya betul, yg sikit xsemestinya salah~
Quote:
Originally Posted by Mr Commoded View Post
best sharing..
Quote:
Originally Posted by yoncarwash View Post
U tulis. I baca. I baca dalam nada semangat. Terima kaseh u.
=====

Post - 01:

Quote:
as salam ...

dengan ini kita mulakan tajuk baru >>> 'sains kekayaan' ...

antara topik berkaitan

- predestination
- cakura
- 20/80
- dan lain-lain ...

predestination

sebelum kita berjalan, kita perlu tahu destinasi dahulu ...

jika kita tidak ada destinasi atau samar-samar, kita tidak akan sampai ke mana-mana ...

contoh,

- u naik teksi
- abang, saya nak pergi ke kl (tahu tetapi sama-samar)

- abang teksi akan tanya
- kl tu dekat mana?


sama juga reason standard orang nak jadi kaya ...

- nak hantar parent pergi umrah
- nak bantu anak yatim
- nak sedekah
- nak bantu family

ini semua adalah 'destinasi' yang samar-samar ...

- nak bantu family? dari segi apa?
- semua la bro, rumah, pendidikan, bla, bla, bla ...

>> masih lagi samar-samar ..

rumah?

- rumah yang macam mana?
- dekat mana?
- besar atau kecil?
- berapa harga?
- dan sekian banyak lagi soalan ...

contoh lain,

- nak bantu anak yatim

- anak yatim yang mana?
- berapa banyak?
- berapa kali nak bantu?
- berapa orang nak bantu?
- berapa banyak wang nak keluar?

biasa orang akan fikir

- "kalau aku jadi kaya, tahulah aku adjust benda ini semua" ...


ini bukan masalah 'kalau' ....

ini masalah destinasi / niat / impian yang jelas ...


selagi destinasi tidak jelas, selagi itu 'teksi' tidak boleh berjalan ..

teksi adalah seperti idea / ilham ...

bila u tidak ada destinasi yang tepat, idea apa yang nak datang?

selama ini idea u samar-samar, tu fasal peluang / rezeki / idea juga samar-samar ...

kita ambil contoh umrah ...

nak hantar parent ye?

- tahun bila?
- berapa tambang pergi dan balik?
- berapa belanja dekat sana?
- apa barang yang perlu disediakan?

bila u dah clear dan spesifik barulah u boleh buat perancangan untuk mencapai tujuan itu ...

rezeki akan dibuka, idea akan diberi ..

manifest,

ilmu + yakin + action = reality

- bila u sudah ada destination (ilmu dan perancangan) ....
- u yakin dan sungguh-sungguh untuk beri komitmen
- seterusnya u perlu 'buat kerja' (action) ...

ramai orang destinasi besar, impian sampai ke langit ...
tetapi bila time kena 'ujian', lemah semangat, blow, give up ...

satu perkara yang u perlu tahu ...

setiap hajat / permintaan / doa / impian akan ada 'ujian' ...

tidak ada perkara yang tidak ada ujian ...

ramai orang gagal bila ada ujian ....

next kita sambung ...

have fun ....
__________________
.

Spiritual Marketing

.

Last edited by SifuSupersonic; 10-07-2015 at 01:37 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-05-2015, 07:48 PM
Dobit127 Dobit127 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,864
Thanks (Received): 84
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

must be focus..
Reply With Quote
  #3  
Old 11-05-2015, 08:09 PM
zulkhairiroslan zulkhairiroslan is offline
Regular

zulkhairiroslan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 581
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Mekaseh sifu supersonic..

Please continue sharing with us..
Reply With Quote
  #4  
Old 11-05-2015, 08:32 PM
userun userun is offline
Super Active

userun's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2009
Posts: 6,148
Thanks (Received): 33
Likes (Received): 11
Active Level
Default

ok cakura plak...
Reply With Quote
  #5  
Old 12-05-2015, 12:07 AM
rayban rayban is offline
Super Active

rayban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jan 2011
Posts: 6,774
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

continue plz
Reply With Quote
  #6  
Old 12-05-2015, 12:09 AM
murahla murahla is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 750
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

plz continue..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-05-2015, 12:14 AM
tokputih tokputih is online now
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,760
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 49
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Setiap sesuatu mesti ada sebab musabab.. Anda berdoa nak kaya.. Tapi cara berdoa kita kena tahu yg betul.asbab
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 12-05-2015, 12:15 AM
fredo fredo is offline
Active Plus

fredo's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Nov 2007
Location: EURO/JAPAN
Posts: 4,597
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

good sharing...
jazakalah khathiran
__________________
FREDO
12CS4H HUNTER.

***ﺳﺒﺤﺎﻥﷲ *** ﺍﻠﺤﻤﺪﷲ*** ﷲﺃﻜﺑﺭ***
Reply With Quote
  #9  
Old 12-05-2015, 03:05 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by userun View Post
ok cakura plak...
tuan besar dah datang

ini just dari perspektif sains ...
biasa orang hurai tenaga / cakura untuk itu, ini, bla, bla, bla ...

why not this time kita split knowledge itu untuk financial ...

benda yang sama ...

ada manusia yang fokus tenaga kepada religious ..
ada manusia yang fokus tenaga untuk politik ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam akademik ..
ada manusia yang fokus tenaga dalam nyayian ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam sukan ...

jarang ada manusia yang fokus tenaga untuk financial ...

benda ini semua just idea ...
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #10  
Old 12-05-2015, 07:27 AM
copy left copy left is offline
CG Top Poster Club

copy left's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Location: PERANG BESAR,
Posts: 24,937
Thanks (Received): 71
Likes (Received): 80
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SifuSupersonic View Post
tuan besar dah datang

ini just dari perspektif sains ...
biasa orang hurai tenaga / cakura untuk itu, ini, bla, bla, bla ...

why not this time kita split knowledge itu untuk financial ...

benda yang sama ...

ada manusia yang fokus tenaga kepada religious ..
ada manusia yang fokus tenaga untuk politik ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam akademik ..
ada manusia yang fokus tenaga dalam nyayian ...
ada manusia yang fokus tenaga dalam sukan ...

jarang ada manusia yang fokus tenaga untuk financial ...

benda ini semua just idea ...
fokus tenaga utk financial??
kiranya gunakan cakura utk kewangan ke.
selama ini aku ingat cakura utk buat rasengan jerk
__________________
Kalau nak tora2 jangan kat sini.
“Mengapa mereka tidak mahu GST? Kerana akhirnya harga barang akan turun.”
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump