Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Prepaids, Dealers, Agents

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 18,374
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 13,902
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 39,638
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-11-2014, 11:50 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default [ONEXOX] MNP|SP|SRP|DATA|VOICE|DEALER| SUPERJIMAT versi m0mo~


|ONEXOX| ~Prepaid PALING HOT 2016~ |LATEST PROMO| |MNP|SP|TOPUP| ~ ||*AGEN WANTED*||




Bismillahirrahmanirrahim..

Kelebihan Convert (MNP) ke telco ONEXOX :


>> Call rate serendah 6sen/30saat untuk Friends & Family! (1minit 12sen sahaja)

>> 10 nombor Friend & Family boleh ditambah dari mana2 telco (maxis/celcom/digi/tunetalk/whatever telco)

>> System Expiry yang hebat!

>> Tempoh SAH minimum percuma28 BULAN(2tahun 4bulan)! *MNP sahaja

>> Jika anda topup,expiry akan ditambah lagi (Rm1/hari) (Tiada kerisauan untuk menambah expiry dengan ONEXOX)
~ MNP + topup RM30 >> expiry 2tahun 5bulan!!

>> Coverage meluas! *Dimana ada celcom disitu ada ONEXOX

>> Dapat Kredit percuma RM5! Sedia digunakan tanpa syarat!

>> Berpeluang untuk menjana topup free bila anda menghasut hasben/wife/kawan/saudara/ibu/bapa/datuk/nenek/sepupu/dll untuk MNP ke ONEXOX atau membeli sim baru OneXOX
~ 5% ganjaran topup kepada anda setiap kali user yang saya daftarkan dibawah anda topup!

>> Tiada caj tersembunyi! Semuanya jelas dengan dua akaun Dedicated Account (DA) dan (Main Account) MA

>> Tiada Caj jahat Internet Pay Per Use (PPU)!menyedut kredit anda tanpa anda sedari
~ Internet Rate bulanan adalah RM29.99/1.5GB RM28/1.5GB *limited

>> Mempunyai Apps khas untuk semua code sms!
~Tak perlu susah2 hafal cara transfer credit,etc..

>> Call rate Voicemail yang rendah ~ 5sen bawah 10saat!

Quote:
UPDATE Terbaru!!

>> Starter Pack hanya perlu topup minima rm10 untuk mendapatkan tempoh sah 28bulan!

*Syarat topup minima rm10 Dalam tempoh 24jam selepas activation call/1st call
*Selepas tempoh 24jam,Starter pack masih lagi layak untuk mendapatkan tempoh sah (credit validity) 28bulan,dengan syarat topup rm50 sekaligus dalam masa 30hari dari tarikh pengaktifan!

>> Untuk pendaftaran SubDealer sila hubungi saya untuk promosi terkini!
Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post


Season Pass versi m0mo~ (DATA extra)

~ validity data ikut validity nombor onexox anda selagi BELUM diaktifkan
~ boleh diaktifkan sikit2 serendah 150MB
~ boleh juga dikongsikan kepada pengguna ONEXOX lain
500MB
1GB
1.5GB
2GB
2.5GB
3GB
4GB



KINI saya membuka jualan Season Pass Voice versi m0mo~ pula kepada SEMUA user ONEXOX

Minutes yang boleh didapati :
50Minutes
100Minutes
150Minutes
200Minutes



Berminat untuk melanggan?sila hubungi m0mo~ 010-83038O5



stok data dan voice sentiasa available..tq


*pembayaran cash adalah dalam bentuk online banking Maybank/CIMB saya.
IBG juga accepted dengan syarat letakkan emel saya dibahagian recipient email (emel penerima)


Caj Transfer data/voice RM0.50 ditanggung sepenuhnya oleh saya
Cara mengaktifkan data langganan melalui *150# ataupun SMS akan diajar simple je caranya, kalau ada masalah boleh hubungi saya via wasap





Update nombor Starter Pack (sentiasa diupdate)


Starter Pack :
________________

Quote:
0112 X 79X 79X SOLD
0112 0 794 841
0112 0 794 854

010 8 3013 XX SOLD
010 X XXX1 64 SOLD
010 X XXX1 69 SOLD
010 X 4499 XX SOLD
010 8 31X1 XX SOLD


0112XX XX 120 SOLD
0112XXX 77 6X SOLD
________________


Starter Pack kapel :
________________

Quote:
011 2XX XXXX 1 SOLD
011 2XX XXXX 2 SOLD

011XXXX 1105 SOLD
011XXXX 1150 SOLD

011X0600 X65 SOLD
011X0600 X66 SOLD

0112 XXX 2126 SOLD
0112 XXX 2216 SOLD

0112063 1563 *new
0112063 1536 *new
________________

Pakej MNP dan Starter Pack berserta TOPUP:
_________________________________

Quote:
RM10 + RM3 (Pos)
Kredit tersedia RM5
RM15 *Pos FREE!
Kredit tersedia RM5 + Topup RM5

RM40 *Pos FREE!
Kredit tersedia RM5 + Topup RM30

_______________________
Quote:
*SIMKAD FREE!*

RM50 *Pos FREE!
Simkad MNP/Starter Pack Free + Kredit tersedia RM5 + Kredit tersedia RM50
_______________________

*Starter pack perlu topup RM50 sekaligus untuk mendapatkan tempoh sah 28Bulan


Pakej No Couple (Harga Sepasang)
_________________________________

Quote:
RM30 + RM3 (Pos)
Kredit tersedia RM5 setiap sim
RM40 *Pos FREE
Kredit tersedia RM5 setiap sim + Topup RM5 setiap sim


RM110 *Pos FREE
Kredit tersedia RM5 setiap sim + Topup rm50 setiap sim


*Starter pack perlu topup RM50 sekaligus untuk mendapatkan tempoh sah 28Bulan


kalau ada special request nombor sila bagitau saya..saya akan cuba cari dari dealer lain..
*untuk special request harga tidak semestinya minima RM10



Maklumat yang diperlukan cuma :
  1. Nama Penuh
  2. Nombor IC
  3. Alamat (Pos)
  4. Telco asal


Contoh :
  1. Nama Penuh : Folan bin Folan
  2. Nombor IC : 1234567891234
  3. Alamat (Pos) : No 1, Jalan Pos 1, 11111 daerah, negeri.
  4. Telco asal : Altel


Jika berminat sila hubungi m0mo~ melalui :

>>Telegram/Whatsapp/SMS/CALL : o1o8303805

>>Email : [email protected]

>>Fb : Simomo Fx ([email protected])

>>COD Pasir Gudang

>>Pm @ Carigold.com or Reply this thread!




[/INDENT][/INDENT]
[/b]
Attached Images
File Type: jpg clixster.jpg (92.2 KB, 152 views)
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|

Last edited by m0mo~; 04-04-2017 at 12:13 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-11-2014, 11:50 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Senarai telco yang layak untuk MNP ke onexox :
  • Umobile
  • Celcom
  • Altel
  • Digi
  • Maxis
  • Tunetalk
  • Clixster
  • Redone
  • Happy
  • Merchant trade
  • Ytlcomms
  • Buzzme
  • Friendi
  • Prabhu
  • Redone
  • Tron





MNP(Mobile Number Portability) = Pertukaran Telco dari yang lain ke ONEXOX

Untuk mengelakkan*kelewatan proses dimana sekiranya nama & no ic tidak sama proses akan menjadi FAILED dan delay.

1. Pengguna CELCOM- TAIP ▶:*BDAY STATUS*hantar ke*28882*

2. Pengguna DIGI- TAIP ▶:*CHECKID 801002035111*hantar ke*2000*

3. Pengguna MAXIS- TAIP ▶:*801002035111*hantar ke*22011*

4. Pengguna U-MOBILE- TAIP ▶:*VERIFY 811121035423*hantar ke*28011



Pengguna2 ONEXOX digalakkan untuk mendaftarkan diri di website selfcare >> https://selfcare.xox.com.my

Banyak kelebihan boleh didapati disini..
  • anda boleh cek penggunaan kredit anda..
  • anda boleh topup secara online disini
  • ada juga option untuk dapat alert notification via email untuk data balance langganan internet anda
  • dan banyak lagi kelebihan beliau




__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|

Last edited by m0mo~; 23-12-2014 at 04:22 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2014, 11:51 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default



anda juga boleh membeli topup melalui saya!






RM278 berbaloi der..
*Dapat 10simkad (leh pilih nak starter pack or MNP sim)
~~Boleh jual RM10 sekeping >>nilai rm100
*Dapat RM100 nilai topup (anda boleh topupkan no sendiri dan nombor pelanggan2 onexox)
~~5% keuntungan topup >>nilai rm100

belen lagi rm78?kejap je balik modal
serius wa cakap lu..produk ONEXOX tengah hot sekarang..persaingan sengit pun still boleh jual..
ibarat jual pisang goreng panas di musim tengkujuh

yang paling bagus peluang jana pendapatan pasif!
jana income macam idola saya abam Gnola
derr...ini betul2 pasif punya income bukan scam punya..

MARI SAMA-SAMA KITA CIPTA KEJAYAAN!!
MASIH BELUM TERLAMBAT UNTUK KITA!!
YOU HELP ME,I HELP YOU MAAA..

bak kata pepatah "lambat....tinggal"


Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post


sebab tu aku cakap onexox ni lebih hebat dari uox/sox/yc

dari segi tamat tempoh:

uox/sox/yc - tarikh tamat tempoh mati gitu je..topup la banyak mana pun tarikh tak berubah..

onexox - yang percuma 28bulan je..TAPI bertambah rm1/day setiap kali topup

dari segi call rate:

uox/sox/yc - caj blok berminit2 (aku tak ingat berapa minit 1 blok )

onexox - caj blok 30saat..purata call out yang kita buat adalah dibawah 30saat (hello der,lu kat mana?ok wa datang = 5saat )

dari segi umur :

uox/sox/yc - untuk kanak2 riang sahaja.. orang dewasa yang nak merasa riang ria terpaksa guna nama adik2 atau nama entah sapa2 entah..
pastu cukup umur dah tukar plan biasa yang pastinya rate mahal

onexox - tiada had umur...
*sesuai untuk pakcik,makcik,adik,abang,kakak,mak,ayah yang jarang call tapi terpaksa topup takut nombor terminate
*sesuai juga untuk yang guna secara heavy..esp kapel2 yang tengah bercinta
*sesuai juga untuk yang berminat nak jadi dealer (sila hubungi m0mo~ o1083038o5 sms/call/telegram laju2..)
____________________
Pakej Sub Dealer (Agen)
--------------------------------


RM278 *Termasuk poslaju SIM
  • 10pcs Simkad (MNP + Starter Pack)
  • E-recharge bernilai RM100 (5% rebate)
  • ID onesys (Full access)
*Proses pendaftaran telah diupgrade dan mengambil masa yang singkat untuk anda meneruskan bisnes ONEXOX
*Support berterusan dari saya dan group

Detail yang diperlukan untuk pendaftaran Sub Dealer:
  • Salinan IC (nama penuh,no ic & alamat akan digunakan untuk pendaftaran sahaja)
  • Alamat semasa
  • No fon ONEXOX
  • E-mail

Sila contact saya 01o83038o5 (Telegram/Whatsapp/SMS/CALL) untuk maklumat lanjut
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|

Last edited by m0mo~; 10-03-2015 at 11:10 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2014, 11:52 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

reserved untuk update

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
28bulan x 30hari = 840 hari
Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
kalau uox/sox/youthclub anda boleh pakai mengikut had umur,dan tarikh nya sudah fixed!

anda hanya tunggu masa jer uox/sox/youthclub berubah menjadi plan biasa..

tapi dengan mnp ke onexox, tidak kira umur anda berapa,anda akan mendapat credit validity 840hari = 2tahun 4bulan = 28bulan secara percuma!!

nanti!!tidak terhenti disitu!!
setiap kali anda topup,validity akan bertambah rm1/day mengikut jumlah yang anda topup!





Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
telco biru, untuk mendapatkan credit validity 2tahun (exp2) rm50 kredit anda akan ditolak dan ada syarat tambahan

telco merah, nanti saya study...

telco onexox?? free2 jer dapat 28bulan dan bertambah rm1/day dengan setiap reload

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
ramai customer yang dah convert bertanya : apa syarat untuk jadikan validity 28bulan tu?

syarat apa syarat? tiada syarat!!anda cuma perlu mnp sahaja!! + dapat kredit percuma rm5!!

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Malam ni saya mau cerita pasal internet ONEXOX!

macam tak best je bunyinyer internet LIMITED kan?

seperti ramai yang tahu saya sebelum menjadi agen ONEXOX adalah seorang pembooster C1M, saya pengguna data yang tegar juga seperti pengguna C1M + booster dan ghost yang lain..
pada mulanya agak sukar bagi saya untuk menerima langganan data limited!

TAPI limitednya ada kelebihan! ini mengikut pengalaman saya sendiri menjadi pelanggan setia internet bulanan 1.5GB @ rm29.99!

apa yang dapat saya simpulkan adalah :
- saya tidak pernah risau data ter'on' sebelum atau selepas langganan data, kerna onexox tidak mempunyai PPU (pay per user) internet,tiada kredit akan dipotong sekiranya kita ter'on' mobile data

- saya dapat apa yang saya langgan.. saya compare data cilc0m dengan data onexox..
cilc0m - anda on sahaja mobile data,cek data usage sudah beberapa MB terguna..
*Situasi tanpa langganan data pula,PPU agak mengcekik darah..anda ON data,belum sempat buat apa2, dapat sms anda dah guna data PPU tau2 dah kena potong kredit rm10..

ONEXOX - saya dapat nilai data yang saya beli..calculator data ONEXOX takde tipu punya..pakai 10mb,die tolak 10mb.. betul2 planning,pakai jimat ( saya gunakan term jimat la pasal saya heavy user) boleh tahan sebulan

Kestabilan speed internet

cilc0m - data cilc0m anda sendiri tahu bukan sepanjang masa maintain speed..walau 4g speed sekalipun..

ONEXOX - data ONEXOX walau tak dapat speed lebih 10mbps..namun sudah mencukupi..yang bagusnya,tak pernah saya alami connection tak stabil sampai kena off dan on data berkali2..
walaupun dalam keadaan idle (tidak surfing atau donlod) tiba2 kita nak surf,internet ONEXOX respons dengan baik..lebih baik dari cilc0m walaupun ONEXOX menggunakan line cilc0m

ps; saya tidak berkesempatan untuk mencuba data dari plan digy dan Umobail kerna line digy dan Umobail ditempat saya sangat teruk..dan saya pasti di kebanyakan tempat juga mengalami keadaan yang sama
Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
bukan 1g tapi 1.5gb boh..
ada pros n cons jugak internet limited ni..
saya pun sebelum ni berprasangka buruk terhadap internet limited..

tapi puas hati sebab TAK PERNAH ada masalah :
- TAK PERNAH internet sangkut kena on off data banyak kali
- TAK PERNAH usage berjalan tanpa kita mahu contoh cam cilc0m baru on data dah jalan beberapa MB (tak kira on mobile or on laptop/pc)
- TAK PERNAH ada masalah nak cek data balance
- TAK PERNAH cek data balance tapi tak sama dengan data usage kat phone
- TAK PERNAH dapat SMS langganan tah pape tolak kredit rm1,rm3 dan macam2 sms spam yang tolak kredit kita suka hati die
- TAK PERNAH ada PPU (Pay Per Use), kalau ter'ON' data atau sengaja ON masa takde langganan,tiada kredit akan dipotong!
- yang paling best speed sangat-sangat-sangat-sangat stabil dan maintain walaupun tak dapat lebih dari 10MBps..
- dan banyak lagi kelebihan mengikut pengalaman saya sebagai pengguna C1M + Booster ynad dah RIP..

unlimited data plan sebenarnya hanya umpan untuk anda..
unlimited..tapiii..speed 64kbps?nak bukak fb pun berjanggut tunggu
unlimited..tapiii..ada PPU menanti walaupun anda masih dalam quota *true story
unlimited..tapiii..ada perangkap sms spam yang sedut kredit anda suka hati?wadefish?
unlimited..tapiii..speed 64kbps dan tak stabil!kejap kena on dan off data

so what say you?limited dan servis bagus atau unlimited bersyarat dan merugikan??


Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
saya rasa ONEXOX satu2nya telco yang mewujudkan 2plan flexi DA dan MA ni..
kalau ada lagi telco lain buat tolong maklum pada saya



sila rujuk gambar diatas,

perhatikan dominasi recaj..dominasi recaj bermaksud nilai topup anda..
dan setiap kali anda topup,kredit akan dibahagikan kepada 2 akaun flexi DA dan MA..
contoh anda topup rm5,rm2 akan dimasukkan kedalam DA,rm3 akan dimasukkan kedalam MA..
jadi untuk topup semua masuk DA,anda cuma perlu topup rm50.. *nak topup rm5 tapi semua masuk DA leh pm saya..

apa itu MA dan DA?
DA adalah dedikasi account,call&sms rate lebih murah berbanding MA

MA adalah main account,dikhaskan untuk langganan internet

oleh kerana langganan internet akan tolak kredit dari MA,anda perlu memastikan kredit dalam MA anda mencukupi!
untuk transfer dari DA ke MA (tiada caj) :
SMS ke 22111: TRNS<jarak>DA<jarak>(amaun yang ingin dipindahkan)
contoh: TRNS DA 13

(boleh juga menggunakan aplikasi onexox prepaid dari playstore

DA dan MA masih mahal pada pendapat anda??
kita ada FnF


friends n family boleh add 10 nombor dari mana-mana telco (tak kira maxis/celcom/tunetalk/dll) ke FnF anda..
10 nombor beb!

sekian laporan dari saya,
m0mo~
Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
Salam

Sekadar sedikit pencerahan.
Ramai yang bertanya tentang UGU (User Get User).

UGU adalah program User Get User, dimana jika anda kenalkan ONEXOX kepada rakan/family/kenalan anda,saya akan registerkan nombor2 tersebut dibawah nombor anda sebagai UGU.

Apa kelebihan UGU?
- Anda layak untuk dapat 5% komisyen setiap kali nombor2 user dibawah anda reload credit.
- Tiada limit untuk anda mencari seberapa banyak user sekalipun.
- Komisyen boleh dilihat secara jelas dan tepat melalui portal onesys.my (sila signup jika ingin melihat pengiraan komisyen)
- Anda boleh cash out komisyen topup ke akaun bank anda sekiranya nilai komisyen melebihi rm50. Kurang dari rm50 akan dimasukkan sebagai topup kenombor ONEXOX anda.
- Anda boleh mendaftar maximum 10nombor ONEXOX keatas nama yang sama.

*Contoh : anda mempunyai seorang user, beliau topup rm50 jadi komisyen anda adalah rm2.50. Jika beliau topup lagi rm50 maka komisyen terkumpul anda pada bulan itu adalah rm5.
*Komisyen akan dimasukkan 15hb-18hb setiap bulan. Akan diumumkan jika ada keterlewatan atau perubahan tarikh.

Jika anda adalah user saya (beli simkad dengan saya) saya akan registerkan nombor2 rakan/family/kenalan yang anda promote untuk beralih kepada ONEXOX itu kebawah nombor anda.
Ya anda tidak perlu request dengan saya, saya akan registerkan secara automatik dibawah nombor anda.
Ada beberapa user saya yang mempunyai lebih dari 3 nombor UGU dibawah beliau.

Konsep UGU sebenarnya adalah konsep profit sharing. Dimana anda sebagai user yang membeli simkad rm10 berkongsi keuntungan dengan Dealer 50-50(UGU dapat 5%,Dealer dapat 5%).
Keuntungan normal keatas user bagi seorang Dealer adalah 10%, walaupun komisyen dikongsikan dengan UGU (5%) namun kami tidak mengalami kerugian kerana profit sharing ini dianggap sebagai hadiah kepada anda mem’promote’simkad terbaik ini kepada rakan/family/kenalan anda.

Sekian terima kasih.

Regards,

m0mo~ (maher)
DYSD4570
o1083038o5
[email protected]
Attached Images
File Type: jpg 1xox topup.jpg (93.2 KB, 1776 views)
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|

Last edited by m0mo~; 10-03-2015 at 11:11 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2014, 12:00 PM
PeRtZ PeRtZ is offline
Active Plus

PeRtZ's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2013
Location: Johor Bahru
Posts: 3,680
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Tmpg tnya... kalau sim yg dah tamat servis boleh tak buat?
__________________
(Renungan)Kita adalah apa yang kita fikirkan!
(Renungan)Kita layak dapat apa yang selayaknya untuk kita
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=565858
Follow IG; publicgold_ahjil (utk promosi emas drp saya)
hadiahuntuksahabat.blogspot.com
Reply With Quote
  #6  
Old 03-11-2014, 12:14 PM
kelapabali kelapabali is offline
Active Member

kelapabali's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2006
Location: PenyuGergasi
Posts: 2,227
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terbaik ah tt...
Reply With Quote
  #7  
Old 03-11-2014, 12:15 PM
kelapabali kelapabali is offline
Active Member

kelapabali's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2006
Location: PenyuGergasi
Posts: 2,227
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PeRtZ View Post
Tmpg tnya... kalau sim yg dah tamat servis boleh tak buat?
no dh terminate dh x leh dh...
tlg jwb bg pihak tt..
Reply With Quote
  #8  
Old 03-11-2014, 12:29 PM
WordPress WordPress is offline
Active Member

WordPress's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,205
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

suda tukar ka?
kasi park ji sung dulu lah..
Reply With Quote
  #9  
Old 03-11-2014, 12:45 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by PeRtZ View Post
Tmpg tnya... kalau sim yg dah tamat servis boleh tak buat?
no service takleh watpe bos..
kena pergi kat service center check dah recycle ke belum nombor tu..
kalau belum,leh register balik pastu convert ke onexox
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|
Reply With Quote
  #10  
Old 03-11-2014, 12:46 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 30,893
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 45
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kelapabali View Post
terbaik ah tt...
Quote:
Originally Posted by kelapabali View Post
no dh terminate dh x leh dh...
tlg jwb bg pihak tt..
hehe thanks sudi singgah bos
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
SIMKAD PANJANG UMUR MURAH REZEKI||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED/LIMITED[OREN/KUNING]
AGEN TOPUP PAKEJ BARU LEBIH HEBAT!|KLIK SINI|

ForexMart Offer SPREAD rendah >>|REGISTER|
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:01 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you