Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Other Classifieds

Other Classifieds Any classifieds that not suits the selling of products or services.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-09-2008, 07:08 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default Geng CG Area Sintok, Kedah ada tau di mana keluarga yang memerlukan barangan terpakai

[UPDATE 1/6/2011]

Aktiviti ini ditangguhkan buat sementara waktu.

Maka saya tidak lagi menerima sumabangan terpakai buat masa ni

Terima kasih kepada semua





Penduduk kampung miskin memerlukan pakaian, buku dan alatan anda yang masih elok


Quote:
Originally Posted by cyberiz View Post
insyallah hari sabtu nih sy hantar ke sh alam,
sapa2 area putrajaya dan sekitar nk sedekah brgan boleh pm sy sebelum sabtu nih,
nnti sy tlg collect dan hantar terus kat tt..

kalu boleh dpt bg pd yg memerlukan sebelum raya ni, sebelum ni sy hantar kat RACTAR usj, tahun ni bg kat tt plak lah..
insyallah berkat kita tlg org yg memerlukan kelak Allah gandakan rezeki kita.. aminn







Assalamua'alaikum dan selamat sejahtera.

Thread ni saya buka sekali lagi bertujuan untuk mengumpul segala jenis barangan seperti pakaian, peralatan, buku pelajaran, makanan dan minuman untuk disumbangkan kepada penduduk kampung miskin.

Untuk yang berminat boleh pos atau hantarkan barangan anda terus kepada saya:

Khusus kepada anda yang tinggal di area lembah klang atau shah alam boleh datang terus ke kedai emak saya:




__________________________________________________ ________

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Saya baru sampai U nih. Fuh agak penat. Mata gantok nih. Bro dino sumbangkan pakaian. Nanti saya update gambar ye.

Moga Allah tambahkan lagi rezeki bro dino serta keluarga

[Update]

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Sumbangan kain batik daripada sis insyi





Sumbangan buku-buku latihan daripada sis happymior





Ini pulak barang-barang sumbangan yang ada kat saya sekrang ni. So apa yang ada ni saya akan bagi dulu esok ye. Ada barang yang kat rumah tu nanti saya update sini ye


P/s: Siapa lagi nak sumbangkan boleh direct contact saya ye. Saya ada kat shah alam sampai 4 hb 10, insya Allah


Last edited by ahib0205; 01-06-2011 at 03:38 PM.. Reason: +tangguh buat sementara waktu
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-09-2008, 12:10 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,744
Thanks (Received): 1550
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mohon sumbangan dari mana-mana ahli CariGold yang berniat untuk membuat apa-apa sumbangan melalui rakan kita ni. Tidak semestinya derma tunai, apa barangan yang masih elok & tidak dipakai boleh diderma.

Mohon maaf juga pada ahib0205 kerana saya terdelete topik ini pada 2 hari lepas secara tak sengaja.

Kalau ahib0205 boleh detailkan tempat & kampung-kampung mana yang terlibat lebih bagus.

Saya stickykan topik ini untuk lebih mudah dilihat.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-09-2008, 12:12 AM
iswa77 iswa77 is offline
Passed Away - Al Fatihah

iswa77's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 1,252
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

nanti aku cuba2 usahakan
Reply With Quote
  #4  
Old 10-09-2008, 01:02 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
Mohon sumbangan dari mana-mana ahli CariGold yang berniat untuk membuat apa-apa sumbangan melalui rakan kita ni. Tidak semestinya derma tunai, apa barangan yang masih elok & tidak dipakai boleh diderma.

Mohon maaf juga pada ahib0205 kerana saya terdelete topik ini pada 2 hari lepas secara tak sengaja.

Kalau ahib0205 boleh detailkan tempat & kampung-kampung mana yang terlibat lebih bagus.

Saya stickykan topik ini untuk lebih mudah dilihat.
Thanks bro Dann for your support. Ok buat masa ni saya akan focus untuk kampung yang dekat dengan tempat saya iaitu Kampung Lepar Hilir.

Pada tahun lepas saya telah sumbangkan kat penduduk kampung area Jengka.

Macam ni, saya tau je kat mana ada penduduk kampung miskin, insya Allah saya cuba sumbangkan kepada depa. Kita bantu selagi kita mampu

Untuk pengetahuan semua, pasa sabtu lepas saya telah call ikim.fm dan iklankan mengenai aktiviti ini. Saya siap ulang sampai 3X url forum ni. www.carigold.com

Ok bro, ada apa-apa lagi yang perlu saya tambah?

Sekali lagi terima kasih saya ucapkan atas sokongan bro

__________________________________________________ _____________

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Assalamua'alaikum...

Sahabat-sahabtku di CariGold.com. Saya mohon maaf kerana tak dapat tunaikan janji saya untuk upload gambar-gambar tu. Saya kat rumah ni sibuk tolong mak n abah kat kedai sepanjang hari.

Hari ni baru saya akan tunaikan janji saya. Saya mintak maaf banyak-banyak ye sahabat-sahabat


Baiklah. Jumaat lepas, saya telah pergi ke Kg. Paya Pasir, Temerloh. Kenapa kampung paya pasir? Sebab bila saya lalu kat situ, saya nampak ada rumah penduduk kampung yang dhaif.

Tindakan pertama saya, saya terus pergi berjumpa dengan ketua kampung.



Atas tu gambar saya bersama ketua kampung paya pasir. Tujuan saya berjumpa dengan beliau untuk mendapat sokongan. Ye la kira adab kita masuk kampung orang la kan

Tapi saya kecewa dengan statement yang beliau telah kata kat saya. Beliau kata, " kat kampung ni takde dah orang kampung miskin. Kalo orang tanya saya, memang saya tak tahu nak bagitau sapa penduduk kampung miskin. Tapi kalo nak bagi barang-barang kat org kampung sini, takpa bagi jela. Kalo nak bagi kat saya pun, mana yang elok-elok tu saya akan ambil. Boleh bagi kat anak-anak dengan isteri saya."

Tak sangka saya beliau kata macam tu. Tapi tak kisah la. Saya pun tanpa buang masa terus minta izin nak mulakan agihkan.

P/s: Saya sambung laporan pasni insya Allah. Mak suruh saya nak atas bumbung kutip daun-daun kering. Maaf sekali lagi sahabat
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Ni antara gambar-gambar terpilih. Serious maaf gambar tak clear. Insya Allah saya azam nak beli camera digital. Tolong doakan saya ye Saya tak sempat amik gambar untuk 2 buah rumah yang last. Sebab batari hp habis. chager lak lupa bawak



Rehat seketika bersama connection internet yang amat perlahan sampai boleh sempat solat isyak berjemaah. Jom solat dulu
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post

Last edited by ahib0205; 19-03-2010 at 02:54 PM.. Reason: update
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2008, 01:05 AM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by iswa77 View Post
nanti aku cuba2 usahakan
thanks for support

siapa lagi yang ada barang-barang tu boleh la terus hubungi saya ye


013 - 9755 013

__________________________________________________ ____________

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Wokeh. Di awal pagi Syawal ni saya nak sambung laporan tentang sumbangan barangan kepada penduduk kampung miskin minggu lepas. Habis cerita bab jumpa ketua kampung tadi.

Bisik di dalam hati saya, "Alhamdulillah dah ketua kampung kata boleh dan sokong tindakan saya dah cukup syukur. Lain-lain yang dia kata tu ikut dia lah"

Sebelum keluar simpang, saya terdetik untuk singgah di Maahad Tarbiah Darul Hijrah Al-Islamiah yang berada betul-betul disebelah rumah ketua kampung tu.




Saya masuk dan bagitau nak jumpa pengurus Maahad tu. Alhamdulillah sembang punya sembang, Allah temukan saya lagi tempat untuk saya sumbangkan barang-barang tu. Ok, saya cerita apa yang saya paham pasal Pusat Pendidikan Asrama Penuh aka sekolah agama rakyat ni. (Selalunya ramai ibu bapa hantar anak-anak ke sini dengan harapan untuk anak mereka berubah daripada nakal kepada baik. huhuhuu... Tapi kat sini juga ada diajar halfal Al-Quran untuk jadi Al-Hafiz )





Sekolah ni telah ditubuhkan oleh suaminya sendiri pada tahun 1984. Sekarang ni ada 31 orang pelajar. Semua pelajar adalah dari golongan keluarga yang susah. 16 orang daripada 31 orang pelajar adalah anak yatim /yatim piatu. Yuran perbelanjaan sebulan bagi seorang pelajar ialah RM170. Kalo setahun, perbelanjaan seorang pelajar jatuh RM3400.

Oleh sebab saya terkejar-kejar dengan masa, saya pun mintak izin nak lawat keadaan sekolah. Pertama sekal, saya di bawa ke dapur. Ummi panggilan pengurus asrama tu. Ummi bagitau yang dia sendiri yang memasak selalunya kat sini. Tapi kadang-kadang dia suruh jugak pelajar memasak. Supaya mereka tau memasak





Selepas lawat dapur, saya dibawa lawat ke kebun. Kebun ni diusahakan sendiri oleh ummi dan pelajar sekolah. Antara yang mereka tanak ialah terung, jagung, cili, Kobis, dan ada ulam kampung. Ini merupakan antara aktiviti masa lapang mereka.




Kemudian saya terus dibawa ke banggunan sekolah mereka. Hm... saya tanya ummi kenapa tak mohon dengan kerajaan. Insya Allah benda baik gini akan dapat perhatian dan bantuan. Tapi ummi jelaskan kepada saya yang dia dari dulu lagi dah cuba mohon bantuan. Siap buat kertas kerja lagi. Tapi akhirnya ... Ummi bagi saya kertas kerja tu. Nanti saya share kat sini ye.




Kemudian saya mintak nak tengok keadaan asrama pulak. Hm... bagi saya sendiri memang dhaif keadaan gini. So saya share sini gambar yang saya sempat snap guna Motorola V3i 2nd hand



Er... bawah ni gambar tangki air depa tau. Ummi kata dah bertahun dah




Ni gambar bilik guru depa




Alamak line wat hal la pulak. bertambah gantok jadinya ni. huhuhu... Saya sambung lagi nanti ye. Insya Allah

Last edited by ahib0205; 19-03-2010 at 02:58 PM.. Reason: edited
Reply With Quote
  #6  
Old 10-09-2008, 01:11 AM
dino dino is offline
Super Active

dino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: Kuantan-Old Trafford,Manchester United
Posts: 7,650
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
thanks for support

siapa lagi yang ada barang-barang tu boleh la terus hubungi saya ye


013 - 9755 013
Bro,bila nak jumpa aku....aku pun banyak gak pakaian yg elok,tp dah tak pakai,insya-Allah......
__________________
GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED!!!

Reply With Quote
  #7  
Old 10-09-2008, 02:58 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dino View Post
Bro,bila nak jumpa aku....aku pun banyak gak pakaian yg elok,tp dah tak pakai,insya-Allah......
Banyak mana tu bro? Kalo boleh naik motor saya p amik naik motor je. bro area kuantan kan? kalo banyak saya akan p amik naik kereta

Hm... Jumaat, Sabtu, Ahad. Bila bro free? Kita bukak posa sama pun orait gak kan?

__________________________________________________ ______________

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Ni semua barang untuk masuk dalam kancil 660





P/s: Doakan saya murah rezeki dapat beli keta besar sikit ek boleh masuk lagi banyak barang-barang sumbangan
Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Baiklah ini gambar barangan yang telah disumbangkan oleh 2 orang staff UMP:



ada lagi berapa keping tak sempat nk upload. Nak p stdy dulu


Last edited by ahib0205; 19-03-2010 at 03:15 PM..
Reply With Quote
  #8  
Old 10-09-2008, 05:50 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Barang yang di pos dari Kedah dah selamat sampai kat saya. Baru je saya pegi ambil kat HEP tadi. Nanti malam insya Allah saya akan update pic ye.

Semoga Allah tmbahkan lagi rezeki kita semua. Amiinn..

P/s: Nak prepare esok ada presentation multimedia
__________________________________________________ ______________

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Jazakallah bro


Orait, untuk makluman semua, pada 13 September 2009 iaitu Ahad lepas, telah di adakan Program Penyerahan Sumbangan Aidilfitri Untuk Golongan Kurang Bernasib Baik Anjuran JKK Padang Jawa Petaling

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Pada program tersebut, sumbangan barang keperluan seperti beras, gula, kordial dan wang sumbangan telah diberikan kepada mereka yang tersenarai.

Dikesempatan itu saya telah menghubungi wakil JKK dan memaklumkan terdapat pakaian terpakai untuk disumbangkan hasil pengumpulan bersama ahli komuniti Forum CariGold.Com.

Ajk tersebut terpinga-pinga bila saya sebut forum. Lepas tu saya bagitau la dari internet.


Ok ni gambar pakaian yang dikumpulkan

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Quote:
Originally Posted by old_code View Post


Quote:
Originally Posted by old_code View Post


Quote:
Originally Posted by old_code View Post


Quote:
Originally Posted by old_code View Post
Assalamualaikum,

Alhamdulillah dekat usaha dari rakan kita...sedikit sumbangan telah disalurkan kepada Rumah Ma'ahad Tarbiah Darul Hijrah Al - Islamiah, Paya Pasir, Temerloh sehari sebelum Eid Fitri.


Last edited by ahib0205; 23-03-2010 at 12:51 PM.. Reason: +++
Reply With Quote
  #9  
Old 10-09-2008, 08:50 PM
ahib0205 ahib0205 is offline
Legendary Member

ahib0205's Avatar
 
Trader Rating: (83)
Join Date: Nov 2007
Location: Official Supporter
Posts: 19,334
Thanks (Received): 741
Likes (Received): 0
Blog Entries: 22
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Barang yang di pos dari Kedah dah selamat sampai kat saya. Baru je saya pegi ambil kat HEP tadi. Nanti malam insya Allah saya akan update pic ye.

Semoga Allah tmbahkan lagi rezeki kita semua. Amiinn..

P/s: Nak prepare esok ada presentation multimedia
Ok ni gambar barang yang saya terima daripada Pn. Rusila yang pos dari Kuala Nerang Kedah

Reply With Quote
  #10  
Old 11-09-2008, 02:16 AM
dino dino is offline
Super Active

dino's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2007
Location: Kuantan-Old Trafford,Manchester United
Posts: 7,650
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahib0205 View Post
Banyak mana tu bro? Kalo boleh naik motor saya p amik naik motor je. bro area kuantan kan? kalo banyak saya akan p amik naik kereta

Hm... Jumaat, Sabtu, Ahad. Bila bro free? Kita bukak posa sama pun orait gak kan?
Nnt aku kemaskan semua pakaian yg aku nak bg,tak der aral Jumaat aku roger ko,kita jumpa mana2,tp bkn kat kedai mkn lerrr.....
__________________
GLORY-GLORY MANCHESTER UNITED!!!

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump