Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,571
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,353
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,002
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-01-2014, 08:07 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Jejak Ke Perang Dunia Ketiga

http://www.youtube.com/watch?v=79SLChql_N0
http://www.youtube.com/watch?v=CdqKE...8FC802BCF18987
http://www.youtube.com/watch?v=SA5S1...8FC802BCF18987
http://www.youtube.com/watch?v=mII9NZ8MMVM
http://www.youtube.com/watch?v=OZPfdI1y300

Kita boleh belajar dari tadika sampai ke Universiti segala jenis item item keewangan dunia yang mana induknya berasal dari Yahudi Rotchschild dan Federal Reserved.TETAPI yang kita diharamkan belajar adalah daripada mana YAHUDI dapat duit untuk menjajah dunia ?Dan bagaimana system yahudi ini menipu dunia dengan penciptaan wang fiat dan mekanisma yang mengawalnya dan bagaimana yahudi menjajah dunia dengan memaksa system mereka diguna pakai kepada negara2 di bawah PBB.Bilakah perkara ini akan berakhir dan akan dibetulkan mengikut acuan Islam ?

Full kredit aku bagi kepada penulis asal iaitu "akudtgdrpantek"
Aku sekadar copypaste sebagai niat muzakarah ilmu sahaja dimaklumkan.

Sumber :
http://madahselokaaddp.blogspot.sg/
http://militaryofmalaysia.net/2013/0...tan-nusantara/

DAN JADILAH BANGSA MELAYU YANG TERBUKA MINDA UNTUK MEMBACA...BACALAH...

MAKLUMAN akudtgdrpantek @ ADDP :

SESIAPA yang "rela hati dan suka hati" mahu bersahabat dengan ADDP di dalam Lancang Kuning ADDP, sila berhubung terus dengan ADDP di alamat Email : [email protected] - Sila sertakan no telefon, nama penuh dan alamat. Serta berikan maksud dan tujuan, mengapa Anda mahu menjadi Sahabat ADDP? Hanya yang benar benar "berkelayakan" kerana ALLAH dan RosulNYA sahaja yang akan diterima sebagai Sahabat ADDP. Fasa pertama ini dibuka hanya kepada +- 300 orang sahaja. Sesiapa yang berminat disyaratkan mengikut Adat dan Adab di dalam Lancang Kuning ADDP iaitu segala agenda "kepentingan peribadi duniawi" Anda TIDAK BOLEH diletakkan sebagai keutamaan diri. Dimaklumkan. Sekian dan tak lupo...heheee
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421

Last edited by CITROEN_C4; 26-06-2014 at 10:06 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-01-2014, 08:16 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Aku sangat suka follow tulisan salah seorang former dari blog MilitaryofMalaysia.Boleh tahan juga nicknamenya

At 2013.05.08 21:37, akudtgdrpantek said:




KHAS kepada semua pembaca yg “percaya”…

“PADA aku sahaja”…Kalian semua jangan salah sangka pasal perkara illuminati tersebut!…Grand Master (ii) dan para sahabatnya, serta New World Order (ii) itu nanti, yg aku cheritakan selama ini di dalam blog ini, ialah “BUKAN” dari “kumpulan kongres zionis 300 rothschild” sedunia itu!.. harap maklum semua!




AKU digerakkannya utk “berkongsi” sesuatu dgn kalian semua tentang apa yg sedang berselindung di belakang tabir pemerintahan dan pentadbiran negara negara di dunia sekarang ini…usah lah kita nak berbalah sesama kita, lebih lebih lagi bangsa MELAYU di malaysia ini, pasal perkara aset dan kewangan negara!…sebenarnya segala perbelanjaan pembanggunan infrasruktur di malaysia ini, termasuklah pembanggunan di dalam sistem pertahanan negara kita, boleh dikatakan sama sekali tidak mengguna pakai duit dari hasil kutipan cukai rakyat jelata, lebih lebih lagi dari bangsa asing cina, india dan benggali!…sesungguhnya negara malaysia ini adalah sebuah negara yg paling kaya di dunia atas perkara aset dan kewangannya (mudah tunai)!…kalau lah kalian semua tahu apa yang cuba aku sampaikan ini, kalian akan berlapang dada dalam perkara ini…maka sebab itu lah maka aku terpanggil utk berkongsi perkara ini, walaupun ianya sebenarnya tidak perlu utk kalian tahu sebagai rakyat umum…kita sebenarnya memiliki aset dan dana yg terlalu besar saiznya di dalam sistem perbankan dunia sejak dulu, lebih lebih lagi sekarang ini (nilai p3 dah jadi zillion?)!!!….malah yg “diamanahkan” sekarang utk menguruskan aset dan dana ini, ialah banker bangsa MELAYU malaysia ini…mereka bukanlah ahli politik mahu pun peniaga!…tapi mereka memiliki pengetahuan kewangan dan perbankan serta ekonomi dunia yg amat dahsyat sekali pintarnya serta “bersanding” dgn ilmu spritual tahap tertinggi, you!!!…hingga tidak mampu ditandingi oleh kumpulan kongres zionis rothschild 300 sedunia itu sekarang ini!…akibatnya, mereka kumpulan perbankan zionis itu tumbang satu persatu di dalam sistem perbankan dan kewangan dunia sekarang ini!…hanya menunggu waktu utk menukar PIAGAM dunia sekarang ini di peringkat PBB…




KITA boleh merujuk perkara ini sebagai bukti di dalam peristiwa tumbangnya bank Lehman Bro itu bermula pada september 2008 hingga sekarang…”punca sebenarnya adalah kerana perpindahan aset dan dana dalam saiz yg amat besar dari bank bank milik zionis di barat, kpd bank bank di bawah kuasa Grand Master (ii) itu…lebih lebih lagi bank bank di sebelah timur kita ini!”…kerana itu kita lihat pembanggunan sangat pesat dalam semua sektor di sebelah timur ini, lebih lebih lagi di negara china…tanpa aset dan kewangan yg banyak, mustahil utk kita membangunkan apa juga sektor, termasuklah sektor pertahanan negara…maknanya di sini ialah sistem kewangan dan perbankan dunia sekarang ini dikuasai oleh banker bangsa MELAYU, di bawah payung Sang MELAYU Grand Master (ii) itu!…




RASAnya kalian sudah dapat tangkap apa yg cuba aku sampaikan…jujur aku katakan bahawa semua dan segala “perbelanjaan utk mentadbir dan mengurus negara malaysia ini sejak dulu, kini dan selamanya”, termasuklah dalam urusan “menguatkan sistem pertahanannya” sekali, adalah mengguna pakai aset dan dana tunai MELAYU, yg tersangatlah meganya itu, yg tersimpan di dalam sistem perbankan dunia di luar sana itu sejak lebih dari 100 tahun dahulu lagi!!!…sesungguhnya aset dan dana itu adalah milik 1500% keturunan MELAYU di tanah melayu ini!!!…tanpa ada curiga di dalamnya!…makanya, usah lah kita mahu bertelagah lagi hingga pecah perpaduan sesama kita selepas ini, kerana segala urusan pembelian dan perbelanjaan utk pentadbiran negara malaysia ini, termasuklah “program” menguatkan sistem pertahanan negara kita, adalah mengguna pakai dana tunai dari harta keturunan MELAYU yg tersimpan sejak sekian lama, dan diuruskan oleh ahli perbankan MELAYU, di bawah kuasa dan payung Grand Master ii di bank dunia (orang MELAYU malaysia ini!)…begitulah serba ringkas ceritanya…kalau salah mohon maaf dan tunjukkan!…heheee…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini salah maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k.heheeee sekali lagiii…
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 09-01-2014, 08:17 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

At 2013.05.13 11:22, akudtgdrpantek said:




KHAS kepada semua pembaca yg “percaya”…

“PADA aku sahaja”…kihkihhhhkihhhh…gelinya ****** aku nii bila ramai yg maseh lagi mengagong agongkan cherita pasal kekayaan empayer sedunia si rothschild itu!…sesungguhnya cherita itu ialah cherita yg sudah “basi” yg bersepah dlm semua media sejak berpuluh tahun dulu lagi!…terlalu ramai di dunia ini yg ada pengetahuan sebegitu!…bukan ke aku dah kata dlm tulisan aku sebelum ni, bahawa cherita “semasa” yg bersangkut paut dgn perkara ini, tidak ada ditulis di mana mana saluran media, baik dlm negara mahupun luar negara!!!…”ahli” yg tahu lebih suka mendiamkan diri shj, tapi tidak aku setakat ini lah!…utk makluman kalian, $500 trillion kekayaan rothschild itu (kalau maseh ada lagi lah atau pun blh jadi dah hangus dalam “world derivatives market” – losses?…heheeee) maseh “TERAMAT” jauh saiznya utk menandingi saiz dana (TUNAI!!!) yg di bawah kuasa grand master ii itu!…heheeee…kalau kalian berada pd “kedudukan” aku dan “tahu” tentang permainan “duit buat duit dunia” (world roll over program / world high yield program) itu,lebih lebih lagi “big boys program” (sandaran “aset” lagi) yg di bawah kuasa “kredit line” si grand master ii itu “terutamanya”, maka kalian akan bersetuju dgn apa yg aku cakap selama ini HANYA di blog ini “sahaja”!!!…empayer kewangan rothschild sedunia skrg ini tak ubah seperti segenggam garam yg dicampak ke laut!…utk kalian semua pembaca sekeliannya baik di dlm blog ini dan juga di dlm semua blog blog di luar sana itu, maka di sini aku beritahu juga lah tentang peperangan kewangan dunia ( “world financial armageddon” ) skrg ini telah “dimenangi” oleh “banker MELAYU” itu, di bawah payung sang MELAYU malaysia “NUSANTARA” Grand Master (ii) @ “Khalifah” Dunia Baru (ii), New World Order (ii)!!!…maknanya di sini ialah empayer rothschild sedunia itu telah kalah dan sedang jatuh berguling guling skrg ini!…pasal Grand Master ii inilah maka seluruh negara di dunia termasuk negara Israel skrg ini memandang baik kpd MELAYU malaysia kita ini dan mahu bersaudara sekali dgn kita “MELAYU” malaysia “NUSANTARA” ini, BUKANNYA PASAL perdana menteri kita sebelum ini, yaaa!!!…pm hanya dapat nama sahaja!!!…boleh faham ke ni?!…heheeeee…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k.heheeee sekali lagiii…
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 09-01-2014, 08:19 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

At 2013.05.15 12:36, akudtgdrpantek said:




KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

“PADA aku sahaja”…kepada semua pembaca di dalam blog ini, kalian semua beruntung kerana ada pengetahuan yg tiada terdapat di blog lain, tapi terdapat di blog ini sahaja…cuma aku minta kalau kalian suka nak faham semua apa yg aku tulis di sini, hendaklah kalian berlapang dada dan gunakanlah fikiran yg positif!…




SEPERTI yg “xylon” katakan yakni – “Raja2 Melayu melalui wakilnya Sultan Mizan (ketika menjadi Agong) , telah meminta emas tersebut dikembalikan dlm bentuk US Dollar. Ianya perlu dihantar ke sebuah bank yg berpusat di China . Sebab itulah Lehman Brother telah menjadi muflis beberapa tahun yg lalu, sebab mereka tak mampu utk membayar jumlah tersebut . Sekarang nie, Rothschild cuba main isu ini dgn menjatuhkan harga emas pula.”

DI sini kita harus faham dan persoalkan, siapakah atau pihak manakah yg “membuka jalan” kepada majlis raja raja MELAYU melalui wakilnya yakni agong ke “”13″” (mizan jujur!), menuntut kembali segala harta MELAYU yg tersimpan di luar negara itu dari pihak rothschild dan vatikan?…sangatlah mustahilnya majlis raja raja MELAYU dan raja raja dunia yg lainnya “dapat” menuntut semula semua harta ini dari pihak rothschild jika ianya tidak di beri peluang dan ruang oleh satu pihak yg “lebih berkuasa” dari mereka!!!…perkara inilah yg aku cuba khabarkan kepada kalian semua selama ini!…bukan hanya membuka jalan untuk majlis raja raja MELAYU sahaja, malah untuk semua keturunan raja raja “sebenar” di dunia sekarang ini!…sebelum ini perkara itu dirahsiakan dari pengetahuan keturunan raja raja MELAYU dan raja raja dunia lainnya kerana mereka mahu menguasai dunia dan mereka berjaya menguasainya utk sekelian lama!…hinggalah didatangkan tuhan “satu pihak” dari kelompok keturunan “MELAYU malaysia” ini utk memikul “amanat tuhan” bagi menuntut kembali segala harta raja raja dunia tersebut!…di sini jelas sekali bahawa “pengetahuan” tentang segala aset dan dana raja raja dunia yg “disembunyikan” selama ini oleh pihak rothschild dan vatikan itu telah dikembalikan semula kpd yg berhak oleh “rabb” sekelian alam itu melalui utusannya (grand master ii @ khalifah dunia baru ke 2)!…




KENAPA pula kita meminta emas tersebut dikembalikan dalam bentuk matawang us dollar dan bukannya dalam bentuk emas fizikal?…sedangkan nilai jumlahnya sangatlah besar!…apa tujuannya grand master ii melalui orang orangnya berbuat demikian?…jawapannya ialah kerana mahu menjatuhkan nilai matawang us dollar seterusnya nilai matawang dunia lainnya yg terikat dgnnya…dgn cara inilah maka kita dapat “runtuhkan penjajahan” rangkaian empayer kewangan dan ekonomi rothschild di seluruh dunia melalui “sistem perbankan” yg sedang berlaku sekarang ini!…




PERSOALAN lain pula ialah kenapa kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di negara china dan bukannya bank di malaysia?…jawapannya ialah kerana kuasa ketenteraan dan kepentingan ekonomi yg ada pada negara china yg amat digeruni oleh negara negara besar lainnya termasuklah usa dan sekutunya…sekiranya kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di malaysia, sudah tentu permintaan itu tidak akan dilayan oleh rothschild malah malaysia akan diugut dgn tindakan ekonomi dan ketenteraan dari proksinya yakni usa dan sekutunya!…sebab itulah kita mengguna pakai “suara” dari negara china!!!…kerana lambakan dana dlm sistem perbankan china ini lah maka kita lihat hari ini negara china seolah olah seperti kuasa baru kewangan dan ekonomi dunia utk menggantikan usa…sebenarnya bukanlah mereka tetapi si empunya dana yakni MELAYU malaysia itu atau pun negara MELAYU malaysia NUSANTARA…heheee…




KITA harus berbangga dgn kuasa dan kelebihan yg kita miliki itu…sesungguhnya kita MELAYU malaysia sedang MENJAJAH dunia melalui sistem aset dan kewangan dunia yg kita diberi mandat oleh tuhan utk mentadbir uruskannya!!!…penjajahan kita termasuklah negara china dan negara negara “taiko” lainnya sekarang ini!…ianya sama seperti penjajahan empayer rothschild ke atas dunia sebelum ini tetapi tidak serupa wajahnya (kita tidak menjajah jiwa umat!)…yakni penjajahan dunia melalui kuasa aset dan kewangan di dlm sistem perbankan dunia!…ingat lagi tak cherita aku pasal duit syiling itu?…maka itu kita lihat negara china cukup baik dalam menjaga hubungan diplomatik dgn kita, termasuklah isu ketenteraan di perairan negara…




ADAKAH pihak rothschild mampu mengalahkan kita dgn cara menurunkan harga emas dunia melalui “world gold council” atau dari mana mana saluran yg sah lainnya kalau ada?…jawapan aku ialah mereka tidak mampu utk mengalahkan kita melalui cara tersebut!…kerana apa?…kerana kita memiliki simpanan emas dunia yg terlalu mega jumlahnya, baik yg telah “dinampakkan” mahupun yg maseh belum “dinampakkan” (ahmad albab yg punya lah!) lagi atas faktor faktor keselamatan dan juga kerana faktor belum tiba masanya untuk dilambakkan di pasaran emas dunia (world gold council sedang dicuci sekarang ini!)!!!…




RASANYA dgn penjelasan ini, kalian semua akan dapat faham dan percaya kenapa selepas ini nanti negara negara di dunia akan ditadbir urus semula oleh raja raja dan bukannya oleh rakyat jelata sepertimana sistem pemerintahan dan pentadbiran dunia sekarang ini, melalui pilihan raya umum!…salah satu sebab utamanya ialah kerana raja raja di dunia skrg ini sudah kembali memegang kunci kekayaan dunia di bawah kuasa kunci grand master ii itu!…sebab itulah kenapa ada pihak dikalangan orang orang politik sedang cuba sedaya upaya sekarang ini utk menghalang ianya dari berlaku!!!…




BEGITULAH serba ringkas cheritanya…kalau ada salah silap itulah yg telah ditentukannya utk menjaga keselamatan kita semua!…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…




At 2013.05.16 09:15, akudtgdrpantek said:




jawatan agong itu sendiri adalah kiasan kpd jawatan khalifah, utk mengelirukan musuh agama “tuhan yg esa”!




At 2013.05.18 19:10, akudtgdrpantek said:




negara yg memiliki simpanan emas yg banyak berbanding negara yg lain, akan menjadi peneraju umat se dunia!…itu semua kelebihan yg MELAYU ada berbanding bangsa lain skrg ini…sesungguhnya MELAYU malaysia ini adalah pengeluar bond/sukuk terbesar di dunia skrg ini!!!…melebihi 60% di dlm pasaran sukuk/bond dunia berbanding negara pengeluar yg kaya lainnya!…semua “paper” aset yg MELAYU malaysia keluarkan setakat ini memiliki sandaran “emas tulin” 100%…maknanya sekiranya berlaku huru hara mega kewangan dan ekonomi dunia nanti, kita di malaysia tidak sekali pun tergugat dgnnya!!!…malah kita MELAYU malaysia ini memiliki simpanan tunai yg tinggi di dlm sistem bank dunia melalui bank negara skrg ini yg bersandarkan emas 100% dan bukannya ekonomi yg bersandarkan kertas “tisu tandas” semata mata spt usa dan dunia lainnya!!!…dunia akan melihat kpd kita selepas itu, kerana kita memiliki keupayaan “pemampan” yg cukup tinggi!…atas sebab itu nanti maka kita dilihat berkelayakan utk meneraju dunia menggantikan empayer inggeris skrg ini!!!…oh ya baru aku diingatkannya…masalah dunia skrg ini bukannya masalah kredit, tapi masalah tunai dan kita memiliki kelebihan tunai itu, berbanding dgn kuasa besar lainnya skrg ini!…lepas ini akan muncul kuasa besar baru dunia yg diterajui oleh MELAYU malaysia NUSANTARA ini!…heheee
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 09-01-2014, 08:31 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kesimpulannya Kekayaan Yahudi Rotchschild menjajah dunia dengan system wang fiat yang disandarkan kepada USD sebenarnya modal itu datangnya dari sandaran emas milik Allah.Pada waktu itu New World Order I bemula di German,Britain dan Amerika.Sekarang ni pada tahun 2014 mungkinkah akan berlaku New World Order II yang akan berpusat di PutraJaya Malaysia.Dimana emas ini bermula dari zaman Nabi Daud sampai kepada Nabi Sulaiman dan sampai kepada Nabi Muhammad S.A.W.Perjanjian yang dibuat oleh pemegang amanah yang asal dengan Vatican dan Yahudi Rotchschild untuk mereka mentadbir dunia melalui sitem duit buat duit dan Roll Over Programme.Kini sudah tiba masanya kekayaan dunia itu dgn izin Allah akan digerakkan oleh pemegang kuncinya iaitu orang Islam Melayu Malaysia menunggu tiba tarikhnya untuk ON button New World Order II.Pusat tadbir dunia akan bermula disini.Sebab harta kekayaan,pebendaharaan Allah ini telah diamanahkan kepada seorang individu Melayu Islam Malaysia yang digelar Grand Master ii atau GMII untuk kemakmuran umat sejagat iaitu dunia.Zaman dimana yang dikatakan akhir zaman nanti hamper tidak ada orang yang mahu menerima wang zakat.Rilex semua jangan berspekulasi dahulu.Apa kata baca sahaja dari sumber dibawah dan nanti kita bincang bincangkan.

Fokus pada penulisan forumer yg memegang nick akudtgdrpantek.Aku rasa syok pulak follow tulisan dia.

http://madahselokaaddp.blogspot.sg/
http://militaryofmalaysia.net/2013/0...tan-nusantara/
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421

Last edited by CITROEN_C4; 09-01-2014 at 08:38 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 09-01-2014, 08:41 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Saturday, 28 December 2013




Perihal : [Master] Grand Master (ii), Arahan Dunia Baru (ii) : ISU SEMASA KENAIKAN KOS SARA HIDUP DI MALAYsia DAN DI SELURUH DUNIA - Bahagian Akhir









Gambar hiasan






SEMUA tulisan aku di dalam blog ini hanyalah sebagai “PENDAPAT PERIBADI AKU” yang tidak memerlukan barang sezarah pun kepercayaan sesiapo dan apo apo!…Dimaklumkan…heheee

PEMIKIRAN STRATEGIK “MELAYU” akudtgdrpantek @ ADDP…heheee

KHAS buek kalian semuo yg sibuk sesangat masa dan ruang hidup duniawinya hingga tiada masa utk memikirkan tentang masalah sebenar dirinya dan masalah sebenar bangsa MELAYU-nya sendiri…!

Nota akudtgdrpantek @ ADDP :- SESUNGGUHNYA fenomena "Penguncupan Ekonomi Dunia" yang berlaku sekarang ini, terutamanya di negara negara maju sebelah barat, sudah mula dirasai kesannya oleh negara negara di rantau NUSANTARA ini, mungkin sebagai "giliran" seterusnya dan boleh jadi yang "terakhirnya", sebelum peristiwa "Pengishtiharan" Sistem Kewangan MELAYU [islam] Se Dunia untuk Arahan Dunia Baru (ii) bermula di seluruh Dunia di dalam tempoh waktu yang terdekat ini..."Dan sudah pastinya negara MALAY-sia tidak terkecuali dalam menerima kesan dari Fenomena Penguncupan Ekonomi Dunia yang sedang berlaku kini"...Semua negara yang berada di dalam PBB itu "pasti" berdepan dengan permasalahan ekonomi di negara mereka masing masing, kesan dari Penguncupan Ekonomi Dunia tersebut...Tidak kiralah siapa pun yang menjawat jawatan sebagai Perdana Menteri atau Presiden di sesebuah negara "sekarang ini", PASTI tidak mampu walau apa cara dan kaedah sekalipun seperti menaikkan kos atau pun mengurangkan kos, bagi "menghalang" kebangkitan Perubahan [Transformasi] Sistem Kewangan Dunia dari berlaku untuk kali ini...Kerana "KUASA PENENTU" Perubahan [Transformasi] Sistem Dunia bagi Arahan Dunia Baru (ii) itu, bukan di tangan mereka, kerana mereka tak lebih hanyalah sebagai "pekerja" awam yang dibayar gaji bulanan oleh rakyat jelata semata mata dan sama seperti rakyat jelata juga!...[SEDARLAH DIRI ITU SEBELUM TERLAMBAT!!!]...heheee


BERKAITAN isu "kenaikan" kos sara hidup dan susut nilai pendapatan rakyat jelata yang begitu ketara berlaku di MALAY-sia dan Dunia sekarang ini, yang begitu menekan dan "memanaskan" perasaan rakyat jelata terutamanya orang MELAYU, seperti kenaikan ketara harga minyak dan gas, tarif elektrik, tol, Base Lending Rate [BLR] dan barangan pengguna lainnya yang berlaku dalam tempoh waktu yang singkat, ianya merupakan "kesan" dari Fenomena Penguncupan Ekonomi Dunia yang sedang berlaku sekarang ini..."Pada aku secara peribadi", kenaikan harga barangan pengguna itu "mungkin" merupakan satu kaedah kewangan bagi menampung kekurangan tunai kesan dari Fenomena Penguncupan Ekonomi Dunia yang "sedang" berlaku ke atas SEMUA negara negara di dunia termasuklah negara negara seperti USA, UK, Canada, Eropah, Jepun dan MALAYsia tidak terkecuali...heheee


"HAKIKATNYA" Fenomena Penguncupan Ekonomi Dunia itu, sebenarnya berpunca dari "Penarikan" semula semua "ASET EMAS DUNIA" yang di-PAJAK-kan untuk sekian lamanya kepada "semua" negara negara di dunia yang bernaung di bawah PBB bagi tujuan pembanggunan dan kemakmuran umat seramai, termasuklah negara negara di NUSANTARA [tapi telah disalah gunakan!?]...Penarikan itu dibuat kerana sudah "TAMAT TEMPOH" pajakannya dan untuk memberi laluan kepada kerja kebangkitan Sistem Kewangan MELAYU [islam] Se Dunia bagi Arahan Dunia Baru (ii) oleh "pemiliknya" [owner] yaitu (Master) Grand Master (ii), New World Order (ii) pula...heheee...Selain dari kerja penarikan Aset Emas Dunia itu, kerja "Pemutihan / Audit" [World Balancing] ke atas semua Akaun negara negara di dunia yang bernaung di bawah PBB dan Bank Dunia juga di buat mengikut jadual seperti biasa...Proses "World Balancing" ke atas Akaun Negara Negara yang bernaung di bawah PBB itu dilakukan oleh Bank Dunia melalui laporan Audit yang diperolehi dari Bank Pusat setiap negara tersebut atas arahan Bank Dunia tadi...

SESUNGGUHNYA sebelum ini penarikan Aset Emas Dunia itu telah dilaksanakan ke atas negara negara utama dunia seperti USA, UK, Eropah dan Jepun...Dan kesan dari penarikan Aset Emas Dunia tersebut telah menyebabkan nilai kewangan dan ekonomi negara negara tadi merudum di dalam tempoh waktu yang singkat...Seterusnya negara negara tadi telah mengalami permasalahan TUNAI yang meruncing untuk menguruskan kerajaan mereka masing masing serta berlakulah kadar "inflasi" dan "deflasi" yang melampau yang amat membebankan perasaan majoriti Rakyat mereka...Sesungguhnya, [Master] Grand Master (ii), New World Order (ii) itu melaksanakan proses penarikan semula semua Aset EMAS Dunia itu melalui saluran PBB dan Bank Dunia atas arahannya sendiri...Semua negara negara di dunia termasuklah di NUSANTARA ini yang bernaung di bawah PBB dan Bank Dunia, tidak terkecuali dari melalui proses penarikan semula semua Aset Emas Dunia itu, bagi memberi laluan kepada Arahan Dunia Baru (ii) untuk dilaksanakan, mengikut fasanya!...Boleh jadi sekarang ini ialah fasa terakhir perlaksanaan penarikan Aset Emas Dunia tersebut dan ianya ialah di negara negara NUSANTARA???...sekian dan tak lupo...akudtgdrpantek @ ADDP...heheee
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 09-01-2014, 08:45 PM
staticus staticus is offline
Active Member

staticus's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,064
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

pls kredit pada author tt
__________________
Utamakan kedai Muslim,
Selagi boleh..,
makanlah hanya produk makanan yg dihasilkan oleh muslim..
..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 09-01-2014, 08:45 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

At 2013.05.15 12:36, akudtgdrpantek said:




KHAS kpd yg “percaya” sahaja…

“PADA aku sahaja”…kepada semua pembaca di dalam blog ini, kalian semua beruntung kerana ada pengetahuan yg tiada terdapat di blog lain, tapi terdapat di blog ini sahaja…cuma aku minta kalau kalian suka nak faham semua apa yg aku tulis di sini, hendaklah kalian berlapang dada dan gunakanlah fikiran yg positif!…




SEPERTI yg “xylon” katakan yakni – “Raja2 Melayu melalui wakilnya Sultan Mizan (ketika menjadi Agong) , telah meminta emas tersebut dikembalikan dlm bentuk US Dollar. Ianya perlu dihantar ke sebuah bank yg berpusat di China . Sebab itulah Lehman Brother telah menjadi muflis beberapa tahun yg lalu, sebab mereka tak mampu utk membayar jumlah tersebut . Sekarang nie, Rothschild cuba main isu ini dgn menjatuhkan harga emas pula.”

DI sini kita harus faham dan persoalkan, siapakah atau pihak manakah yg “membuka jalan” kepada majlis raja raja MELAYU melalui wakilnya yakni agong ke “”13″” (mizan jujur!), menuntut kembali segala harta MELAYU yg tersimpan di luar negara itu dari pihak rothschild dan vatikan?…sangatlah mustahilnya majlis raja raja MELAYU dan raja raja dunia yg lainnya “dapat” menuntut semula semua harta ini dari pihak rothschild jika ianya tidak di beri peluang dan ruang oleh satu pihak yg “lebih berkuasa” dari mereka!!!…perkara inilah yg aku cuba khabarkan kepada kalian semua selama ini!…bukan hanya membuka jalan untuk majlis raja raja MELAYU sahaja, malah untuk semua keturunan raja raja “sebenar” di dunia sekarang ini!…sebelum ini perkara itu dirahsiakan dari pengetahuan keturunan raja raja MELAYU dan raja raja dunia lainnya kerana mereka mahu menguasai dunia dan mereka berjaya menguasainya utk sekelian lama!…hinggalah didatangkan tuhan “satu pihak” dari kelompok keturunan “MELAYU malaysia” ini utk memikul “amanat tuhan” bagi menuntut kembali segala harta raja raja dunia tersebut!…di sini jelas sekali bahawa “pengetahuan” tentang segala aset dan dana raja raja dunia yg “disembunyikan” selama ini oleh pihak rothschild dan vatikan itu telah dikembalikan semula kpd yg berhak oleh “rabb” sekelian alam itu melalui utusannya (grand master ii @ khalifah dunia baru ke 2)!…




KENAPA pula kita meminta emas tersebut dikembalikan dalam bentuk matawang us dollar dan bukannya dalam bentuk emas fizikal?…sedangkan nilai jumlahnya sangatlah besar!…apa tujuannya grand master ii melalui orang orangnya berbuat demikian?…jawapannya ialah kerana mahu menjatuhkan nilai matawang us dollar seterusnya nilai matawang dunia lainnya yg terikat dgnnya…dgn cara inilah maka kita dapat “runtuhkan penjajahan” rangkaian empayer kewangan dan ekonomi rothschild di seluruh dunia melalui “sistem perbankan” yg sedang berlaku sekarang ini!…




PERSOALAN lain pula ialah kenapa kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di negara china dan bukannya bank di malaysia?…jawapannya ialah kerana kuasa ketenteraan dan kepentingan ekonomi yg ada pada negara china yg amat digeruni oleh negara negara besar lainnya termasuklah usa dan sekutunya…sekiranya kita mengguna pakai bank yg berpengkalan di malaysia, sudah tentu permintaan itu tidak akan dilayan oleh rothschild malah malaysia akan diugut dgn tindakan ekonomi dan ketenteraan dari proksinya yakni usa dan sekutunya!…sebab itulah kita mengguna pakai “suara” dari negara china!!!…kerana lambakan dana dlm sistem perbankan china ini lah maka kita lihat hari ini negara china seolah olah seperti kuasa baru kewangan dan ekonomi dunia utk menggantikan usa…sebenarnya bukanlah mereka tetapi si empunya dana yakni MELAYU malaysia itu atau pun negara MELAYU malaysia NUSANTARA…heheee…




KITA harus berbangga dgn kuasa dan kelebihan yg kita miliki itu…sesungguhnya kita MELAYU malaysia sedang MENJAJAH dunia melalui sistem aset dan kewangan dunia yg kita diberi mandat oleh tuhan utk mentadbir uruskannya!!!…penjajahan kita termasuklah negara china dan negara negara “taiko” lainnya sekarang ini!…ianya sama seperti penjajahan empayer rothschild ke atas dunia sebelum ini tetapi tidak serupa wajahnya (kita tidak menjajah jiwa umat!)…yakni penjajahan dunia melalui kuasa aset dan kewangan di dlm sistem perbankan dunia!…ingat lagi tak cherita aku pasal duit syiling itu?…maka itu kita lihat negara china cukup baik dalam menjaga hubungan diplomatik dgn kita, termasuklah isu ketenteraan di perairan negara…




ADAKAH pihak rothschild mampu mengalahkan kita dgn cara menurunkan harga emas dunia melalui “world gold council” atau dari mana mana saluran yg sah lainnya kalau ada?…jawapan aku ialah mereka tidak mampu utk mengalahkan kita melalui cara tersebut!…kerana apa?…kerana kita memiliki simpanan emas dunia yg terlalu mega jumlahnya, baik yg telah “dinampakkan” mahupun yg maseh belum “dinampakkan” (ahmad albab yg punya lah!) lagi atas faktor faktor keselamatan dan juga kerana faktor belum tiba masanya untuk dilambakkan di pasaran emas dunia (world gold council sedang dicuci sekarang ini!)!!!…




RASANYA dgn penjelasan ini, kalian semua akan dapat faham dan percaya kenapa selepas ini nanti negara negara di dunia akan ditadbir urus semula oleh raja raja dan bukannya oleh rakyat jelata sepertimana sistem pemerintahan dan pentadbiran dunia sekarang ini, melalui pilihan raya umum!…salah satu sebab utamanya ialah kerana raja raja di dunia skrg ini sudah kembali memegang kunci kekayaan dunia di bawah kuasa kunci grand master ii itu!…sebab itulah kenapa ada pihak dikalangan orang orang politik sedang cuba sedaya upaya sekarang ini utk menghalang ianya dari berlaku!!!…




BEGITULAH serba ringkas cheritanya…kalau ada salah silap itulah yg telah ditentukannya utk menjaga keselamatan kita semua!…kpd shah paskal, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini, ya!…t.k….heheeee…




At 2013.05.16 09:15, akudtgdrpantek said:




jawatan agong itu sendiri adalah kiasan kpd jawatan khalifah, utk mengelirukan musuh agama “tuhan yg esa”!




At 2013.05.18 19:10, akudtgdrpantek said:




negara yg memiliki simpanan emas yg banyak berbanding negara yg lain, akan menjadi peneraju umat se dunia!…itu semua kelebihan yg MELAYU ada berbanding bangsa lain skrg ini…sesungguhnya MELAYU malaysia ini adalah pengeluar bond/sukuk terbesar di dunia skrg ini!!!…melebihi 60% di dlm pasaran sukuk/bond dunia berbanding negara pengeluar yg kaya lainnya!…semua “paper” aset yg MELAYU malaysia keluarkan setakat ini memiliki sandaran “emas tulin” 100%…maknanya sekiranya berlaku huru hara mega kewangan dan ekonomi dunia nanti, kita di malaysia tidak sekali pun tergugat dgnnya!!!…malah kita MELAYU malaysia ini memiliki simpanan tunai yg tinggi di dlm sistem bank dunia melalui bank negara skrg ini yg bersandarkan emas 100% dan bukannya ekonomi yg bersandarkan kertas “tisu tandas” semata mata spt usa dan dunia lainnya!!!…dunia akan melihat kpd kita selepas itu, kerana kita memiliki keupayaan “pemampan” yg cukup tinggi!…atas sebab itu nanti maka kita dilihat berkelayakan utk meneraju dunia menggantikan empayer inggeris skrg ini!!!…oh ya baru aku diingatkannya…masalah dunia skrg ini bukannya masalah kredit, tapi masalah tunai dan kita memiliki kelebihan tunai itu, berbanding dgn kuasa besar lainnya skrg ini!…lepas ini akan muncul kuasa besar baru dunia yg diterajui oleh MELAYU malaysia NUSANTARA ini!…heheee




At 2013.06.18 11:43, akudtgdrpantek said:




kihkihhh…sebenarnya kita sedang tumbangkan satu persatu rangkaian bank bank utama dunia milik keluarga yahudi rothschild itu yg berkuasa ke atas negara negara di dunia (PBB) selama ini!…lepas tu barulah kita boleh ambil alih memimpin (oleh “para” imam mahdi!!!) pentadbiran negara negara dunia (PBB) termasuklah malaysia ini!…buktinya skrg ini cuba lihat kpd carta top 20 bank bank utama dunia (Top 20 World Prime Bank) berdasarkan kpd saiz aset semasa, jgn terperanjat kerana MAYBANK (MELAYU bank) berada di tangga ke 13 dunia!!!…di manakah kedudukan bank bank utama yahudi yg dibanggakan selama ini oleh kita di dlm carta tersebut?…kahkahhh dan heheee…




At 2013.05.18 19:19, akudtgdrpantek said:




maka marilah kita umat manusia sedunia terutamanya berdarah daging MELAYU ini, menjadi manusia yg sebenar benar mengenal utk mengesakan DIA di dunia ini dan bersiap sedia pula sentiasa utk kembali kpd Dia RABBUL’ALAMIN itu yg mengutuskan kita di sini!….




At 2013.05.16 10:50, akudtgdrpantek said:




PADA aku sahaja…kalau betul lah mahadir dan hamba hambanya (proksi) itu memperjuangkan agama islam, boleh jadi tiada sistem raja raja MELAYU dan bangsa MELAYU berdaulat di dalamnya!…manakala NAJIB pula memperjuangkan MELAYU yg di dalamnya sudah pun terkandung islam seadanya!…lihatlah kembali kpd apa yg sedang diperjuangkan oleh marina anak beliau serta diri beliau sendiri selama ini?…adakah memperjuangkan agama islam yg mahukan umatnya “bebas lepas” perasaan dan fikirannya dari terikat dgn hukum hakam beragama?…atau memperjuangkan agama islam yg mengikat perasaan dan fikiran umatnya dgn hukum hakam dlm beragama di dunia ini atas perkara “kepentingan perasaan” umat yg lainnya?…fikir sendiri lah bro!…heheeee




At 2013.05.16 11:41, akudtgdrpantek said:




PADA aku sahaja…berlaku atau tidak sesuatu itu, ianya tetap di dalam proses “tuhan yg ada di dalamnya”, baik BN dan PR, utk kebangkitan dan kedaulatan semula bangsa dan raja raja MELAYU sedunia utk kali ini!…tanpa dapat diganggu gugat prosesnya oleh sesiapa pun yg mahu berlagak seperti tuhan sebenar tuhan itu!…heheee







At 2013.05.16 10:30, akudtgdrpantek said:




PADA aku sahaja…usa melalui barak obama adalah di bawah kuasa grand master ii sekarang ini…dah tak perlu risau lagi pasal usa…korea utara pula seperti mana “burma” sedang dibangunkan infrastrukturnya utk kebangkitan zaman emas dunia nanti!…yg dikatakan dajjal akan keluar di sebabkan oleh “orang islam” ialah para banker MELAYU malaysia tersebut!…merekalah orang orang islam (sedar diri sedar tuhan) yg dimaksudkan itu!…nyawa dajjal dan empayer rothschild skrg ini di hujung tanduk !…heheee
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 09-01-2014, 08:51 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Perihal : TRANS-PACIFIC PARTNERSHIP AGREEMENT - TPPA

Nota : "12" Negara terlibat - Amerika Syarikat, Australia, Brunei, Chile, Japan, Kanada, Malaysia, Mexico, New Zealand, Peru, Singapura dan Vietnam


Petikan dari komen-komen yang diceduk dari ruangan komen "MOM" berkenaan TPPA :-

At 2013., akudtgdrpantek said:

"PADA aku sahaja" dan tidak memerlukan kepercayaan sesiapa atau apa apa…dimaklumkan!…

KENAPA pasifik bukannya atlantik???...adakah simbolik kpd saiz lautnya yg "lebih besar dan lebih dalam" berbanding lautan atlantik itu?...apa yg lebih besar apa yg lebih dalam sebenarnya tuan tuan?...heheee

APA simboliknya (kiasannya) "Panglima Awang" dahulu mengelilingi dunia 360 darjah, merentas lautan pasifik dari benua a-merika itu utk sampai semula ke MELAKA, Tanah MELAYU ini?...heheee

TULISAN aku utk manusia MELAYU yg pandai guna alat benak fikiran MELAYU-nya, itu sahaja!...heheee

APAKAH makna "kiasan" (simbolik) itu semua tuan tuan?...heheee

KALIAN perasan tidak, ahli ahli kebenaran (hakikat) sudah mula muncul di permukaan dunia melalui saluran media utama dunia, spt internet?...bila mereka muncul, cherita yg dibawa oleh mereka sudah berpusing (ber-"transformasi") kepada 180 darjah, tak sama dengan yg selama ini kalian tahu atau belajar di mana mana tempat,?...gila **** kepala otak manusia dibuatnya sekarang ini!...heheee

PADA aku, "TPPA" itu bukanlah utk menjajah JIWA umat manusia sedunia terutama di malaysia ini, tapi adalah utk "memerdekakan" jiwa manusia sedunia sebenarnya, termasuklah kita bangsa MELAYU di tanah MELAYU ini!...selama ini jiwa manusia di dunia dijajah melalui konsep kawalan modal yg dicipta oleh keluarga rothschild (yahudi) itu...kawalan modal yg dicipta oleh mereka (yahudi) itu adalah utk menjaga kepentingan modal mereka, supaya negara negara di dunia hanya mengguna pakai modal dari mereka sahaja bagi tujuan pembanggunan negara mereka melalui bank negara mereka masing masing dan bukannya dari sumber modal yg lain...disamping itu mereka juga berhasrat utk menjajah dan menekan jiwa manusia sedunia dari satu generasi ke satu generasi dgn cara "modal hutang" yg diberi oleh mereka kpd kerajaan negara negara di dlm pbb itu melalui sistem bank dunia dan dikenakan faedah/bunga yg tinggi oleh mereka!...sebab itulah kenapa modal lain selain modal mereka dibekukan oleh mereka melalui kuasa politik yg mereka "beli", di dlm akaun bank dunia, adalah kerana utk mengurangkan penawaran (supply) modal di dlm pasaran modal dunia, agar permintaan (demand) melebihi penawaran, seterusnya mereka punya alasan utk mengenakan faedah / bunga yg tinggi kpd semua pemimjam modal mereka itu melalui bank dunia, imf dan lain lainnya!...

KENAPA aku kata begitu?...sebabnya ialah kerana bilamana "pengharaman kawalan modal" yg terkandung di dlm TPPA itu dilaksanakan, maka ianya membuka ruang dan peluang utk "MODAL TUNAI MEGA" yg selama ini tersimpan dan dibekukan di dalam sistem bank dunia oleh keluarga rothschild (yahudi) itu melalui rangkaian "orang orangnya" yg terdiri dari kalangan ahli ahli politik dan perbankan dunia, dapat disalur masuk ke dalam pasaran modal dunia, seterusnya meninggikan penawaran (supply) modal berbanding permintaan (demand) bagi tujuan menyelesaikan masalah "kekurangan" tunai di dalam pasaran modal dunia sekarang ini...masalah negara negara dunia hadapi sekarang ini bukanlah masalah kredit sebenarnya tapi ialah masalah kekurangan tunai di dlm pasaran modal mereka!...

UTK makluman kalian semua, modal "tunai" mega yg dibekukan dan tersimpan di dalam sistem bank dunia itu sekarang ini adalah di bawah kuasa "Grand Master (ii) itu!...dan bukannya di bawah kuasa keluarga rothschild (yahudi) itu!...selama ini modal yg diguna pakai oleh negara negara di dunia yg berada di dlm pbb itu bagi tujuan pembanggunan dan sebagainya ialah modal dari keluarga rothschild (yahudi)!...maknanya selama ini mereka lah yg menguasai sistem kewangan dan perbankan dunia, seperti bank dunia, imf, bis, wgc dan fed!...termasuk juga penguasaan mereka ke atas pentadbiran negara negara di dlm pbb itu!...tapi sekarang ini mereka sudah tidak punyai "kuasa modal" yg boleh mengawal hala tuju pbb, bank dunia, imf, bis, fed dan wgc itu lagi...kemewahan modal yg selama ini mereka ada sudah tidak berupaya utk menyelesaikan masalah krisis tunai dunia di dlm pasaran modal dunia sekarang ini...krisis tunai dunia itu salah satu sebabnya berpunca dari kerugian besar di dlm pasaran derivative dunia yg tak terkawal oleh mereka (yahudi)!...sedangkan negara negara dunia yg berada di dlm pbb sekarang ini amat memerlukan tunai utk menyelamatkan kerajaan mereka masing masing kerana ketidakupayaan membayar hutang kerajaan yg melampau dan amat menekan (riba) sekarang ini!...

BERBALIK kepada modal tunai mega yg di bawah kuasa pentadbiran "Grand Master (ii) itu, sesungguhnya sekarang ini modal yg menguasai pentadbiran bank dunia, imf, bis, fed dan wgc itu adalah modal tunai mega yg berada di bawah kuasa seorang pemodal yg berbangsa "MELAYU" malaysia ini!...maknanya "pemilik baru" kepada sistem kewangan dan ekonomi dunia itu adalah seorang "pemodal baru" yg memiliki modal tunai seperti luasnya dan dalamnya lautan pasifik itu!!!...dan pemiliknya bukan lagi dari keluarga si rothschild itu!...boleh lah sekarang ini kita katakan bahawa empayer kewangan/modal rothschild sedunia yg selama ini diagong agongkan oleh masyarakat dunia melalui "empayer inggeris"nya itu, telah "muflis" dan tak ubah seperti sebuah kapal Titanik yg sedang tenggelam ke dasar laut membawa bersama penumpang penumpangnya itu utk disemadikan di dasar laut oleh lautan pasifik (modal tunai mega "MELAYU" sedunia!) itu!...boleh faham tak kiasan aku ni walau pun dah aku suluhkan?...heheee

MARI kita beri tumpuan pencheritaan kpd negara malaysia kita ini!...apabila kawalan modal dunia itu diharamkan atau dihapuskan sama sekali, maka bermulalah saatnya atau detiknya kebangkitan bangsa MELAYU (horeyyy!!!) di tanah MELAYU ini dalam semua bahagian kehidupan, terutamanya dalam bidang kewangan, ekonomi, politik dan sosialnya!...atas perkara apa boleh aku kata begitu?...ianya adalah kerana bilamana pengharaman kawalan modal itu dilaksanakan maka segala modal milik bangsa keturunan MELAYU malaysia yg tersimpan di luar negara itu dan dibekukan sekian lamanya di dalam akaun sistem bank dunia itu, dapat disalur masuk ke dalam pasaran modal malaysia, tanpa ada lagi sekatan dari mana mana pihak terutamanya bank negara malaysia!...dgn modal mega MELAYU yg masuk itu maka barulah kita berupaya membeli dan mengambil semula semua aset dan liabiliti kita yg selama ini di dalam kekuasan milik rangkaian modal keluarga rothschild di malaysia ini, spt bangsa cina,india, benggali dan keturunan melayu sendiri!!!...rasanya barulah ketika itu kedaulatan raja raja MELAYU, bangsa MELAYU dan bahasa MELAYU dapat ditegakkan semula di dalam rumah MELAYU kita ini (horeyyy!!!)!!!...

Tidak seperti kawalan modal sekarang ini yg menjajah jiwa manusia sebenarnya, kerana ianya menyekat pelepasan "MODAL MEGA" yg ada di dalam sistem perbankan dunia sekarang ini, dari masuk ke dalam pasaran modal dunia sebenarnya selama ini, semata mata utk menjaga kepentingan kaum tertentu yg jumlahnya -+ 1% berbanding jumlah penduduk dunia keseluruhannya!...maka itu jumlah kemiskinan dunia semakin meningkat dgn bertambahnya hutang negara negara di dunia...dan jiwa manusia dijajah dari satu generasi ke satu generasi, melalui modal hutang ini tadi!...

SEPATUTNYA orang yg digelar sebagai banker dunia seperti keluarga rothschild itu, bukannya memberi hutang kepada umat melalui sistem bank dunia itu, tapi memberi modal kepada umat dalam bentuk zakat atau sedekah dan usaha sama perniagaan yg dipersetujui bersama melalui "perantaraan" bank tadi...

DALAM konsep ekonomi ciptaan keluarga rothschild ini, bila mana permintaan melebihi penawaran maka nilai / harganya akan meningkat dan peluang itu digunakan oleh keluarga rothschild utk mengenakan harga yg tinggi ke atas pemimjam modalnya, yg dipanggil sebagai faedah / bunga...itu yg dipanggil "riba", yg menjajah jiwa umat manusia sedunia melalui bank bank pusat di setiap negara di dunia...

DENGAN demikian maka itu TPPA ini muncul sebagai satu usaha utk melepaskan modal tunai mega yg selama ini "dibekukan" di dalam sistem bank dunia oleh keluarga rothschild melalui perantaraan orang orang politik dan ahli ahli perbankannya...modal tunai mega itu ialah di bawah bidang kuasa grand master (ii) itu!...

DENGAN "penghapusan kawalan modal" itu maka dapatlah modal mega tadi masuk ke setiap negara yg menurunkan janji melalui TPPA itu hasil usaha yg dibuat oleh BARAK OBAMA sebagai presiden usa sekarang ini...sebagai kuasa yg digeruni dunia, suara usa melalui BARAK OBAMA diguna pakai bagi melaksanakan seterusnya menjayakan usaha murni ini...melalui BARAK OBAMA juga, diharapkan piagam dunia di pbb dapat diubah (di-transformasi) kepada bentuk yg memerdekakan jiwa umat manusia sedunia...

SESUNGGUHNYA kebangkitan bangsa MELAYU bukannya bermula di dalam negara MELAYU ini tapi ianya bermula di luar negara melalui usaha BARAK OBAMA itu...bilamana tiada lagi kawalan modal maka dapatlah modal mega milik keturunan MELAYU yg tersimpan di luar negara itu, masuk ke dalam sistem perbankan malaysia tanpa had dan sekatan apa apa lagi, tidak seperti sekarang ini...seterusnya dengan modal mega MELAYU itu maka dapatlah kita mengambil semula kuasa ekonomi dan kewangan yg selama terlepas ke tangan rangkaian keluarga rothschild itu dengan cara pembelian secara langsung atau tidak langsung...

SELAMA ini rangkaian modal rothschild begitu berkuasa ke atas sistem pentadbiran negara negara di dunia termasuklah di nusantara ini...utk pengetahuan kalian semua, konsep pentadbiran modal mega itu tidak sama seperti pentadbiran modal rothschild sedunia itu...bezanya ialah modal mega dunia itu dikeluarkan zakatnya dan diguna pakai utk kepentingan kebajikan dan kemakmuran umat manusia sedunia...

BILA modal mega ini dapat masuk ke malaysia tanpa kawalan modal lagi, maka barulah bermulanya kebangkitan bangsa MELAYU dalam semua bidang kehidupan seperti kewangan, ekonomi, politik dan sosialnya...oleh itu sesiapa yg tidak menyokong penghapusan kawalan modal ini, maka kalian boleh lah menilaikannya sendiri!...

APA yg ditakuti dan dibimbangi oleh musuh MELAYU ialah saiz modal mereka akan kelihatan kecil dan terpencil lalu hilanglah kuasanya, bilamana masuknya modal mega milik bangsa MELAYU ini ke dalam pasaran modal malaysia nanti!...seterusnya bilamana itu berlaku maka kemungkinan mereka ini akan menjual semua aset dan perniagaan mereka kepada PEMODAL mega MELAYU itu nanti!!!...heheee

RASANYA cukuplah sampai di sini dulu pasal perasaan dan fikiran aku dah letih!...mata pun dah tahan lagi pandang skrin komputer lamo lamo...maklumlah pakai kaco mato tapi tak nak pakai pulak tu!...heheee...segala persoalan dan pertanyaan dari kalian semua dialu alukan!...sekian dulu dan terima kaseh dan tak lupo...heheee...

KEPADA Shah Paskal selaku tuan punya blog ini, kalau tulisan aku ini “salah” maka tolong padamkan dari blog engkau ini dengan segera, ya!…terima kaseh…heheee
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 09-01-2014, 08:51 PM
tsunami* tsunami* is offline
Active Plus

tsunami*'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 2,759
Thanks (Received): 161
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Dah tak lama dah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:48 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you