Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,714
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,812
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,951
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2013, 10:54 AM
strom strom is offline
Legendary Member

strom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: ~ wherever i may roam ~
Posts: 17,841
Thanks (Received): 4709
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Lightbulb Sekeping gambar buat panduan betapa tingginya puncak everest dibanding dgn base camp.

Manarik sungguh gambar ni..gunung everest..saintis kata gunung everest ni naik 2.4 inci setahun..kos nak panjat lebih kurang $65 ribu dolar seorang termasuk training skali..Pada tahun 1995 seorang ibu dari british menjadi wanita pertama yg berjaya menakluki puncak gunung ini tanpa bantuan oksigent dan sherpa..ibu berusia 33 tahun itu bernama allison hargreaves..

Ada lebih kurang 200 mayat keras yg dijadikan landmark di atas gunung ini termasuk seorang lelaki yg berhenti berehat dan terus rehat terus menerus..jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak..budak 13 tahun dari amerika,jordan romero menjadi manusia termuda sampai ke puncak..

Atas puncak tu ada line 3g yg dipasang oleh syarikat subsidi kerajaan nepal dari sweden,TeleSonera pada ketingiaan 5200 meter jadi kalau korang nak panjat jgn lupa bawa henpon 3g skali..

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2013, 10:58 AM
mamaimran mamaimran is offline
Super Active

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 5,995
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to mamaimran
Default

Perghh jauh lagi nak sampai ke puncak tu..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 11-07-2013, 11:03 AM
kapoknoss kapoknoss is offline
Regular

kapoknoss's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patut la buleh fros abih jari2 kaki tangan
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 11-07-2013, 11:05 AM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,829
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ezeynet
Default

orang yang control pendaki duduk kat bawah je tapi teropong dia boleh nampak lubang hidung orang kat puncak..peh!
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 11-07-2013, 11:10 AM
Mizz Adilla Mizz Adilla is offline
Active Plus

Mizz Adilla's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2011
Location: In YoUr DreAm...
Posts: 4,341
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau aku duk bawah tu je lah.
x nak naik2.
__________________
KAU LAH CINTA HATI IBU SELAMA NYA, DANIAL ASYRAFF
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 11-07-2013, 11:11 AM
jiy jiy is offline
Regular

jiy's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2010
Posts: 761
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kat situ rupenye base camp
__________________
Bayar 1 kali, biar robot buat kerja
http://autopasif.com/hafizeemn
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 11-07-2013, 11:12 AM
nazri zaini nazri zaini is offline
Regular

nazri zaini's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2012
Posts: 317
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

65ribu dolar....perhh bleh tahan dia pnya kos....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 11-07-2013, 11:14 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar

 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 32,693
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 85
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak
takde pasal cari pasal panjat gunung ni..
__________________

ForexMart Think BIG Trade Forex
Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED[OREN/BIRU*kembali/KUNING]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|

ForexMart Offer low SPREAD|Leverage Up to 1:5000 |TRY LER|
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 11-07-2013, 11:15 AM
General Juhziz General Juhziz is offline
Super Active

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Selangor
Posts: 8,665
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by strom View Post
Manarik sungguh gambar ni..gunung everest..saintis kata gunung everest ni naik 2.4 inci setahun..kos nak panjat lebih kurang $65 ribu dolar seorang termasuk training skali..Pada tahun 1995 seorang ibu dari british menjadi wanita pertama yg berjaya menakluki puncak gunung ini tanpa bantuan oksigent dan sherpa..ibu berusia 33 tahun itu bernama allison hargreaves..

Ada lebih kurang 200 mayat keras yg dijadikan landmark di atas gunung ini termasuk seorang lelaki yg berhenti berehat dan terus rehat terus menerus..jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak..budak 13 tahun dari amerika,jordan romero menjadi manusia termuda sampai ke puncak..

Atas puncak tu ada line 3g yg dipasang oleh syarikat subsidi kerajaan nepal dari sweden,TeleSonera pada ketingiaan 5200 meter jadi kalau korang nak panjat jgn lupa bawa henpon 3g skali..


Patut lh bleh trade forex kt atas tu ade 3g rupenye =))
__________________
Rafidah Rahim
CIMB Uni Malaya..013-4305669
(ASB & Home financing CIMB islamic)
Service Berdesup Door to Door !!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 11-07-2013, 11:27 AM
mohdsyafiq2913 mohdsyafiq2913 is offline
Active Plus

mohdsyafiq2913's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,638
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to mohdsyafiq2913
Default

jauh lagi lah nak smpai puncak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:47 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you