Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-07-2013, 10:54 AM
strom strom is offline
Legendary Member

strom's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2011
Location: ~ wherever i may roam ~
Posts: 17,841
Thanks (Received): 4709
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Lightbulb Sekeping gambar buat panduan betapa tingginya puncak everest dibanding dgn base camp.

Manarik sungguh gambar ni..gunung everest..saintis kata gunung everest ni naik 2.4 inci setahun..kos nak panjat lebih kurang $65 ribu dolar seorang termasuk training skali..Pada tahun 1995 seorang ibu dari british menjadi wanita pertama yg berjaya menakluki puncak gunung ini tanpa bantuan oksigent dan sherpa..ibu berusia 33 tahun itu bernama allison hargreaves..

Ada lebih kurang 200 mayat keras yg dijadikan landmark di atas gunung ini termasuk seorang lelaki yg berhenti berehat dan terus rehat terus menerus..jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak..budak 13 tahun dari amerika,jordan romero menjadi manusia termuda sampai ke puncak..

Atas puncak tu ada line 3g yg dipasang oleh syarikat subsidi kerajaan nepal dari sweden,TeleSonera pada ketingiaan 5200 meter jadi kalau korang nak panjat jgn lupa bawa henpon 3g skali..

Reply With Quote
Thanks Keyroll, lokman80, wanlan, gengjawa, arezam0509 and 107 others thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-07-2013, 10:58 AM
mamaimran mamaimran is offline
Super Active

mamaimran's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Jun 2009
Location: face de l'ordinateur
Posts: 6,000
Thanks (Received): 139
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Perghh jauh lagi nak sampai ke puncak tu..
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2013, 11:03 AM
kapoknoss kapoknoss is offline
Regular

kapoknoss's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 166
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patut la buleh fros abih jari2 kaki tangan
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2013, 11:05 AM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

orang yang control pendaki duduk kat bawah je tapi teropong dia boleh nampak lubang hidung orang kat puncak..peh!
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-07-2013, 11:10 AM
Mizz Adilla Mizz Adilla is offline
Active Plus

Mizz Adilla's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Aug 2011
Location: In YoUr DreAm...
Posts: 4,341
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalau aku duk bawah tu je lah.
x nak naik2.
__________________
KAU LAH CINTA HATI IBU SELAMA NYA, DANIAL ASYRAFF
Reply With Quote
  #6  
Old 11-07-2013, 11:11 AM
jiy jiy is offline
Regular

jiy's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2010
Posts: 769
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kat situ rupenye base camp
__________________
Mudahnya dengan mudahonline.
Tak perlu jumpa orang,hanya ONLINE SAJE

KLIK👇DI BAWAH
Sayanakduitsampingan
Reply With Quote
  #7  
Old 11-07-2013, 11:12 AM
nazri zaini nazri zaini is offline
Regular

nazri zaini's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2012
Posts: 318
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

65ribu dolar....perhh bleh tahan dia pnya kos....
Reply With Quote
  #8  
Old 11-07-2013, 11:14 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,659
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak
takde pasal cari pasal panjat gunung ni..
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #9  
Old 11-07-2013, 11:15 AM
General Juhziz General Juhziz is offline
Super Active

General Juhziz's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2010
Location: Kuala Selangor
Posts: 8,666
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by strom View Post
Manarik sungguh gambar ni..gunung everest..saintis kata gunung everest ni naik 2.4 inci setahun..kos nak panjat lebih kurang $65 ribu dolar seorang termasuk training skali..Pada tahun 1995 seorang ibu dari british menjadi wanita pertama yg berjaya menakluki puncak gunung ini tanpa bantuan oksigent dan sherpa..ibu berusia 33 tahun itu bernama allison hargreaves..

Ada lebih kurang 200 mayat keras yg dijadikan landmark di atas gunung ini termasuk seorang lelaki yg berhenti berehat dan terus rehat terus menerus..jika dilakukan kira kira lebih kurang seorang akan mati dalam setiap 10 orang yg tiba di puncak..budak 13 tahun dari amerika,jordan romero menjadi manusia termuda sampai ke puncak..

Atas puncak tu ada line 3g yg dipasang oleh syarikat subsidi kerajaan nepal dari sweden,TeleSonera pada ketingiaan 5200 meter jadi kalau korang nak panjat jgn lupa bawa henpon 3g skali..


Patut lh bleh trade forex kt atas tu ade 3g rupenye =))
__________________
Rafidah Rahim
CIMB Uni Malaya..013-4305669
(ASB & Home financing CIMB islamic)
Service Berdesup Door to Door !!
Reply With Quote
  #10  
Old 11-07-2013, 11:27 AM
mohdsyafiq2913 mohdsyafiq2913 is offline
Active Plus

mohdsyafiq2913's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,638
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

jauh lagi lah nak smpai puncak
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump