Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Services Offered

Services Offered Offer any services here.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-06-2013, 03:14 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Servis Root | Custom ROM Android| Bayaran Seikhlas Hati[CLOSED]

Assalamulaikum, aku nak offer siapa-siapa yang nak root, upgrade custom ROM untuk android boleh la jumpa aku untuk upgrade sebab aku pun kesian gak kes sape-sape yang kena scam ngan elwin tu.Upah seikhlas hati , lagipun dah lama selalu upgrade rom dengan flash custom kernel since selalu lepak xda dan forum-forum seangkatan dengannya, so nak offer siapa-siapa yang nak upgrade custom ROM seperti openkang,cyanogen,paranoid rom,upgrade android rom ics,jellybean,blahblah boleh la pm den.Aku buat benda ni suka-suka je sambil duit yang dapat tu pun akan aku dermakan kemana-mana yang aku rasa nak derma

Apa kelebihan root dan custom rom?

* meningkatkan performance
* dapat install semua apps tanpa ada restriction
* dapat memindahkan semua apps ke SD Card
* dapat install custom ROM
* boleh melakukan overclock (turbo)
* dapat remove semua apps termasuk original apps yang memenuhi memori telefon
* menjimatkan bateri
* menguatkan signal 3G
* boleh menukar pelbagai pilihan font



Details : Phone Model
COD : Uptown Danau Kota
Postage : Kalau nak pos, boleh gak, tapi sendiri tanggung kalau apa2 terjadi dan tanggung kos pos.
Contact : PM | 0133610265
Price : Seikhlas hati, tak puas hati tak payah bayar

Terms And Condition (T&C)
1.PM/SMS aku 4 jam sebelum jumpa atau sehari dua lebih awal, kalau aku free aku akan bagitau aku free, kalau tak free, aku akan bagitau tak free, untuk aku sediakan tools2 dan ROM atau rooting tools yang berkenan phone korang, so takdelah terkejar-kejar.Yang SMS ke phone direct sila perkenalkan ID CG, sebab thread ni untuk geng2 cg je

Phone Model :

Option : Contoh | Root | Upgrade ROM | Root & Upgrade ROM | Bricked | Masalah lain sila nyatakan.

2. Kalau yang postage tu , sila tanggung sendiri kos pergi dan balik, dan aku tak tanggung dalam kehilangan waktu pengeposan ke apa, pastikan insured siap2 barang korang.

3. Kalau nak jumpa pastikan waktu malam selepas maghrib je, pagi sampai petang aku kerja

4. Phone| Tablet jenis china bagitau model siap, dan pastikan nama model tu betul, contoh galaxy note 2 clone : MT6577 HDC Galaxy Note 2 | MT6577| Zeepad All Winner A13 | etc, sebab phone dan tablet china ni ada beratus rom, silap flash, brick , dan nak cari satu2 tu ambil masa mau dekat 2-3 minggu


5.REMOTE DARI JAUH HANYA UNTUK SESIAPA NAK PHONE MEREKA DIROOTKAN SAHAJA.

- Install Teamviewer dalam PC

http://teamviewer.com

-PM ID dengan Pass teamviewer, pastikan masa hantar id ngan pass tu aku tengah online.

Sample.

Kali Linux Run Dekat MK808 Android Device Based On Finless ROM

Kamera cabuk + aircond so gambar blur , janji nampak







List Phone Yang Dah Diupgrade Dan Diupdate.

Fazrael Phone.[Sony Xperia Arc S]

Quote:
Originally Posted by Erazer View Post
tengah repair satu galaxy tab gt p1000, internal sd damage, terpaksa dissaemble untuk buang chip dan jadikan external card sebagai internal, kena mount balik , dari ganti chip emmc tu harga dah separuh tab baik guna solution mcmni



Galaxy tab layan MIUI punya ROM, sikit je lagi nak siap ni

Running lupus kernel stock rom dengan custom rom ultima hd.





Quote:
Originally Posted by Erazer View Post
Baru je lepas repair htc one x,broken kernel,ugrade hBOOT,tah apa lagi , upgrade to latest sense 5 mcm guna htc one m7



Quote:
Originally Posted by Erazer View Post
Galaxy note n7000

List Phone Yang kawan Pernah Root Untuk Kawan-Kawan CG | Install Custom ROM | Repair|ETC

-Galaxy Note N7000
-Galaxy Note N7100
-Galaxy Note N7100 Clone
-Galaxy S3 Original
-Galaxy S3 Clone
-AllWinner A13 Tablet
-Sony Xperia Neo
-Sony Xperia Arc S
-HTC One X
-HTC One M7
-Galaxy Tab 7.0+
-Galaxy Tab 7.7
-Galaxy Tab 10.1
-Huawei G525
-Pipo S1
-Motorola Backflip
-Motorola Atrix
-Lenovo A706
-Lenovo S890
-Sony Xperia J
-Huawei Y300
-Xperia X10i
-Alcatel One Touch Glory 2s
-Ninetology Black Pearl 2
-Samsung Galaxy Y
-Samsung Galaxy Tab GT-P1000
-Lenovo P770
-HTC Flyer
-Google Galaxy Nexus 4
-Samsung Galaxy Nexus 7
-Motorola Defy+
-Motorola Razr XT920
-Sony Xperia V
-Samsung Galaxy SII
-Samsung Galaxy S4
-Samsung Galaxy S4 Clone

...Akan diupdate lagi...

Testimonial.

Quote:
Originally Posted by rickyricardo View Post
TQ TT...Servis Terbaik..

Quote:
Originally Posted by ladyD View Post
Salam, incik erazer, mkaseh bbyk nolong den root enset.hehe.mahap ler lamo ngambek mase.btw mkaseh bbyk ye.


Quote:
Originally Posted by wowowulkaw View Post
Terima kasih TT sebab tolong flash rom baru untuk hamba..
Quote:
Originally Posted by energy View Post
salam...

terima kasih kepada TT yg baik hati kerana telah bertungkus-lumus menyelamatkan den punye tab 7+ kekeke...
mlm ni dah buleh tdo lena..

Quote:
Originally Posted by esmile View Post
Saper2 yg nk root tu rajin2 la jpe tt...sya dh 3_4 kali turun jpe mmg baik org nya...boleh guna teamview tp face 2 face lg puas hati....sya dh root 2 phone skrg boleh la transfer app ke sd card..
Tkadih Erazer


Quote:
Originally Posted by Fazrael View Post
Salam semua saya nak bagi sikit Testimoni tuk service yg TT bagi ni. TT memang terbaik bab2 moding,root bagi je hp apa mesti dia boleh root and custom kan, setelah 2 malam berturut2 jumpa TT tuk root n custom rom dua bijik hp saya akhirnya berjaya, dlm masa yg sama banya tunjuk ajar yg TT bagi kat saya sampai saya sendiri pandailah sikit macam mana nak install custom rom kat hp murah saya ni hehehheheh TQVM TT, TT yg terbaik sebagai sifu sekali lagi TQVM TT you ROCK KAPAK Terbaik
Quote:
Originally Posted by mhafiz_91 View Post
device aku dah root da!! =D

remote dri jauh je..

hp aku ni hp clone je plak tu.. thanks sgt TT

=D
Quote:
Originally Posted by trichogaster View Post
meh k bg testimoni sket...servis n layanan yg terbaik... sampai ke tgh pagi buta nk setelkan masalah..keke pakai remote lak tuh dr jauh..akhirnya dpt pakai HP yg ber'root'..hehe senang berusan ngan beliau!! utk beliau..hehe tq bigboss..ada apa2 nanti kita berurusan lg k..
Quote:
Originally Posted by gladiator View Post
tq bro hari tue tolong rootkan handphone....seronok sembang ngan bro...hehe.
Quote:
Originally Posted by kyoz View Post
lpas root mmg dpt nampak bateri ak bertahan..biasa shari dah kena caj ni sehari dlm 40% lg tinggal bateri ak...tq tt

Quote:
Originally Posted by esmile View Post
best jpe tt...sempat kenal2 selain root note2....semoga usaha tt mendapat bertkat kerana menolong org mcm sya ni...nti jpe lg yer
Quote:
Originally Posted by kyoz View Post
thx kepada tt, phone black pearl ak dah berjaya diroot kan secara online je...hrap2 makin tahan lama bateri ak nih..

Last edited by Erazer; 20-02-2014 at 07:57 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-06-2013, 08:20 PM
MachineEmperor MachineEmperor is offline
Active Member

MachineEmperor's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,738
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mulia sungguh hati tt....kalu root data semua hilang ke bos?
Reply With Quote
  #3  
Old 22-06-2013, 08:21 PM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 18,539
Thanks (Received): 462
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ipong bole ke pemadam
Reply With Quote
  #4  
Old 22-06-2013, 08:23 PM
akongb akongb is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Posts: 699
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Cun ni bos.baru nak root aku punye tab 2 10.1.version 4.1.2....
Reply With Quote
  #5  
Old 22-06-2013, 08:27 PM
eddy999 eddy999 is offline
Active Plus

eddy999's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,898
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kalau yg dh brick leh buat x?
Reply With Quote
  #6  
Old 22-06-2013, 10:37 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hasnun View Post
mulia sungguh hati tt....kalu root data semua hilang ke bos?
root tak hilang data, tapi sebagai precaution kena backup dulu la.
Reply With Quote
  #7  
Old 22-06-2013, 10:38 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
ipong bole ke pemadam
hang nak jailbreak ke, boleh je, tapi tengok version dulu la.
Reply With Quote
  #8  
Old 22-06-2013, 10:39 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akongb View Post
Cun ni bos.baru nak root aku punye tab 2 10.1.version 4.1.2....
Boleh je root.
Reply With Quote
  #9  
Old 22-06-2013, 10:40 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eddy999 View Post
kalau yg dh brick leh buat x?
dah brick boleh gak tapi kena tengok samaada softbricked atau hard bricked, kalau hard bricked, hang sedia modal untuk beli hardware dia boleh je aku buat.


P/S: lupa plak ,bgtau model dulu, dan bagi screenshot nak tengok samada softbrick atau hard brick.

Last edited by Erazer; 22-06-2013 at 10:42 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 22-06-2013, 10:44 PM
Zunan Zunan is offline
Active Member

Zunan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 1,941
Thanks (Received): 35
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

boleh buat tutor x bos ... dah root xperia x10 tp cam ne nak upgrade andoroid plak .. kalau buleh pakai ISC pon dah cun ...
__________________
we learn from mistake... not from universiti
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold