Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,384
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,109
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,266
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-05-2013, 08:49 AM
balqis07 balqis07 is online now
CG Top Poster Club

balqis07's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 23,145
Poster Rank: #64
Blog Entries: 20
Thanked 245 Times
Active Level
Post Pelajar rentung kereta terbakar





KUANTAN - Seorang pelajar tahun akhir Politeknik Sultan Ahmad Shah (Polisas) tidak sempat menamatkan pengajiannya apabila terbunuh dalam kemalangan ngeri di Jalan Pintasan Kuantan berhampiran Kompleks Mahkamah Kuantan, Indera Mahkota di sini, awal pagi semalam.

Lebih menyayat hati, Nurul Fadhillah Arifin, 21 dari Felda Panching Timur dekat sini yang tersepit dalam kereta jenis Proton Gen-2 dipandunya itu ditemui rentung selepas kenderaan itu terbakar.

Dalam kejadian jam 5.15 pagi itu, mangsa yang memandu bersendirian dipercayai gagal mengawal kenderaan dipandunya lalu terbabas melanggar pembahagi jalan sebelum merempuh dua batang pokok hingga tumbang.

Akibat kejadian, kereta mangsa yang remuk 'melekat' pada pokok lalu terbakar.

Ketua Polis Daerah Kuantan, Asisten Komisioner Mohd Jasmani Yusoff berkata, mangsa dipercayai dalam perjalanan dari arah Kuantan menghala ke pelabuhan.

Menurutnya, ketika tiba di lokasi kejadian, kenderaan terbabit dipercayai hilang kawalan lalu terbabas ke kanan jalan dan langgar dua batang pokok di tengah pembahagi jalan.

“Akibat rempuhan itu, kereta mangsa terbakar manakala mangsa yang tersepit rentung dalam kenderaan tersebut.

“Hasil siasatan awal mendapati, mangsa mungkin gagal mengawal keretanya akibat permukaan jalan yang licin memandangkan ketika kejadian cuaca hujan renyai-renyai,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Mohd Jasmani berkata, mayat mangsa yang rentung dikeluarkan dari keretanya dengan bantuan anggota bomba sebelum dihantar ke Unit Forensik Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA) Kuantan untuk bedah siasat.

“Punca sebenar kejadian masih dalam siasatan dan disiasat mengikut seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, seorang ahli keluarga mangsa, Nor Haini Ahmad yang ditemui di lokasi kejadian berkata, mangsa dijangka akan menamatkan pengajiannya tahun ini.

Menurutnya, akibat tragedi itu, harapan keluarga untuk meraikan kejayaan mangsa tidak kesampaian setelah dia terbunuh dalam kemalangan itu.

“Saya terkejut selepas dimaklumkan berhubung kejadian,” katanya.

Nor Haini berkata, dia sukar untuk membayangkan detik-detik yang terpaksa dilalui gadis itu.

“Saya tidak pasti dia hendak ke mana awal pagi tadi kerana setahu saya dia tinggal bersama keluarga di Felda Panching Timur.

“Tapi menurut adiknya, mangsa dikatakan dalam perjalanan dari rumah menuju ke rumah kakaknya di Kubang Buaya di sini,” katanya.



SUMBER:http://www.sinarharian.com.my/pelaja...bakar-1.160628
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-05-2013, 08:52 AM
TokCu TokCu is offline
Well-Known
Member

TokCu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 7,179
Poster Rank: #470
Thanked 470 Times
Active Level
My Mood:
Default

langgar dua batang pokok hingga tumbang...

Inna Lillahi Wa Inna Ilaihiroji 'un..
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2013, 08:56 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Well-Known
Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2009
Posts: 8,517
Poster Rank: #352
Blog Entries: 1
Thanked 108 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tengok ke kereta tu macam impak laju sangat kereta tu terbabas sampai langgar sebelah pun remuk sangat. Aishhh. seriau
Reply With Quote
  #4  
Old 16-05-2013, 08:56 AM
fredo fredo is online now
Super Active Member

fredo's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2007
Location: EURO/JAPAN
Posts: 3,403
Poster Rank: #1124
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

takziah kpd ahli keluarganya...
__________________
FREDO
12CS4H HUNTER.

***ﺳﺒﺤﺎﻥﷲ *** ﺍﻠﺤﻤﺪﷲ*** ﷲﺃﻜﺑﺭ***
Reply With Quote
  #5  
Old 16-05-2013, 09:37 AM
demise_u demise_u is offline
Well-Known
Member

demise_u's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 5,068
Poster Rank: #724
Thanked 96 Times
Active Level
Default

Berhati2 di jalanraya
Reply With Quote
  #6  
Old 16-05-2013, 09:43 AM
nham nham is offline
Super Active Member

nham's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,557
Poster Rank: #1545
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

takziah kepada ahli keluarga mangsa
tak sempat nak habiskan study
Reply With Quote
  #7  
Old 16-05-2013, 09:45 AM
GASTER123 GASTER123 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (59)
Join Date: May 2008
Posts: 15,804
Poster Rank: #127
Thanked 447 Times
Active Level
Default

tengok kereta pun mmg dah ngeri..
Reply With Quote
  #8  
Old 16-05-2013, 10:57 AM
drab drab is offline
Active Member

drab's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,885
Poster Rank: #2091
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

perempuan sekarang bwk kereta laju laju.aku pun takut.
Reply With Quote
  #9  
Old 16-05-2013, 11:38 AM
AureLia AureLia is offline
Well-Known
Member

AureLia's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,696
Poster Rank: #416
Thanked 313 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by balqis07 View Post



“Hasil siasatan awal mendapati, mangsa mungkin gagal mengawal keretanya akibat permukaan jalan yang licin memandangkan ketika kejadian cuaca hujan renyai-renyai,” katanya ketika dihubungi di sini semalam.

Kalau hujan, pandulah dengan cermat dan jangan sesekali bawa laju-laju... bawa slow-slow tak apa, biar lambat asalkan selamat... Al Fatihah...
__________________
~ If you are depressed, you are living in the past. If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace, you are living in the present. ~
Reply With Quote
  #10  
Old 16-05-2013, 11:39 AM
Kiniki Kiniki is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 4,814
Poster Rank: #776
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Inna Lillahi Wa Inna Ilaihiroji 'un
al-fatihah..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:28 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE