Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 02-04-2013, 08:12 AM
msaffuan msaffuan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Posts: 138
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Facebook tak boleh access

salam semua.. nak minta tolong, saya tak boleh access facebook..
bila saya masukkan facebook address, akan keluar msg box mcm ni..


This is probably not the site you are looking for!
You attempted to reach www.facebook.com, but instead you actually reached a server identifying itself as *.vkontakte.ru. This may be caused by a misconfiguration on the server or by something more serious. An attacker on your network could be trying to get you to visit a fake (and potentially harmful) version of www.facebook.com.
You should not proceed, especially if you have never seen this warning before for this site

mcm mana nak buat....?

p/s: sorry..saya copy paste je sbb xtau nak attach gambar
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 02-04-2013, 08:16 AM
astrowan astrowan is offline
CG Top Poster Club

astrowan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2009
Location: saya anak malaysia
Posts: 22,310
Thanks (Received): 248
Likes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kadang2 biol gak fb


cuba next time

__________________
:)paid
Reply With Quote
  #3  
Old 02-04-2013, 08:38 AM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ko nye host file ni ada orang cuba buat fishing atau dalam setting browser tu ada redirection , cuba restore default.
Reply With Quote
Thanks msaffuan thanked for this post
  #4  
Old 02-04-2013, 10:39 AM
msaffuan msaffuan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Posts: 138
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Erazer View Post
ko nye host file ni ada orang cuba buat fishing atau dalam setting browser tu ada redirection , cuba restore default.
sy dah restore default..tp sama je...
kalau sy bukak kat mana-mana browser pun jadi sama jugak..
sy dah try mozilla, internet explorer ngan google crome..
semua xboleh...
Reply With Quote
  #5  
Old 02-04-2013, 10:47 AM
boyz371 boyz371 is online now
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 27,793
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

ok je buka ni
Reply With Quote
  #6  
Old 02-04-2013, 11:11 AM
msaffuan msaffuan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Posts: 138
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
ok je buka ni
buka carigold boleh...facebook yg xboleh..
Reply With Quote
  #7  
Old 02-04-2013, 11:37 AM
boyz371 boyz371 is online now
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 27,793
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by msaffuan View Post
buka carigold boleh...facebook yg xboleh..
yela buka fb boleh je ni
cuba check,tgk msg tu cam ada tak kena je,cm virus pon ade
Reply With Quote
  #8  
Old 02-04-2013, 11:38 AM
[email protected] noraini@azlan is offline
Legendary Member

noraini@azlan's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2008
Location: penang sp kodiang dungun
Posts: 16,086
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 19
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

akupon x leh bukak gak tapi takpo cg ada
Reply With Quote
  #9  
Old 02-04-2013, 11:38 AM
papayaomela papayaomela is offline
Super Active

papayaomela's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 6,166
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Ko pakai line apa? Ada guna proxy tak?
__________________
Firman Allah surah An Nisaa' (105): Sesungguhnya Kami telah menurunkan kitab kepadamu dengan membawa kebenaran, supaya kamu mengadili antara manusia dengan apa yang telah Allah wahyukan kepadamu, dan janganlah kamu menjadi penentang (orang-orang yang tidak bersalah), kerana membela orang-orang yang khianat (lagi berdusta)
Reply With Quote
  #10  
Old 02-04-2013, 01:41 PM
Erazer Erazer is offline
Active Plus

Erazer's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Oct 2012
Location: localhost
Posts: 2,648
Thanks (Received): 124
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by msaffuan View Post
sy dah restore default..tp sama je...
kalau sy bukak kat mana-mana browser pun jadi sama jugak..
sy dah try mozilla, internet explorer ngan google crome..
semua xboleh...
host file la kot, cuba bukak windows/system32/drivers/etc/host open guna notepad tengok.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump